Άνοιξε μόλις τώρα το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΠΣΥΔ) για τις αιτήσεις / δηλώσεις περιοχών διορισμού 10.000 εκπαιδευτικών στη δημόσια εκπαίδευση.
Προσοχή! Το ΟΠΣΥΔ άνοιξε μόνο για τις αιτήσεις Ειδικής Αγωγής.
Οι υποβάλλονται από σήμερα Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2025 έως και τη Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2025.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της προθεσμίας υποβολής αίτησης επιτρέπεται η τροποποίηση ή/και απενεργοποίηση αυτής. Οι υποψήφιοι μπορούν να δηλώσουν όσες περιοχές επιθυμούν χωρίς περιορισμό και με τη σειρά που επιθυμούν, από τον πίνακα των περιοχών των κενών οργανικών θέσεων στα παραρτήματα των προσκλήσεων. Οι εκπαιδευτικοί διορίζονται με βάση τη σειρά κατάταξής τους στους οικείους τελικούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης του ΑΣΕΠ, στους οποίους είναι εγγεγραμμένοι και τις δηλώσεις προτίμησής τους. Κατά τη συμπλήρωση της αίτησης δηλώνεται η περιοχή διορισμού με τη σειρά προτεραιότητας που επιθυμεί ο υποψήφιος.
Οι νεοδιοριζόμενοι τοποθετούνται σε κενή θέση της περιοχής/δομής διορισμού τους με απόφαση του οικείου Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης ή του Διευθυντή Εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση του οικείου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΠΥΣΕΕΠ) και υποχρεούνται να παραμείνουν στην περιοχή/δομή διορισμού τους για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 2 σχολικών ετών, κατά τη διάρκεια του οποίου δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή, όπως απόσπαση ή μετάθεση.
Σε περίπτωση διορισμού στην Ειδική Αγωγή, επιπροσθέτως, ο νεοδιοριζόμενος υποχρεούται να υπηρετήσει στην ΕΑΕ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 5 ετών.
Τι συμβαίνει στη Γενική
Περίεργα είναι τα γεγονότα στη Γενική Παιδεία, καθώς το ΦΕΚ με την πρόσκληση των διορισμών έχει εξαφανιστεί από τη σελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου. Επίσης, μέχρι στιγμής το υπουργείο δεν έχει εκδώσει εγκύκλιο για τις ημερομηνίες των αιτήσεων στο ΟΠΣΥΔ, όπως έκανε νωρίτερα για την Ειδική Αγωγή.
Σημειώνεται ότι αν υπάρχει λάθος σε κάποιο ΦΕΚ τότε βγαίνει διορθωτική απόφαση. Το να εξαφανιστεί φύλλο της Εφημερίδας από την ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου είναι πρωτοφανές.
Η κατανομή
Θυμίζουμε ότι η κατανομή των 10.000 διορισμών για το σχολικό έτος 2025 – 2026, ανά βαθμίδα εκπαίδευσης, έχει ως εξής:
- Εκπαιδευτικοί Γενικής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: 3.937
- Εκπαιδευτικοί Γενικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: 1.620
- Εκπαιδευτικοί Κλάδου ΠΕ79 Μουσικών Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: 170
- Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΕΑΕ: 1.993
- Εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΕΑΕ: 1.280
- ΕΕΠ-ΕΒΠ: 1.000
Πηγή: Proson.gr























