Κοζάνη, Δυτική Μακεδονία
Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023
Ο Καιρός Σήμερα και τις επόμενες ημέρες στη Κοζάνη και την Δυτική Μακεδονία
  • Επικοινωνία
  • Ο Καιρός
  • Αγγελίες
  • Πρωτοσέλιδα
Ειδήσεις και Νέα από την Κοζάνη και Δ. Μακεδονία - Θάρρος
Optika Katanas
  • Κοζάνη
  • Δυτική Μακεδονία
  • Ελλάδα
  • Οικονομία
  • Κόσμος
  • Πολιτισμός
  • Τεχνολογία
  • Τρόπος Ζωής
  • Υγεία
  • Άρθρα
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
  • Αγγελίες
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
  • Κοζάνη
  • Δυτική Μακεδονία
  • Ελλάδα
  • Οικονομία
  • Κόσμος
  • Πολιτισμός
  • Τεχνολογία
  • Τρόπος Ζωής
  • Υγεία
  • Άρθρα
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
  • Αγγελίες
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
Ειδήσεις και Νέα από την Κοζάνη και Δ. Μακεδονία - Θάρρος
No Result
View All Result

Αρχική » Οικονομία » Ενέργεια » «Παγίδες» για το επίδομα θέρμανσης – Πότε θα γίνουν οι επόμενες πληρωμές

«Παγίδες» για το επίδομα θέρμανσης – Πότε θα γίνουν οι επόμενες πληρωμές

Η τελευταία δόση αναμένεται να καταβληθεί στις 28 Απριλίου, για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως τις 31 Μαρτίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τις 15 Απριλίου 2023.

Θάρρος ΚοζάνηΘάρρος Κοζάνη
7 Ιανουαρίου 2023, 12:33
σε Ενέργεια
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0 0
«Παγίδες» Για Το Επίδομα Θέρμανσης – Πότε Θα Γίνουν Οι Επόμενες Πληρωμές
Share on FacebookShare on Twitter

Μία ακόμη ευκαιρία για να διεκδικήσουν το επίδομα θέρμανσης, που φέτος αγγίζει μέχρι και τα 1.600 ευρώ, έχουν όσοι δεν πρόλαβαν να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myΘέρμανση» έως τις 9 Δεκεμβρίου. Η κλεψύδρα αδειάζει και όσοι έχουν το δικαίωμα να κάνουν νέα αίτηση πρέπει να… σπεύσουν. Βεβαίως και σε αυτό τον κύκλο των αιτήσεων οι κανόνες δεν αλλάζουν, για αυτό όσοι δεν πρόσεξαν τις λεπτομέρειες κινδυνεύουν να πέσουν σε «παγίδα» και να χάσουν την επιδότηση.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Σύμφωνα με σχετική υπουργική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, όσα φυσικά πρόσωπα δεν έχουν υποβάλει αίτηση μπορούν πλέον να το κάνουν έως τις 13 Ιανουαρίου 2023 δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους νέους δικαιούχους να προλάβουν τις επόμενες πληρωμές.

Πότε θα γίνουν οι επόμενες πληρωμές

Όσοι υποβάλουν αιτήσεις έως και τις 13 του τρέχοντος μήνα θα λάβουν τα χρήματα με τις επόμενες πληρωμές. Η επόμενη δόση του επιδόματος θέρμανσης έχει προγραμματιστεί ως το τέλος Φεβρουαρίου 2023 για τις αγορές που θα τιμολογηθούν έως τις 31 Ιανουαρίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τις 15 Φεβρουαρίου 2023, σύμφωνα με το enikonomia.gr.

Η τελευταία δόση αναμένεται να καταβληθεί στις 28 Απριλίου, για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως τις 31 Μαρτίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τις 15 Απριλίου 2023.

Ειδικά για το φυσικό αέριο, έως τις 31 Μαΐου 2023 θα καταχωρούνται δικαιολογητικά αγορών της περιόδου 1/10/2022 έως 31/03/2023 με ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού πληρωμής έως τις 16 Μαΐου 2023 και το αντίστοιχο ποσό επιδόματος θα καταβάλλεται έως τις 15 Ιουνίου 2023.

Για κατανάλωση θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης θα καταχωρούνται έως τις 15 Ιουλίου 2023 δικαιολογητικά αγορών της περιόδου 1/10/2022 έως 31/03/2023 με ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού πληρωμής έως τις 30 Ιουνίου 2023 και το αντίστοιχο ποσό επιδόματος θα καταβάλλεται έως τις 10 Αυγούστου 2023.

Ποιοι θα πάρουν επίδομα μέχρι και 1.600 ευρώ

Μία βασική αλλαγή για φέτος, πέρα από την αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων, είναι το ύψος του επιδόματος, καθώς το ποσό βάσης αυξάνεται στα 350 ευρώ (από 300 ευρώ πέρυσι). Το ποσό αυξομειώνεται ανάλογα με τον ειδικό συντελεστή (τις βαθμοημέρες) που ισχύει σε κάθε περιοχή της χώρας. Οι βαθμοημέρες έχουν ρυθμιστεί ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες και το ψύχος σε κάθε περιοχή.

Τα ποσά του επιδόματος κυμαίνονται από 100 έως 800 ευρώ για όσους χρησιμοποιούν ήδη πετρέλαιο θέρμανσης ή άλλους τρόπους, πλην φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος. Εκείνοι που θα μεταπηδήσουν από άλλες πηγές θέρμανσης που χρησιμοποίησαν πέρυσι στο πετρέλαιο θα λάβουν διπλό επίδομα, δηλαδή το ποσό θα μπορεί να φτάσει ως και τα 1.600 ευρώ.

Ποιοι εξαιρούνται από την χορήγηση επιδόματος θέρμανσης

Δεν ήταν λίγοι όμως εκείνοι που βρέθηκαν προ εκπλήξεως γιατί ενώ ήταν μέσα στα εισοδηματικά όρια που έχουν τεθεί, το σύστημα τους «πέταξε» εκτός!
Προφανώς δεν πρόσεξαν τα… «ψιλά γράμματα» και δεν γνώριζαν πως ακόμη και αν θεωρητικά ανήκουν στην περίμετρο των δικαιούχων, μπορεί να «κοπούν» από την καταβολή του επιδόματος για μια … λεπτομέρεια.

Μια τέτοια λεπτομέρεια είναι για παράδειγμα ο αριθμός των ΙΧ που μπορεί να κατέχει ο δικαιούχος: Αν ξεπερνά τα δύο ακόμη και αν αυτά βρίσκονται σε ακινησία «κόβεται» από το επίδομα με .. συνοπτικές διαδικασίες! Δεν είναι όμως η μόνη λεπτομέρεια που κάνει την διαφορά, καθώς υπάρχουν και περιπτώσεις όπου η αίτηση μπορεί να εγκριθεί αλλά ο δικαιούχος να πάρει τελικά ποσά … χαμηλότερα και από το κατώτατο «πλαφόν».

Συγκεκριμένα, εξαιρούνται από τη χορήγηση του επιδόματος:

α) Τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία δηλώνονται στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ως εξαρτώμενα μέλη του υπόχρεου κατά το άρθρο 11 του ν. 4172/2013.
β) Τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία δηλώνουν στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ότι φιλοξενούνται.
γ) Τα φυσικά πρόσωπα που εμπίπτουν στο φόρο πολυτελούς διαβίωσης καθώς και τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητα περισσότερα των δύο (2) ή ποσοστά συνιδιοκτησίας, επί Ε.Ι.Χ. αυτοκινήτων, τα οποία (ποσοστά) αθροιζόμενα αντιστοιχούν σε περισσότερα των δύο (2) αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων των ευρισκόμενων σε εθελούσια ακινησία. Δεν συνυπολογίζονται Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητα ευρισκόμενα σε αναγκαστική ακινησία, η οποία αναφέρεται σε περιπτώσεις καταστροφής ή κλοπής.
δ) Τα φυσικά πρόσωπα για την επαγγελματική τους στέγη.
ε) Τα ιδρύματα, οι οργανισμοί και κάθε είδους νομικά πρόσωπα κερδοσκοπικού ή μη χαρακτήρα ή νομικές οντότητες.
στ) Οι φορολογικοί κάτοικοι αλλοδαπής, οι οποίοι υποχρεούνται να υποβάλουν δήλωση φορολογίας εισοδήματος στην Ελλάδα, καθώς και ο/η σύζυγος αυτών.

Ειδικά, για τον προσδιορισμό των εξαιρέσεων της ανωτέρω (β) περίπτωσης, χρησιμοποιούνται τα δεδομένα της δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων του φορολογικού έτους 2018, ενώ για τον προσδιορισμό των εξαιρέσεων των λοιπών περιπτώσεων του φορολογικού έτους 2017 και άλλες πηγές.

Πηγή: enikos.gr
Ετικέτες: myΘέρμανσηΑΑΔΕεπίδομα θέρμανσηςφυσικό αέριο
Προηγούμενη Ανάρτηση

Γεωργία Ζεμπιλιάδου – Κέντρο Νεοσυλλέκτων Γρεβενών: Επιτέλους όχι και άλλη υποβάθμιση. Για τα Γρεβενά δεν υπάρχει πιο κάτω.

Επόμενη Ανάρτηση

Θα φέρει η Τρίτη το πρώτο χιονάκι του φετινού χειμώνα?

Θάρρος Κοζάνη

Θάρρος Κοζάνη

Η καθημερινή εφημερίδα της Κοζάνης και της Δυτικής Μακεδονίας στην ηλεκτρονική της έκδοση.
Νέα, Ειδήσεις, Επικαιρότητα, αθλητικά, άρθρα και απόψεις, αγγελίες από την Κοζάνη και την Δ. Μακεδονία

Σχετικά Άρθρα

Καύσιμα: Τι Κρατάει Ψηλά Τις Τιμές Στην Ελλάδα
Ενέργεια

Καύσιμα: Τι κρατάει ψηλά τις τιμές στην Ελλάδα

Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2023, 09:52
Λογαριασμοί Ρεύματος – Όλες Οι Τελικές Χρεώσεις Για Τον Φεβρουάριο Ανά Πάροχο
Ενέργεια

Λογαριασμοί ρεύματος – Όλες οι τελικές χρεώσεις για τον Φεβρουάριο ανά πάροχο

Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2023, 08:04
Λογαριασμοί Ρεύματος: Τι Θα Πληρώσετε Για Τον Φεβρουάριο (Παραδείγματα)
Ενέργεια

Λογαριασμοί ρεύματος: Τι θα πληρώσετε για τον Φεβρουάριο (παραδείγματα)

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023, 15:15

Τελευταία Νέα

 Καμπάνα Αφύπνισης Η «Παιδική Βία» Στην Ελλάδα…
Άρθρα-Απόψεις

 Καμπάνα αφύπνισης η «παιδική βία» στην Ελλάδα…

Θάρρος Κοζάνη
06/02/2023
0

«Τάραξε» την απορροφημένη στην τηλετύφλωση των Συστημικών ΜΜΕ (Μέσων Μαζικού Εκμαυλισμού) ελληνική κοινή γνώμη το περασμένο Σάββατο 4 Φεβρουαρίου μιλώντας...

Διαβάστε περισσότερα
Υπάρχει Ελπίδα… Κοπή Πίτας Του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών “Σταγόνα Ελπίδας”

Υπάρχει ελπίδα… κοπή πίτας του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών “Σταγόνα ελπίδας”

06/02/2023
Ξέσπασε Ο Πρώην…Τι Ενόχλησε Τον Βασίλη Παπαποστόλου;

Ξέσπασε ο πρώην…τι ενόχλησε τον Βασίλη Παπαποστόλου;

06/02/2023
Κοπή Βασιλόπιτας Του Συλλόγου Λιβαδεριωτών Κοζάνης

Κοπή βασιλόπιτας του Συλλόγου Λιβαδεριωτών Κοζάνης

06/02/2023
Λησμονημένα Πρότυπα

Λησμονημένα πρότυπα

06/02/2023

Trending

  • Επιστολή Των Προέδρων Του Δήμου Κοζάνης Με Αφορμή Την Επικείμενη Επίσκεψη Στην Κοζάνη Του Υπουργού Εσωτερικών

    Τι ζητούν οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Δήμου Κοζάνης

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Απογραφή 2021: Σε 149.733 άτομα ο πληθυσμός της Κοζάνης (πίνακας)

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Οι μηχανικοί είναι μπροστά: «Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας ΤΕΕ/ΤΔΜ»

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • “Έφυγε’ από τη ζωή η Δέσποινα Νικολαϊδου

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Θλίψη στο Προσήλιο – Έφυγε από τη ζωή ο Αθανάσιος (Σάκης) Κωτόλας

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
ADVERTISEMENT
Ημέρες Καριέρας Louis Hotels
Αναγγελία Γάμου με ένα Κλικ


Spiroulina Platensis
Φαρμακεία Κοζάνης
Car Sale
ΤΑΓΑΡΑΣ
ADVERTISEMENT

Tharos Logo2022

  Τσόντζα 2 Κοζάνη
  +30 2461038611

Θάρρος - Ειδήσεις και Νέα από την Κοζάνη και Δ. Μακεδονία
Ηλεκτρονική Εφημερίδα Κοζάνης και Δ. Μακεδονίας

Ειδήσεις, Νέα για την Κοζάνη και την Δυτική Μακεδονία - Καθημερινή ενημέρωση

  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Cookies
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Πολιτική κατά της Διαφθοράς
  • Δήλωση Εχεμύθειας

Social Media

© 2022 Θάρρος. All rights reserved.

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Αγγελίες | Εργασία – Ακίνητα
  • Επικοινωνία
  • Ο Καιρός Τώρα
  • Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων
  • Αθλητικά
  • Άρθρα-Απόψεις
  • Κοζάνη
    • Δ. Βοίου
    • Δ. Εορδαίας
    • Δ. Κοζάνης
    • Δ. Σερβίων
  • Δυτική Μακεδονία
    • Γρεβενά
    • Καστοριά
    • Φλώρινα
  • Ελλάδα
    • Gov.gr
    • Δικαιοσύνη
    • Εκλογές
    • Ιστορία
    • Κοινωνία
    • Παιδεία
    • Πολιτική
  • Κόσμος
    • Βαλκάνια
    • Ευρώπη
  • Επικαιρότητα
    • Social Media
    • Δελτία Τύπου
    • Θέματα
    • Εκδηλώσεις
    • Κοινωνικά
    • Ρεπορτάζ
    • Συνεντεύξεις
  • Οικονομία
    • Αγορά
    • Αγροτικά
    • Ακίνητα
    • Ενέργεια
    • Επιχειρήσεις
    • Εργασία
    • Εφορία
    • Καριέρα
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
    • Cine – Tv
    • Βιβλίο
    • Διάστημα
    • Εικαστικά
    • Θέατρο
    • Κείμενα
    • Μουσική
    • Ποίηση
    • Φιλοζωία
    • Φωτογραφία
  • Τεχνολογία
    • Αυτοκίνητο
    • Πληροφορική
  • Τουρισμός
  • Τρόπος Ζωής
    • LifeStyle
    • Γεύσεις
    • Μόδα – Design
  • Υγεία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία

© 2022 Θάρρος. All rights reserved.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In