Παγκόσμιος θαυμασμός για την ανεπανάληπτη επιτυχία της Ελληνίδας Αντιγόνης Ντρισμπιώτη. Είναι η πρώτη και μοναδική αθλήτρια που αγωνίστηκε σε δύο (2) συνεχόμενα αγωνίσματα σε πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο βάδην και θριάμβευσε και στα δύο κατακτώντας τα χρυσά μετάλλια!
Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ κάτι τέτοιο στα αθλητικά χρονικά, και μάλιστα να τρέξει κάποιος συνολικά 55 χιλιόμετρα (35 + 20)!
Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης
Οι ειδικοί προσπαθούν να αναλύσουν και να εξηγήσουν το φαινόμενο, πού να οφείλεται άραγε η εκπληκτική απόδοση της Ελληνίδας αθλήτριας, αλλά και άλλων Ελλήνων, οι οποίοι αυτές τις μέρες κατακτούν χρυσά μετάλλια (Τεντόγλου, Χρήστου, Στεφανίδη, Τζένκο κ.α. που έφεραν την Ελλάδα στην 3η θέση των μεταλλίων πανευρωπαϊκά – χωρίς να υπολογίζεται και ο Πετρούνιας στους κρίκους που αγωνίζεται σήμερα και είναι το μεγάλο φαβορί για το χρυσό).
Μια πρώτη ερμηνεία δίνουν μεγάλοι γιατροί διατροφολόγοι διάσημων πανεπιστημίων και το αποδίδουν στην μεσογειακή διατροφή των Ελλήνων. Αναφέρονται μάλιστα και στο ουζερί-τσιπουράδικο, στο οποίο η χρυσή Ελληνίδα εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια την Καρδίτσα πριν και μετά από κάθε προπόνηση, αλλά και στα αμέτρητα διάσημα τσιπουράδικα της άλλης θεσσαλικής πόλης, του Βόλου.
Όπως είναι γνωστό, στα τσιπουράδικα αυτά, οι μεζέδες που συνοδεύουν το κάθε ποτηράκι είναι κάθε φορά διαφορετικοί, συνολικά πάνω από 140, με βάση πάντα την μεσογειακή διατροφή: ψαρικά, κεφτέδες, ταραμάς, τζατζίκι, πιπεριές Φλωρίνης, γεμιστά καλαμάρια, χταποδάκι ξιδάτο, μύδια τηγανητά και αχνιστά, μημελιτζανοσαλάτα, ντολμαδάκια, σαγανάκι, καβουρμάς, παστουρμάς κλπ. κλπ.