Ένας χώρος παράδοσης και ιστορίας μετατράπηκε σε θλιβερό σκηνικό από καταστροφές και γκράφιτι. Ας μιλήσουμε για την προστασία της κοινότητάς μας.
Καταστροφή του ιερού χώρου
Στην Καισαρειά σημειώθηκαν βανδαλισμοί χωρίς προηγούμενο στο κιόσκι του εξωκλησιού της Παναγίας. Άγνωστοι εισέβαλαν στον χώρο και προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές, καταστρέφοντας έπιπλα και γεμίζοντας τους τοίχους με γκράφιτι.
Προσβολή στην παράδοση και τον πολιτισμό
Οι φθορές δεν είναι απλές βλάβες, αλλά αποτελούν προσβολή στην ιστορία και την παράδοση του τόπου, και εκφράζουν μια βαθιά έλλειψη σεβασμού για την κοινότητα και τους θρησκευτικούς της χώρους.
Κάλεσμα για ευαισθητοποίηση και δράση
Η κοινωνία οφείλει να αντιδράσει και να καταδικάσει τέτοιες πράξεις βαρβαρότητας που αφήνουν πίσω τους μόνο απογοήτευση και μιζέρια. Η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και των ιερών χώρων αποτελεί καθήκον όλων μας.


























