Ένα φεστιβάλ γεύσεων φέρνει κοντά δύο χώρες, κάνοντας γνωστή την ελληνική κουζίνα στην Κίνα. Θέτοντας τη γαστρονομία σε πρώτο πλάνο...
Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης Γιατί τα αγιορείτικα φαγητά είναι πάντα τόσο νόστιμα; Η μοναστηριακή κουζίνα είναι γεμάτη εκπληκτικές συνταγές. Οι...
Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης Σε κάθε μέρος της Ελλάδας θα βρει κανείς και κάποια τοπική νοστιμιά. Στη Φλώρινα π.χ. που...
Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης Το χαβίτς είναι μια κρέμα από καλαμποκάλευρο με προσθήκη κίτρινου τυριού, όπως το ποντιακό παρχαροτύρ’ ή το γαΐς τυρί....
Είναι ένα παραδοσιακό γλυκό, που φτιάχνουν στη Λήμνο και την Κω παραμονή των Θεοφανίων. Γι’ αυτό λέγονται επίσης και «φωτόπιτες»....
Αντίστροφη μέτρηση, πυροτεχνήματα, ευχές για υγεία και καλή τύχη συνθέτουν το σκηνικό της υποδοχής του νέου έτους, που λίγο- πολύ...
Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης Η Λήμνος φημίζεται για τα γαλακτοκομικά της προϊόντα. Έχουν έντονη γεύση και προσφέρονται για ένα πλήθος...
Αν υπάρχει ένα άρωμα, που πιστοποιεί την έλευση των Χριστουγέννων στις παγωμένες υπαίθριες αγορές της Κεντρικής Ευρώπης, αυτό είναι σίγουρα...
Μικρά, γευστικά, μυστικά για το πώς μπορεί να μετατραπεί το χριστουγεννιάτικο ή το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σε γκουρμέ, ώστε να εντυπωσιάσει...
Η Ευρώπη φτιάχνει μερικά από τα καλύτερα τυριά του κόσμου, διαπιστώνει το CNN. Και ενώ από τη λίστα του με τα 22...
© 2024 Θάρρος. All rights reserved.