Μια σημαντική εκδήλωση για γονείς και παιδιά διοργανώνει η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Α/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κοζάνης, με θέμα «Το ζωντανό παιχνίδι και η ψυχοκοινωνική ανάπτυξη παιδιών και εφήβων, ο ρόλος της οικογένειας». Στόχος είναι να αναδειχθεί ο ουσιαστικός ρόλος του παιχνιδιού στην καθημερινότητα των νέων και να δοθούν πρακτικές κατευθύνσεις για τη στήριξη της ψυχοκοινωνικής τους εξέλιξης.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 26 Νοεμβρίου 2025, στις 17:15, στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, έναν χώρο που για ακόμη μία φορά φιλοξενεί δράσεις με επίκεντρο την εκπαιδευτική και κοινωνική ευαισθητοποίηση.
Ομιλητής ο Νίκος Τσακμάκης
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Νίκος Τσακμάκης, Επιστημονικός Υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Κοζάνης «Ορίζοντες». Με πολυετή εμπειρία στον χώρο, ο κ. Τσακμάκης θα αναλύσει τη σημασία του ζωντανού παιχνιδιού στην ανάπτυξη παιδιών και εφήβων, καθώς και τον καθοριστικό ρόλο της οικογένειας στην ενίσχυση υγιών δεξιοτήτων.
Συνέχεια της περσινής επιτυχημένης δράσης
Η φετινή εκδήλωση αποτελεί συνέχεια της περυσινής πρωτοβουλίας των σχολείων για την επιρροή των social media στην ανάπτυξη των παιδιών. Το ενδιαφέρον των γονέων και η ανάγκη για καθοδήγηση πάνω σε κρίσιμα ζητήματα της σύγχρονης οικογενειακής ζωής καθιστούν αυτές τις δράσεις απαραίτητες.
Ο κ. Τσακμάκης θα παραμείνει στη διάθεση των γονέων για συζήτηση και επίλυση αποριών, δημιουργώντας έναν ανοιχτό διάλογο γύρω από συμπεριφορά, συναισθηματική ανάπτυξη και οικογενειακές πρακτικές που ενισχύουν την ψυχική ανθεκτικότητα των παιδιών.























