Κοζάνη, Δυτική Μακεδονία
Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023
Ο Καιρός Σήμερα και τις επόμενες ημέρες στη Κοζάνη και την Δυτική Μακεδονία
  • Επικοινωνία
  • Ο Καιρός
  • Αγγελίες
  • Πρωτοσέλιδα
Ειδήσεις και Νέα από την Κοζάνη και Δ. Μακεδονία - Θάρρος
Optika Katanas
  • Κοζάνη
  • Δυτική Μακεδονία
  • Ελλάδα
  • Οικονομία
  • Κόσμος
  • Πολιτισμός
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Άρθρα
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
  • Αγγελίες
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
  • Κοζάνη
  • Δυτική Μακεδονία
  • Ελλάδα
  • Οικονομία
  • Κόσμος
  • Πολιτισμός
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Άρθρα
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
  • Αγγελίες
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
Ειδήσεις και Νέα από την Κοζάνη και Δ. Μακεδονία - Θάρρος
No Result
View All Result

Αρχική » Κόσμος » Ευρώπη » Βρυξέλλες η Μέκκα του lobbying – Χάρτης με τα κέντρα εξουσίας

Βρυξέλλες η Μέκκα του lobbying – Χάρτης με τα κέντρα εξουσίας

Οι Βρυξέλλες δεν λέγονται η καρδιά της Ευρώπης μόνο επειδή στεγάζουν τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, αλλά και για τα deals που γίνονται πίσω από κλειστές πόρτες.

Θάρρος ΚοζάνηΘάρρος Κοζάνη
31 Δεκεμβρίου 2022, 09:57
σε Ευρώπη
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
Βρυξέλλες Η Μέκκα Του Lobbying – Χάρτης Με Τα Κέντρα Εξουσίας

Οι Βρυξέλλες, η καρδιά της Ευρώπης, η Μέκκα τόσων συμφωνιών που ξεκίνησαν από παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και έφτασαν να ψηφίζονται από τα ευρωπαϊκά όργανα. Παρά τα κλισέ για τους κρυφούς διαδρόμους της εξουσίας, όλα ξεκινούν από ένα απλό καλό δείπνο, καλά όχι και τόσο απλό, στην πασίγνωστη πόλη του Βελγίου.

Εναλλακτικά, μπορεί κανείς να περιπλανηθεί στους διαδρόμους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να αναζητήσει κορυφαίους ηγέτες της ΕΕ ή να συνομιλήσει με τους βοηθούς τους στο μπαρ Place Lux και στην Place de Londres. Όμως οι συμφωνίες για πράγματα που αξίζουν γίνονται μεταξύ των ισχυρών παικτών, των απρόσωπων γραφειοκρατών και των ισχυρών διπλωματών και για τον λόγο αυτό απαιτείται το κατάλληλο περιβάλλον.

Το Politico έψαξε και βρήκε τα αληθινά κέντρα εξουσίας τα οποία κρύβονται σε κοινή θέα

Exki Schuman

Ένα από τα αστεία που κυκλοφορούν μεταξύ των διπλωματών της ΕΕ είναι ότι ο πιο γρήγορος τρόπος για να στείλει κανείς μήνυμα σε Ρώσους ή Κινέζους είναι να καθίσει και να μιλήσει στο εστιατόριο Exki. Μάλιστα, λένε ότι οι τοίχοι εκεί «έχουν αυτιά».

Σύμφωνα με έναν αξιωματούχο, το υπονοούμενο ότι στο καφενείο και οι τοίχοι «έχουν αυτιά», προέρχεται από έκθεση πληροφοριών που κυκλοφόρησε στις Βρυξέλλες. Όταν ο κορυφαίος αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών της ΕΕ José Casimiro Morgado ακύρωσε ένα ταξίδι στην Ταϊβάν αφού οι άκρως απόρρητες προετοιμασίες του είχαν φαινομενικά διαρρεύσει στο Πεκίνο εκ των προτέρων, ορισμένοι διπλωμάτες είπαν ότι οι συνομιλίες σε αυτό το εστιατόριο Exki, θα μπορούσαν να είναι η πηγή των πληροφοριών της Κίνας.

Le Coin du Diable

Το «The Devil's Corner» είναι ένα βελγικό μπιστρό που μοιάζει με αγγλική παμπ ακριβώς στην καρδιά της περιοχής που βρίσκονται τα κτήρια της ΕΕ. Βρίσκεται στη Rue Stevin κοντά στα κεντρικά γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Berlaymont, προσφέρει ποικιλία από βαριές βελγικές μπύρες και γεύματα ασταμάτητα από το μεσημέρι έως τις 10 μ.μ.

Βρίσκεται επίσης σε απόσταση αναπνοής από τη Λεωφόρο de Cortenbergh, έναν δρόμο που φιλοξενεί πολλές πρεσβείες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Πορτογαλίας, της Ολλανδίας, της Σλοβακίας, της Ρουμανίας και της Κύπρου.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να εντοπίσει κανείς αξιωματούχους και διπλωμάτες που πίνουν ένα ποτό (ή ποτά!). Εάν είστε πραγματικά τυχεροί, μπορεί να βρείτε τον Ολλανδό πρεσβευτή στην ΕΕ Robert de Groot ή τον εκπρόσωπο της ιρλανδικής μόνιμης αντιπροσωπείας στην ΕΕ Alan O'Brien να απολαμβάνουν ένα ποτήρι κρασί.

Ramo Verdee

Πολλές και σημαντικές δουλειές γίνονται σε αυτό το φανταχτερό, αλλά ανεπιτήδευτο ιταλικό εστιατόριο.

Ένας δυτικός διπλωμάτης που ζήτησε να μην κατονομαστεί είπε ότι μετά το μεσημεριανό γεύμα στο Ramo Verdee κατάφερε να πείσει τον ομόλογό του στο τραπέζι να υποστηρίξει τη γραμμή της χώρας του σχετικά με τους στόχους μείωσης των εκπομπών. «Και δεν χρειάστηκα καν κρασί», τόνισε ο διπλωμάτης.

Μπορείτε να βρείτε πολλούς αξιωματούχους της ΕΕ να κάθονται στα τραπέζια, μεταξύ των οποίων η Claire Raulin, η Γαλλίδα πρέσβειρα στην Επιτροπή Πολιτικής και Ασφάλειας της ΕΕ, ένα όργανο που ασχολείται με την ασφάλεια και την άμυνα. Τακτικός καλεσμένος ήταν ο πρώην πρέσβης της Ελλάδας στην ΕΕ, Ανδρέας Παπασταύρου.

The Merode

Μόλις ενός έτους, το κοινωνικό κλαμπ The Merode έχει ήδη πετύχει το αδύνατο: τη συγχώνευση πολλών διαφορετικών προσωπικοτήτων των Βρυξελλών.

Στην έπαυλη του 16ου αιώνα, είναι τόσο πιθανό να συναντήσετε startup girlboss στους χώρους εργασίας όσο και να βρείτε την Αυστραλιανή πρέσβειρα και τη συνοδεία της να πίνουν ένα ποτό στο περίτεχνο σαλόνι.

Παρά την τοποθεσία του λίγο έξω από την ευρωπαϊκή συνοικία, το TheMerode βρίσκεται ήδη μεταξύ των σημείων που προσφέρονται για συζητήσεις σε πάνελ πολιτικής της ΕΕ και δεξιώσεις εμπορικών ενώσεων. Οι μεμονωμένες συνδρομές ξεκινούν από 1.200 € το χρόνο (850 € εάν είστε κάτω των 35 ετών).

To Meli

Αν δεν θέλετε να σας δουν να μιλάτε με δημοσιογράφους, μην πάτε στο Meli.

Το ελληνικό ντελικατέσεν ακριβώς έξω από τον κυκλικό κόμβο Schuman είναι το νέο σημείο όπου μπορείτε να συναντήσετε τις επαφές σας από το Zoom στην πραγματική ζωή για πρώτη φορά.

Aspria Arts-Loi

Για να μπείτε εδώ θα πρέπει να είστε δικηγόρος, λομπίστας ή εκπατρισμένος με απαλλαγή από φόρους για να αντέξετε οικονομικά τη συνδρομή σε αυτό το πολυτελές γυμναστήριο τριμήνου της ΕΕ. Και πάλι, ίσως μπορείτε να το καταχωρίσετε ως επιχειρηματικό έξοδο.

Τοποθετημένο σχεδόν ακριβώς μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου του Βελγίου, η Aspria είναι γνωστό ότι προσελκύει τους ισχυρότερους μεταξύ των παικτών των Βρυξελλών από όλες τις απόψεις. Εδώ μπορείτε να βρείτε από Ευρωπαίους Επιτρόπους μέχρι τον πρωθυπουργό της Βαλλονίας Elio di Rupo.

Ετικέτες: Βρυξέλλεςκέντρα εξουσίας
Προηγούμενη Ανάρτηση

Ο Πούτιν δεν θα ευχηθεί καλή χρονιά σε Μπάιντεν, Σολτς και Μακρόν

Επόμενη Ανάρτηση

Νοστράδαμος: Οι «προφητείες» του για το 2023 – «Ο αντίχριστος, η καταστροφή του Άρη και ο κανιβαλισμός»

Θάρρος Κοζάνη

Θάρρος Κοζάνη

Η καθημερινή εφημερίδα της Κοζάνης και της Δυτικής Μακεδονίας στην ηλεκτρονική της έκδοση.
Νέα, Ειδήσεις, Επικαιρότητα, αθλητικά, άρθρα και απόψεις, αγγελίες από την Κοζάνη και την Δ. Μακεδονία

Σχετικά Άρθρα

Απεργίες Στην Ευρώπη: Εκατομμύρια Διαδηλωτές Λένε «Όχι» Στις Πολιτικές Των Κυβερνήσεων Τους
News

Απεργίες στην Ευρώπη: Εκατομμύρια διαδηλωτές λένε «όχι» στις πολιτικές των κυβερνήσεων τους

Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023, 15:12
Γαλλία: Ο Μεγάλος Θυμός Για Τη Συνταξιοδοτική Μεταρρύθμιση Και Η Επόμενη Μέρα
Ευρώπη

Γαλλία: Ο μεγάλος θυμός για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση και η επόμενη μέρα

Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023, 10:07
Γαλλία: «Δεν Σκοπεύουμε Να Πεθάνουμε Δουλεύοντας» – Οι Γάλλοι Στους Δρόμους Για Ακόμα Μια Ημέρα
Ευρώπη

Γαλλία: «Δεν σκοπεύουμε να πεθάνουμε δουλεύοντας» – Οι Γάλλοι στους δρόμους για ακόμα μια ημέρα

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023, 08:14
ADVERTISEMENT
Spiroulina Platensis
ADVERTISEMENT

Ροή Ειδήσεων

Κατάρτιση Ανέργων Με Εστίαση Στην Αγροτική Επιχειρηματικότητα Στον Δήμο Πρεσπών

Κατάρτιση ανέργων με εστίαση στην Αγροτική Επιχειρηματικότητα στον Δήμο Πρεσπών

02/04/2023
Δήμος Γρεβενών: Ορκωμοσία Νεοσυλλέκτων Στο Στρατόπεδο Γρεβενών

Δήμος Γρεβενών: Ορκωμοσία Νεοσυλλέκτων στο Στρατόπεδο Γρεβενών

02/04/2023
Το Πρώτο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Για Την Τεχνολογία Του Υδρογόνου Στην Ελλάδα

Το πρώτο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών για την τεχνολογία του υδρογόνου στην Ελλάδα

02/04/2023
Οι Αθλητικές Μεταδόσεις Της Ημέρας 2/4/2023

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας 2/4/2023

02/04/2023
Ο Καιρός Σήμερα Για Κοζάνη Και Δυτική Μακεδονία: Βροχές Και Πτώση Θερμοκρασίας Την Κυριακή

Ο Καιρός σήμερα για Κοζάνη και δυτική Μακεδονία: Βροχές και πτώση θερμοκρασίας την Κυριακή

02/04/2023
ADVERTISEMENT
Δήμος Σερβίων
Αναγγελία Γάμου με ένα Κλικ
Φαρμακεία Κοζάνης
Car Sale
ADVERTISEMENT

Tharos Logo2022

  Τσόντζα 2 Κοζάνη
  +30 2461038611

Θάρρος - Ειδήσεις και Νέα από την Κοζάνη και Δ. Μακεδονία
Ηλεκτρονική Εφημερίδα Κοζάνης και Δ. Μακεδονίας

Ειδήσεις, Νέα για την Κοζάνη και την Δυτική Μακεδονία - Καθημερινή ενημέρωση

  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Cookies
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Πολιτική κατά της Διαφθοράς
  • Δήλωση Εχεμύθειας

Social Media

© 2022 Θάρρος. All rights reserved.

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Αγγελίες | Εργασία – Ακίνητα
  • Επικοινωνία
  • Ο Καιρός Τώρα
  • Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων
  • Αθλητικά
  • Άρθρα-Απόψεις
  • Κοζάνη
    • Δ. Βοίου
    • Δ. Εορδαίας
    • Δ. Κοζάνης
    • Δ. Σερβίων
  • Δυτική Μακεδονία
    • Γρεβενά
    • Καστοριά
    • Φλώρινα
  • Ελλάδα
    • Gov.gr
    • Δικαιοσύνη
    • Εκλογές
    • Ιστορία
    • Κοινωνία
    • Παιδεία
    • Πολιτική
  • Κόσμος
    • Βαλκάνια
    • Ευρώπη
  • Επικαιρότητα
    • Social Media
    • Δελτία Τύπου
    • Θέματα
    • Εκδηλώσεις
    • Κοινωνικά
    • Ρεπορτάζ
    • Συνεντεύξεις
  • Οικονομία
    • Αγορά
    • Αγροτικά
    • Ακίνητα
    • Ενέργεια
    • Επιχειρήσεις
    • Εργασία
    • Εφορία
    • Καριέρα
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
    • Cine – Tv
    • Βιβλίο
    • Διάστημα
    • Εικαστικά
    • Θέατρο
    • Κείμενα
    • Μουσική
    • Ποίηση
    • Φιλοζωία
    • Φωτογραφία
  • Τεχνολογία
    • Αυτοκίνητο
    • Πληροφορική
  • Τουρισμός
  • Τρόπος Ζωής
    • LifeStyle
    • Γεύσεις
    • Μόδα – Design
  • Υγεία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία

© 2022 Θάρρος. All rights reserved.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In