Συζητήθηκαν χθες στο Κοβεντάρειο: Τα ενεργειακά και η κοστολόγηση νερού

Da9a8cddd3279727df22914d9bc8b003 Xl

Συνάντηση εκπροσώπων των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης στο . Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση εκ μέρους της Ένωσης των Δ.Ε.Υ.Α. (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.) για το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα για την Ποιότητα Νερού και την Συγκριτική Αξιολόγηση των ΔΕΥΑ. Κατά τη συνάντηση αυτή οι εκπρόσωποι των ΔΕΥΑ είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και άλλα θέματα που απασχολούν τις Επιχειρήσεις αυτές.

« Μια συνάντηση που συζητήθηκαν τα ενεργειακά, η κοστολόγηση του νερού και το περιβαλλοντικό κόστος γενικότερα», μας δήλωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Αχιλλέας Δημητριάδης ο οποίος ερωτηθείς από το «Θ» για τα «ανοιχτά» ζητήματα που απασχολούν της ΔΕΥΑ και ειδικότερα τη ΔΕΥΑ Κοζάνης αναφέρθηκε στους ανεξόφλητους λογαριασμούς και το «ατιμολόγητο» .

Για την ΔΕΥΑΚ οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί ανέρχονται στα 26 εκ. και η επιχείρηση, σύμφωνα μ’ όσα μας δήλωσε ο Πρόεδρος της, προσφεύγει στη δικαιοσύνη κατά των οφειλετών καθώς και στην κατάθεση των οφειλών τους στην εφορία. Αναφορικά με το «ατιμολόγητο» νερό ο κ. Δημητριάδης τόνισε ότι αυτό στη ΔΕΥΑΚ προέρχεται από κλοπές νερού καθώς και διαρροές για τις οποίες η επιχείρηση το τελευταίο δίμηνο προμηθεύτηκε ειδικές βάνες που θα ρυθμίζουν τις πιέσεις του δικτύου οι οποίες αυξομειώνονται λόγω του αμφιθεατρικού ανάγλυφου της πόλης της Κοζάνης.

Exit mobile version