Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν πριν από έξι μήνες γυναίκα έκανε καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την ύπαρξη ροζ ιστοσελίδας που δημοσιεύει υλικό με προσωπικές στιγμές γυναικών (ανάμεσά τους ανήλικες). Ανάμεσα στους γυναίκες που διαπομπεύτηκαν ήταν και η ίδια.
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έκανε έρευνα, εντόπισε την επίμαχη ιστοσελίδα και εντόπισε 141 διαφορετικά αρχεία με ονόματα γυναικών. Στα αρχεία αυτά υπήρχαν τίτλοι με τα μικρά ονόματα των θυμάτων και δίπλα τον τόπο καταγωγής τους. Για παράδειγμα έγραφαν «Ι. Κατερίνη», «Π. Βέροια», «Λ. Πάτρα».
Σε μία περίπτωση ταυτοποιήθηκε το θύμα, το οποίο κατοικεί στην Πάτρα. Έτσι, η υπόθεση διαβιβάστηκε στην Ασφάλεια Πατρών που άνοιξε δικογραφία για την υπόθεση. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες που έπεσαν θύματα ήταν δεκάδες. Στην Πάτρα οι ταυτοποιημένες περιπτώσεις είναι έξι. Τα θύματα είναι ενήλικες γυναίκες που κατέθεσαν στην Αστυνομία.
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος «κατέβασε» την ιστοσελίδα και σχημάτισε δικογραφία σε βάρος των αντρών, που φέρονται να διαχειρίζονταν το site όπου ανέβαιναν τα παράνομα βίντεο. Πρόκειται για δύο άντρες που ζουν στην Αθήνα, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν πριν από έξι μήνες και προ ημερών κλήθηκαν για κατάθεση από τις εισαγγελικές Αρχές της Πάτρας.
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι «οι κατηγορούμενοι δεν είχαν πρωτογενή βίντεο στην κατοχή τους. Αυτό που έκαναν είναι να τα αλιεύουν από ανοιχτές πηγές στο διαδίκτυο και στη συνέχεια να τα δημοσιεύουν στη δική τους ιστοσελίδα. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι είχαν αναρτήσει συνολικά 141 φακέλους με διαφορετικά ονόματα γυναικών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας».
Από την επίμαχη ιστοσελίδα δεκάδες χρήστες του διαδικτύου φέρονται να κατέβασαν στον υπολογιστή ή στο κινητό τους τηλέφωνο τις προσωπικές στιγμές των θυμάτων. Η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί ποιοι ήταν αυτοί που προχώρησαν στη βιντεοσκόπηση αλλά και ποιο ήταν το κίνητρο των δύο κατηγορουμένων.