• Επικοινωνία
  • Ο Καιρός Live
  • Αγγελίες
  • Πρωτοσέλιδα
Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου, 2025
Θάρρος Κοζάνης
Optika Katanas
  • Κοζάνη
  • Δυτική Μακεδονία
  • Ελλάδα
  • Επικαιρότητα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Αθλητικά
  • Απόψεις
  • Αγγελίες
No Result
View All Result
  • Κοζάνη
  • Δυτική Μακεδονία
  • Ελλάδα
  • Επικαιρότητα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Αθλητικά
  • Απόψεις
  • Αγγελίες
No Result
View All Result
Morning News
No Result
View All Result
  • Κοζάνη
  • Δυτική Μακεδονία
  • Ελλάδα
  • Επικαιρότητα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Αθλητικά
  • Απόψεις
  • Αγγελίες
VELVITA

Τα τέσσερα διασημότερα καλοκαιρινά κοκτέιλ της Ευρώπης: Η ιστορία και η αυθεντική συνταγή τους

ΘάρροςΘάρρος
Γεύσεις
Τα τέσσερα διασημότερα καλοκαιρινά κοκτέιλ της Ευρώπης: Η ιστορία και η αυθεντική συνταγή τους
12/08/2022
Χρόνος Ανάγνωσης: 2 λεπτά

Μας έρχονται από τη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία.

Το καλοκαίρι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο, με τον ήλιο, τη θάλασσα, τα ζεστά βράδια και βεβαίως τα δροσερά κοκτέιλ. Είναι η εποχή τους.

Τέσσερα από αυτά είναι τα πλέον εμβληματικά στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Και μας έρχονται από τη Βρετανία, την Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία.

Κάνουμε λοιπόν ένα σύντομο ταξίδι σε κάθε μία από αυτές τις χώρες για να μάθουμε πως δημιουργήθηκαν, αλλά και για να δοκιμάσουμε την αυθεντική συνταγή.

Βρετανία – Pimm’s

Τα τέσσερα διασημότερα καλοκαιρινά κοκτέιλ της Ευρώπης: Η ιστορία και η αυθεντική συνταγή τους

Το Pimm’s είναι κατ′ ουσίαν Βρετανικό. Ο ΤΖέιμς Πιμ δημιούργησε το ποτό το 1823 ως χωνευτικό, για να συνοδεύει το φαγητό στο μπαρ με θαλασσινά (oyster bar) που διατηρούσε στο Λονδίνο.

Σερβίρεται σε κοντό ποτήρι νερού. Η αρχική συνταγή ήταν ένα μείγμα από τζιν, γλυκό βερμούτ, μπλε κιουρασάο, κεράσια μαρασκίνο και μπίτερς ανακατεμένα με λεμονάδα με ανθρακικό και από πάνω άνθη μπουράντζας. Ο αρχικός συνδυασμός, σύμφωνα με τους ειδικούς στα κοκτέιλ, Ανιστάζια Μίλερ και Τζάρεντ Μπράουν άφηνε στον ουρανίσκο το «άρωμα και την γεύση από το αγγούρι».

«Καθώς τα άνθη της μπουράντζας δεν είναι διαθέσιμα όλο τον χρόνο το pimm’s πήρε την μορφή που ξέρουμε σήμερα με τα φρούτα εποχής να προστίθενται, όπως φράουλες, μέντα και πορτοκάλι».

Η μεγάλη δημοτικότητα του στα τέλη του 1800 οδήγησε στην εμφιάλωση του το 1912.

Υλικά

– 1 σφηνάκι Pimm’s

– 3 σφηνάκια λεμονάδα με ανθρακικό

– Φύλλα μπουράντζας

– Φύλλα μέντας

– Φέτες πορτοκάλι, λεμόνι και φράουλα

Ρίχνουμε το Pimm’s και τη λεμονάδα σε ένα ποτήρι γεμάτο με πάγο. Γαρνίρουμε με φύλλα μπουράντζας και μέντας μαζί με φέτες λεμόνι, πορτοκάλι και φράουλας.

Tip

Επειδή τα φύλλα μπουράντζας δεν είναι πάντα διαθέσιμα, αντικαθιστούμε με φέτα από αγγούρι.

Συνοδεύουμε με: Πουτίγκα με σμέουρα, για να υπάρξει η αντίθεση ανάμεσα στην οξύτητα των φρούτων και της γλυκύτητας από την πουτίγκα, προτείνει η Τζέιν Πέιτον από το School of Booze.

Γαλλία – Kir Royale

Τα τέσσερα διασημότερα καλοκαιρινά κοκτέιλ της Ευρώπης: Η ιστορία και η αυθεντική συνταγή τους

Γαλλικό ταμπεραμένο και απλό στυλ.

Χαρακτηρίζεται ως η μητέρα των γαστρονομικών απολαύσεων, ενώ δεν είναι λίγοι όσοι θεωρούν τη Γαλλία «πρωταθλήτρια» και στα αλκοολούχα ποτά. Θα μπορούσαμε να επιλέξουμε από κρασί και παστίς μέχρι σαμπάνια, αλλά εμείς επιλέξαμε το Kir Royale.

Δημιουργήθηκε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο από έναν ιερέα που ονομαζόταν Φέλιξ Κιρ (Félix Kir). Όταν ο Φέλιξ Κιρ έγινε δήμαρχος της Ντιζόν το 1945, ήθελε να προωθήσει δύο από τα τοπικά ποτά της περιοχής: το crème de cassis, ένα γλυκό λικέρ μαύρης σταφίδας και το εξαιρετικά όξινο κρασί Bourgogne aligoté.

«Επειδή το aligoté δεν είναι ένα ποτό που απολαμβάνουν πολλοί και έχει περιορισμένη διαθεσιμότητα εκτός της περιοχής της Ντιζόν, προτιμήθηκε η σαμπάνια», λέει η Ανιστάζια Μίλερ.

Έτσι γεννήθηκε το Kir Royale.

«Φτιάχνουμε το δικό μας crème de cassis στο σπίτι χάρη στους πάρα πολλούς θάμνους φραγκοστάφυλου στον κήπο μας. Και αντί να χρησιμοποιούμε σαμπάνια, προτιμάμε να δώσουμε στο ποτό μια αληθινή γεύση της Ντιζόν ρίχνοντας αντ′ αυτού το Crémant de Bourgogne», λέει ο Τζάρεντ Μπράουν.

Υλικά

– 100 ml Bourgogne Aligoté (or Crémant de Bourgogne)

– 15 ml crème de cassis

Σερβίρουμε σε κολονάτο ποτήρι σαμπάνιας.

Συνοδεύουμε με: Το απολαμβάνουμε ως απεριτίφ πριν από το φαγητό.

Ισπανία – Sangria

Τα τέσσερα διασημότερα καλοκαιρινά κοκτέιλ της Ευρώπης: Η ιστορία και η αυθεντική συνταγή τους

Η λέξη sangria κυριολεκτικά σημαίνει «αιματοχυσία» στα Ισπανικά και τα Πορτογαλικά.

Χρησιμοποιείται περίπου από το 200 π.Χ., όταν οι Ρωμαίοι χρησιμοποίησαν τον όρο για να αναφερθούν σε κόκκινο κρασί και punch κρασιού από την Ισπανία.

«Κανείς δεν είναι πραγματικά σίγουρος ποιος εφηύρε το punch από κόκκινο κρασί πιο γνωστό σήμερα ως Sangria», λέει η Ανιστάζια Μίλερ.

«Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι μπορεί να εντοπιστεί ως μέρος διαφόρων ειδών punch, τα οποία εισήχθησαν από την Ασία κατά τη διάρκεια του 1600 και του 1700. Οι Ισπανοί και οι Πορτογάλοι έμποροι ήταν οι πιθανοί δημιουργοί που συνδύασαν τα κόκκινα κρασιά riojas και douros που οι ίδιοι έφτιαχναν με φρούτα της εποχής -πυρηνόκαρπα, μούρα και εσπεριδοειδή, μαζί με κονιάκ ή ρούμι.

«Προτιμάμε ισπανικό πεπαλαιωμένο ρούμι και λίγο ανθρακούχο νερό για να κάνουμε το ποτό λίγο πιο ελαφρύ», προτείνει ο Τζάρεντ Μπράουν.

Υλικά

750 ml rioja

350 ml ισπανικό πεπαλαιωμένο ρούμι ή κονιάκ

Φέτες από πορτοκάλια, λεμόνια, μήλα, βατόμουρα, φράουλες, αχλάδια, δαμάσκηνα

Βάζουμε το ρούμι, το κρασί και τα φρούτα σε μια κανάτα για τουλάχιστον δύο ώρες πριν το σερβίρουμε.

Συνοδεύουμε με: Η Sangria ταιριάζει τέλεια με μια τονοσαλάτα, προτείνει η Τζέιν Πέιτον. «Οι τανίνες στο κρασί διαπερνούν την υφή του τόνου».

Ιταλία – Spritz Veneziano

Τα τέσσερα διασημότερα καλοκαιρινά κοκτέιλ της Ευρώπης: Η ιστορία και η αυθεντική συνταγή τους

Το Aperol Spritz είναι μακράν η πιο δημοφιλής διεθνώς εκδοχή αυτού του πασίγνωστου καλοκαιρινού κοκτέιλ, αλλά το Aperol δεν ήταν το πρώτο ποτό που έκανε θραύση στην Ιταλία.

Η τιμή αυτή ανήκει στο ιταλικό πικρό απεριτίφ που ονομάζεται Select.

Δημιουργήθηκε το 1920 στη Βενετία και ήταν ο συνδυασμός αφρώδες οίνου από το Prosecco, στο βόρειο τμήμα της Ιταλίας, μαζί με λίγο ανθρακούχο νερό για να αποκτήσουμε έτσι το αυθεντικό Spritz Veneziano.

«Στην συνέχεια υπήρξαν από μερικές παραλλαγές. Άλλοτε χρησιμοποιούμε Campari ενώ τελευταία η πιο διαδεδομένη χρήση παγκοσμίως, είναι αυτή του Aperol Spritz», εξηγεί η Ανιστάζια Μίλερ.

Αν όμως μπορούμε να βρούμε Select, σίγουρα αξίζει να το προτιμήσουμε από το Aperol.

Υλικά

60 ml Aperol

90 ml prosecco

Λίγο ανθρακούχο νερό

Βάζουμε σε ένα μεγάλο κολονάτο ποτήρι του κρασιού τα υλικά μας και το γεμίζουμε με πάγο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε μια φέτα πορτοκάλι.

Συνοδεύουμε με: Καπνιστό σολομό. «Η πικρίλα του απεριτίφ συνδυάζεται τέλεια με τη λιπαρότητα του ψαριού», λέει η Τζέιν Πέιτον.

Marianna Triadafyllou
Θέματα: ιστορίαΣυνταγή
Πηγή: huffingtonpost.gr
Θάρρος

Θάρρος

Η καθημερινή εφημερίδα της Κοζάνης και της Δυτικής Μακεδονίας στην ηλεκτρονική της έκδοση.
Νέα, Ειδήσεις, Επικαιρότητα, αθλητικά, άρθρα και απόψεις, αγγελίες από την Κοζάνη και την Δ. Μακεδονία.

Το Θάρρος στο Google News Ακολουθήστε το Θάρρος στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση
Προηγούμενη Ανάρτηση

Κόκκινος συναγερμός – Σε κατάσταση ξηρασίας κηρύχθηκε η Βρετανία – Στερεύει ο Τάμεσης!

Επόμενη Ανάρτηση

Εγγραφές επιτυχόντων υποψηφίων καταρτιζομένων από το παράλληλο μηχανογραφικό στα ΙΕΚ της ΔΥΠΑ

Σχετικά Άρθρα

Η λίστα του Tasteatlas με τα κορυφαία ελληνικά γλυκά
Γεύσεις

Η λίστα του TasteAtlas με τα κορυφαία ελληνικά γλυκά

21/09/2025
Ρ. Σέιμπερν: Η Ελλάδα διαθέτει παγκόσμιας κλάσης ποικιλίες σταφυλιών που δεν τις βρίσκεις αλλού
Γεύσεις

Ρ. Σέιμπερν: Η Ελλάδα διαθέτει παγκόσμιας κλάσης ποικιλίες σταφυλιών που δεν τις βρίσκεις αλλού

04/03/2025
Cassoulet: Γαλλική φασολάδα φούρνου για την παγκόσμια ημέρα οσπρίων
Γεύσεις

Cassoulet: Γαλλική φασολάδα φούρνου για την παγκόσμια ημέρα οσπρίων

11/02/2025
Taste Atlas: Τα μελομακάρονα κορυφαίο χριστουγεννιάτικο έδεσμα στην Ευρώπη 
Γεύσεις

Taste Atlas: Τα μελομακάρονα κορυφαίο χριστουγεννιάτικο έδεσμα στην Ευρώπη 

27/12/2024
Όσο θερμαίνεται ο πλανήτης χάνει τη γεύση της η καυτερή πιπεριά
Γεύσεις

Όσο θερμαίνεται ο πλανήτης χάνει τη γεύση της η καυτερή πιπεριά

19/12/2024
Τα 10 κορυφαία ελληνικά Cabernet Franc – 2ο στην κατάταξη το κρασί του κτήματος Βογιατζή στο Βελβεντό
Γεύσεις

Τα 10 κορυφαία ελληνικά Cabernet Franc – 2ο στην κατάταξη το κρασί του κτήματος Βογιατζή στο Βελβεντό

28/09/2024
ADVERTISEMENT
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΒΙΤΩΡΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
MyDei
Καζαντζιδου
Αιολική Βερμίου
Αναγγελία Γάμου με ένα Κλικ
Spiroulina Platensis
Φαρμακεία Κοζάνης
ADVERTISEMENT

Πιο Δημοφιλή

Δεν Υπάρχει Διαθέσιμο Περιεχόμενο

Μη χάσετε

Απεργία οικοδόμων στην Κοζάνη στις 10 Δεκεμβρίου – Σκληρή ανακοίνωση για το 13ωρο και τα εργασιακά δικαιώματα

Κυριάκος Πιερρακάκης στο Ινστιτούτο Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων στο Δουβλίνο

«Φωνές της Μετάβασης»: Εκδήλωση και παρουσίαση βιβλίου την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου στη Βιβλιοθήκη Κοζάνης

Εκπαιδευτική Δράση του ΟΕΝΕΦ – Europe Direct Δ. Μακεδονίας

“Σπάρτακος ΔΕΗ” – Η διαφορετικότητα θα πρέπει να αποτελεί πηγή δύναμης και έμπνευσης

Αγγελίες

Προκήρυξη Θέσης Γενικού Διευθυντή στον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Κροκοπαραγωγών Κοζάνης

Πωλείται κτίριο 700τ.μ. σε οικόπεδο εμβαδού 7716τ.μ στο 3ο χλμ Κοζάνης – Πτολεμαΐδας

ΠΩΛΕΙΤΑΙ  αγροτεμάχιο 339 τμ μέσα σε οικισμό στην Κερατέα Αττικής,

ENOIKIAZETAI   διαμέρισμα  στην Κυψέλη  στην  Αθήνα

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 40τμ, επιπλωμένη,

Διαβάστε ακόμη...

Εξαγριωμένοι όσο ποτέ οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας…
Αγροτικά

Εξαγριωμένοι όσο ποτέ οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας…

03/12/2025
Τι αθλητικές μεταδόσεις έχει η τηλεόραση σήμερα Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2025
Αθλητικά

Τι αθλητικές μεταδόσεις έχει η τηλεόραση σήμερα Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2025

03/12/2025
Πώς θα είναι ο καιρός σε Κοζάνη και Δυτική Μακεδονία σήμερα Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2025: Nεφώσεις με τοπικές βροχές.
Περιβάλλον

Πώς θα είναι ο καιρός σε Κοζάνη και Δυτική Μακεδονία σήμερα Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2025: Nεφώσεις με τοπικές βροχές.

03/12/2025
O ρόλος του ΤΕΕ Δ. Μακεδονίας  στην ανάπτυξη του τόπου
Δελτία Τύπου

O ρόλος του ΤΕΕ Δ. Μακεδονίας  στην ανάπτυξη του τόπου

02/12/2025
Παρέμβαση Στάθη Κωνσταντινίδη: ΌΧΙ στο κλείσιμο σχολείων στην περιοχή μας
Δελτία Τύπου

Παρέμβαση Στάθη Κωνσταντινίδη: ΌΧΙ στο κλείσιμο σχολείων στην περιοχή μας

02/12/2025
Σχολείο Β’ Ευκαιρίας στη Γαλατινή
Παιδεία

Σχολείο Β’ Ευκαιρίας στη Γαλατινή

02/12/2025

Tharos Logo2022

© 2025 Θάρρος - Ειδήσεις και Νέα από την Κοζάνη και Δ. Μακεδονία
Εκδοτική Ενημερωτική Ι. Κορομήλης Α.Ε.
Ηλεκτρονική Εφημερίδα Κοζάνης και Δ. Μακεδονίας
  Τσόντζα 2, 50131, Κοζάνη
  +30 2461038611
Α.Φ.Μ.: 094329106
Δ.Ο.Υ. Κατερίνης
Ιδιοκτήτης: Εκδοτική Ενημερωτική Ι Κορομήλης Α.Ε.
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μαρία Κορομήλη
Διευθυντής Σύνταξης: Μαρία Κορομήλη
Διευθυντής Ιστοσελίδας: Άγγελος Κεσανλής
Διαχειριστής Ιστοσελίδας: Άγγελος Κεσανλής
Δικαιούχος Του Ονόματος Τομέα - Domain Name:
Εκδοτική Ενημερωτική Ι Κορομήλης Α.Ε.

Ειδήσεις, Νέα για την Κοζάνη και την Δυτική Μακεδονία - Καθημερινή ενημέρωση

  • Θάρρος
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Cookies
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Πολιτική κατά της Διαφθοράς
  • Δήλωση Εχεμύθειας
  • Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων
  • Δήλωση συμμόρφωσης

Social Media

No Result
View All Result
  • Αγγελίες | Εργασία – Ακίνητα
  • Επικοινωνία
  • Ο Καιρός Τώρα
  • Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων
  • Αθλητικά
  • Άρθρα-Απόψεις
  • Κοζάνη
    • Βόιο
    • Εορδαία
    • Κοζάνη
    • Σέρβια
  • Δυτική Μακεδονία
    • Γρεβενά
    • Καστοριά
    • Φλώρινα
  • Ελλάδα
    • Δημόσιο
    • Εκλογές
    • Ιστορία
    • Κοινωνία
    • Παιδεία
    • Πολιτική
  • Κόσμος
    • Βαλκάνια
    • Ευρώπη
  • Επικαιρότητα
    • Media
    • Δελτία Τύπου
    • Θέματα
    • Εκδηλώσεις
    • Κοινωνικά
    • Ρεπορτάζ
    • Συνεντεύξεις
  • Οικονομία
    • Αγορά
    • Αγροτικά
    • Ακίνητα
    • Ενέργεια
    • Επιχειρήσεις
    • Εργασία
    • Εφορία
    • Καριέρα
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
    • Cinema – Tv
    • Βιβλίο
    • Διάστημα
    • Εικαστικά
    • Θέατρο
    • Λογοτεχνία
    • Μουσική
    • Ποίηση
    • Φιλοζωία
    • Φωτογραφία
  • Τεχνολογία
    • Αυτοκίνητο
  • Τουρισμός
  • Τρόπος Ζωής
    • Γεύσεις
    • Μόδα – Design
  • Υγεία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

No Result
View All Result
  • Αγγελίες | Εργασία – Ακίνητα
  • Επικοινωνία
  • Ο Καιρός Τώρα
  • Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων
  • Αθλητικά
  • Άρθρα-Απόψεις
  • Κοζάνη
    • Βόιο
    • Εορδαία
    • Κοζάνη
    • Σέρβια
  • Δυτική Μακεδονία
    • Γρεβενά
    • Καστοριά
    • Φλώρινα
  • Ελλάδα
    • Δημόσιο
    • Εκλογές
    • Ιστορία
    • Κοινωνία
    • Παιδεία
    • Πολιτική
  • Κόσμος
    • Βαλκάνια
    • Ευρώπη
  • Επικαιρότητα
    • Media
    • Δελτία Τύπου
    • Θέματα
    • Εκδηλώσεις
    • Κοινωνικά
    • Ρεπορτάζ
    • Συνεντεύξεις
  • Οικονομία
    • Αγορά
    • Αγροτικά
    • Ακίνητα
    • Ενέργεια
    • Επιχειρήσεις
    • Εργασία
    • Εφορία
    • Καριέρα
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
    • Cinema – Tv
    • Βιβλίο
    • Διάστημα
    • Εικαστικά
    • Θέατρο
    • Λογοτεχνία
    • Μουσική
    • Ποίηση
    • Φιλοζωία
    • Φωτογραφία
  • Τεχνολογία
    • Αυτοκίνητο
  • Τουρισμός
  • Τρόπος Ζωής
    • Γεύσεις
    • Μόδα – Design
  • Υγεία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.