Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ: Συμμετοχή στην Πανμακεδονική συγκέντρωση στην Κατερίνη, την Τρίτη 12 Aπριλίου

Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα.  Έρχεται θύελλα

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ: Συμμετοχή στην Πανμακεδονική συγκέντρωση στην Κατερίνη, την Τρίτη 12 Aπριλίου

Προχωράμε σε εννέα περιφερειακές πανσυνταξιουχικές συγκεντρώσεις, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη. Απαιτούμε να μας αποδοθούν όλα αυτά που αδίκως για πάνω από δέκα χρόνια μας περικόπτουν και να σταματήσουν οι νέες μειώσεις.

Στην Κατερίνη, θα γίνει την Τρίτη 12 Απρίλη στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας. Θα συμμετέχουν οι της Κεντρικής και Δυτ. Μακεδονίας. Τα λεωφορεία από Κοζάνη θα ξεκινήσουν 8:30 το πρωί, μπροστά από το Δημαρχείο.

Οι υπόλοιπες συγκεντρώσεις έχουν ως εξής:

Δευτέρα 11 Απρίλη:

Τρίτη 12 Απρίλη

Τετάρτη 13 Απρίλη

Πέμπτη 14 Απρίλη

Παρασκευή 15 Απρίλη

Συνάδελφοι- συναδέλφισσες,

Δεν αντέχουμε τις περικοπές. Δεν αντέχουμε την ακρίβεια. Απαιτούμε να ζήσουμε με τις συντάξεις που πληρώσαμε και τις περικόψανε και όχι με τα ψίχουλα της κοροϊδίας.

Δώστε τώρα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, αποδώστε τα πληρωμένα δώρα μας, τα αναδρομικά, το 0,5% του ΑΕΠ.

Να εκδοθούν άμεσα οι συντάξεις μας, να σταματήσει η κοροϊδία με τα λογισμικά και τις ιδιωτικές εταιρείες που τα διαχειρίζονται, να σταματήσουν οι περικοπές  στα εφάπαξ.

Να αποδοθούν τώρα οι παρακρατημένες συνδρομές στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Να γίνει τώρα άμεσα πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία, να ανοίξουν αυτά που έχουν κλείσει. Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.

Να καταργηθεί η αντεργατική – αντιλαϊκή – αντιασφαλιστική νομοθεσία και η φοροληστεία.

Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά μας ταμεία.

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,

Είμαστε ξανά στο ιερό πεζοδρόμιο του αγώνα και διεκδικούμε ό,τι έχουμε πληρώσει με τη δουλειά μας. Δεν χρωστάμε σε κανέναν, δεν δανειστήκαμε, δεν μας χαρίστηκε τίποτα.

Όσοι μέχρι σήμερα κυβερνήσατε είστε όλοι υπεύθυνοι για την καταστροφή μας. Αρκετά έχετε ταλαιπωρήσει τους πραγματικούς παραγωγούς του πλούτου με τις κοροϊδίες, τις ψεύτικες υποσχέσεις, τα ψίχουλα που μοιράζετε και τις στημένες αντιπαραθέσεις σας, για να υποδαυλίζετε διαφορές που εσείς έχετε δημιουργήσει ανάμεσα στους ταλαιπωρημένους, για να εξαγοράζετε ψήφους και θύματα σε κάθε εκλογές, για να συνεχίζετε τη δική μας καταστροφή και αυτή των παιδιών μας.

Έρχεται θύελλα. Τώρα σε όλα τα άλλα ζούμε έναν καταστρεπτικό ιμπεριαλιστικό πόλεμο με τη βάρβαρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, την οποία καταδικάζουμε, απαιτούμε να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας. Ήδη πληρώνουμε και εμείς τα αποτελέσματά του. Να σταματήσουν οι αυταπάτες, να βγούμε τώρα μαζικά στον δρόμο του αγώνα.  Λύσεις στα καυτά προβλήματά μας δεν θα δώσουν τα  δικαστήρια, οι νομικοί και οι παρουσιαστές των πρωινών εκπομπών.  Καμιά επανάπαυση. Μας τσάκισαν τα δικαιώματα την περίοδο της κρίσης που οι επιχειρηματικοί όμιλοι δημιούργησαν, τώρα συνεχίζουν στο όνομα της λεγόμενης ανάπτυξης στον ίδιο δρόμο.

Είμαστε στον δρόμο του αγώνα. Συνεχίζουμε σταθερά σε αυτόν τον μονόδρομο γιατί μέσα από τη δράση και τους αγώνες καταφέραμε να αποκρούσουμε, να καθυστερήσουμε αντιλαϊκά και αντισυνταξιουχικά μέτρα. Σωτήρες δεν υπάρχουν, μόνο με μαζική συμμετοχή και δράση μπορούμε να σταματήσουμε αυτή την καταστροφή που ζούμε και  τα νέα μέτρα που μαγειρεύονται για να ολοκληρωθεί.

Συνεχίζουμε. 

Exit mobile version