Παρά την ήττα με 3-1 στο ανακαινισμένο γήπεδο του Νέου Κεραμιδίου, ο Εορδαϊκός παρουσίασε αγωνιστικό πρόσωπο που αφήνει αισιοδοξία για τη συνέχεια, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.
Η ομάδα της Πτολεμαΐδας κοίταξε στα μάτια έναν ιδιαίτερα ποιοτικό αντίπαλο και πάλεψε μέχρι το τελευταίο λεπτό, δείχνοντας μαχητικότητα, πειθαρχία και πίστη στο πλάνο του Γιάννη Παρασκευά.
Ο Εθνικός προηγήθηκε στο 37′ με πέναλτι του Κυπαρίσση, όμως η απάντηση του Εορδαϊκού ήταν άμεση: μόλις τρία λεπτά αργότερα, στο 40′, ο Ακιντούντε εκμεταλλεύτηκε τη γρήγορη ανάπτυξη της ομάδας και με εξαιρετική εκτέλεση ισοφάρισε σε 1-1, βάζοντας ξανά τους φιλοξενούμενους στο παιχνίδι.
Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ ισόπαλο και τις δύο ομάδες να προσφέρουν δυνατές μονομαχίες και καλό ρυθμό.
Στο δεύτερο μέρος, ο Εορδαϊκός στάθηκε άτυχος, καθώς στο 65′ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω δεύτερης κίτρινης κάρτας στον Ραφαηλίδη — μια φάση που άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, οι παίκτες του Εορδαϊκού προσπάθησαν να κρατήσουν τις γραμμές τους και να απειλήσουν στην κόντρα.
Ωστόσο, στο 87′ ο Κλιγγόπουλος εκμεταλλεύτηκε στιγμιαία σύγχυση στα καρέ του Εορδαϊκού και έδωσε εκ νέου προβάδισμα στον Εθνικό (2-1). Στις καθυστερήσεις, ένα ακόμα πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων με εκτελεστή τον Κραγιόπουλο διαμόρφωσε το τελικό 3-1.
Παρά το αποτέλεσμα, ο Εορδαϊκός έδειξε ότι διαθέτει σκληροτράχηλη και δεμένη ομάδα που μπορεί να σταθεί απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Με λίγη περισσότερη τύχη και καθαρό μυαλό στις κρίσιμες στιγμές, η ομάδα της Εορδαίας μπορεί να επιστρέψει άμεσα στα θετικά αποτελέσματα.
Εορδαϊκός (Γιάννης Παρασκευάς): Σιόβα, Σιδηρόπουλος, Σωτηριάδης, Τουλουμενίδης, Παπανικόπουλος, Νανόπουλος, Παπαδόπουλος, Τσέλα, Ακιντούντε, Μεντεκίδης, Ραφαηλίδης.
Αγωνίστηκαν και οι: Καμπούρης, Καλατσάνας, Χαραλαμπίδης, Στογιανόφσκι, Ιωαννίδης.
Διαιτητής: Γασπάρατος Ζήσης
Βοηθοί: Ματσιάς Νικολάκης, Φραγκουλίδης Φίλιππος (Μακεδονίας)























