• Επικοινωνία
  • Ο Καιρός Live
  • Αγγελίες
  • Πρωτοσέλιδα
Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου, 2025
Θάρρος Κοζάνης
Optika Katanas
  • Κοζάνη
  • Δυτική Μακεδονία
  • Ελλάδα
  • Επικαιρότητα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Αθλητικά
  • Απόψεις
  • Αγγελίες
No Result
View All Result
  • Κοζάνη
  • Δυτική Μακεδονία
  • Ελλάδα
  • Επικαιρότητα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Αθλητικά
  • Απόψεις
  • Αγγελίες
No Result
View All Result
Morning News
No Result
View All Result
  • Κοζάνη
  • Δυτική Μακεδονία
  • Ελλάδα
  • Επικαιρότητα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Αθλητικά
  • Απόψεις
  • Αγγελίες
VELVITA

Πρωταθλήτρια στο Euro …μαγειρικής η Ελλάδα με κοντοσούβλι καλαμάρι

ΘάρροςΘάρρος
Γεύσεις
1a2237ee62ca9f43ef63643aacc64ec1
15/07/2021
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό

Μία εθνική ομάδα αποτελούμενη από δύο έμπειρους ψήστες, μία συνταγή που «μυρίζει» ελληνικό καλοκαίρι κι ένα Euro …μαγειρικής που κατακτήθηκε από τη χώρα μας.

Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αγώνων …μπάρμπεκιου, που διοργάνωσε εταιρεία με είδη ψησίματος του εξωτερικού, η οποία δραστηριοποιείται σε όλο τον κόσμο, η συμμετοχή από τη χώρα μας έφτασε ύστερα από σημαντικές μαγειρικές αναμετρήσεις στον τελικό και κατάφερε να σηκώσει την …κούπα. Στη διοργάνωση, η οποία διεξήχθη παράλληλα με το Euro, συμμετείχαν δώδεκα χώρες, καθεμιά με τη δική της συνταγή και στοιχεία της τοπικής της κουζίνας και τελικά οι καλύτεροι ψήστες μπάρμπεκιου στην Ευρώπη αναδείχθηκαν οι Έλληνες.

«Μαγειρέψαμε ένα κοντοσούβλι καλαμάρι, το οποίο είχε προετοιμαστεί σε μία ενδιαφέρουσα μαρινάδα με φρέσκο τζίντζερ, χυμό και ξύσμα από λεμόνι, ελαιόλαδο και τσίλι και το συνοδεύσαμε με μία σάλτσα αγιολί, δηλαδή μια μαγιονέζα με σκόρδο που φτιάχνουν συνήθως στα Επτάνησα και τη Δυτική Ελλάδα», εξηγεί η meat & fire chef Μυρσίνη Λαμπράκη, η οποία εμπνεύστηκε το πιάτο. «Συνοδεύσαμε το κοντοσούβλι καλαμάρι με μία σαλάτα, όπου συνδυάσαμε καρπούζι, ντομάτα, δυόσμο, ελαιόλαδο και ψητό χαλούμι», συμπληρώνει το δεύτερο μέλος της ελληνικής αποστολής, Αλέξανδρος Πράντζος.

Το νικητήριο πιάτο κατάφερε να αφήσει στη δεύτερη και τρίτη θέση τις άλλες δύο φιναλίστ, Δανία και Ολλανδία. «Η Δανία παρουσίασε ένα μπέργκερ με χοιρινές μπριζόλες, που είχαν προηγουμένως μαριναριστεί. Το μπέργκερ συμπλήρωναν ψητά λαχανικά όπως καρότο και κρεμμύδια, καθώς επίσης παρμεζάνα, μαρούλι και μαγιονέζα. Η δε Ολλανδία παρουσίασε ένα πλατό με ψητό κοτόπουλο και γλυκοπατάτες, συνοδευμένες με παρμεζάνα και μαγιονέζα», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη μάρκετινγκ του επίσημου αντιπροσώπου της εταιρείας στην Ελλάδα, Άννα- Μαρία Παπαδάκη.

Ο …νόστιμος αυτός διαγωνισμός ξεκίνησε στις 12 Ιουνίου στο Instagram στο @traegergrillseurope, με συμμετέχοντες τριάντα έναν εμπνευσμένους ψήστες από δώδεκα χώρες τις Ευρώπης. Στόχος τους ήταν να ετοιμάσουν φαγητό, κατάλληλο για θέαση αγώνα, μέσα σε 45 λεπτά, όσο δηλαδή διαρκεί το πρώτο ημίχρονο και το οποίο να έχει γευστικά χαρακτηριστικά από την παράδοση της κάθε χώρας. Η κάθε προσπάθεια βιντεοσκοπήθηκε, για να προκύψει ένα τελικό βίντεο με τους δύο «μονομάχους» κάθε φορά, να εξηγούν εναλλάξ τι πρόκειται να ετοιμάσουν, ποια είναι η φιλοσοφία της επιλογής τους, τι υλικά χρησιμοποιούν και με ποια τεχνική θα μαγειρέψουν το πιάτο τους. Την ίδια στιγμή, ανάμεσα στις δηλώσεις τους προβάλλονταν τα πλάνα της εκτέλεσης της συνταγής τους.

Το πρώτο βήμα για τη χώρα μας έγινε με τη Μυρσίνη Λαμπράκη. Την εξειδικευμένη σεφ για «μαγειρική στη φωτιά», η οποία στους ομίλους διασταυρώθηκε με την Αγγλία, την οποία απέκλεισε, αφού η έμπνευσή της με το μπέργκερ …μουσακά, έκλεψε τις εντυπώσεις.

Το επόμενο μέρος της αποστολής εκτέλεσε επιτυχώς ο Αλέξανδρος Πράντζος από τα Τρίκαλα, που ανταγωνίστηκε με τη Σουηδία και επικράτησε με το τυλιχτό, το οποίο είχε όψη πιτόγυρου, αλλά επρόκειτο για χοιρινή πανσέτα, κομμένη όπως ο γύρος, σερβιρισμένη σε πίτα με σος από γιαούρτι με καπνισμένο σκόρδο, μυρωδικά και τσιπς ψητής πατάτας.

Έτσι η χώρα μας έφτασε στον τελικό, αντιμετωπίζοντας αυτή την φορά όχι έναν, αλλά δυο δυνατούς αντιπάλους, τη Δανία και την Ολλανδία. Γι’ αυτό και η σεφ Μυρσίνη Λαμπράκη, μαζί με τον έμπειρο ψήστη Αλέξανδρο Πράντζο, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, αν και τους χώριζαν πολλά χιλιόμετρα. Ο 39χρονος φαρμακοποιός από την αυλή του σπιτιού του στα Τρίκαλα, ακολουθούσε τις οδηγίες της σεφ, που αυτήν την περίοδο βρίσκεται στην Κέρκυρα παρέχοντας υπηρεσίες ιδιωτικού σεφ (Private chefing service) και εκτέλεσαν ταυτόχρονα τη συνταγή της τελευταίας.

«Αν και γενικά προτιμώ το κρέας, αυτό ήταν ένα από τα πιο νόστιμα ψητά που έχω φάει. Δεν ξέρω πόσος κόσμος τρώει ψητό καλαμάρι μαριναρισμένο για ώρες σε φρέσκα υλικά… Ήταν εξαιρετική η συνταγή της κ. Λαμπράκη και συστήνω ανεπιφύλακτα στον κόσμο να τη δοκιμάσει», τόνισε ο κ. Πράντζος, ο οποίος δήλωσε ότι για αρκετές μέρες μετά, το ψυγείο του μύριζε πολύ ευχάριστα από τη συγκεκριμένη μαρινάδα.

Από την πλευρά της, η κ. Λαμπράκη ένιωσε δικαιωμένη γιατί -όπως λέει- ανοίγει μια νέα εποχή στο κομμάτι της ελληνικής γαστρονομίας στο μπάρμπεκιου. Δηλώνει, μάλιστα, έτοιμη να οργανώσει το φθινόπωρο μία ομάδα που θα συμμετέχει σε διαγωνισμούς μπάρμπεκιου σε όλες τις ηπείρους. «Όταν πριν από πέντε χρόνια ξεκίνησα να μιλάω για επαγγελματικό μπάρμπεκιου και ελληνικές ομάδες που θα διαγωνίζονται στο εξωτερικό με έλεγαν τρελή. Η αλήθεια όμως είναι ότι το μπάρμπεκιου δεν είναι μόνο για κρέας ή ψάρι, αλλά μία τέχνη, όπου μπορείς να ψήσεις τα πάντα, μέχρι ψωμί και γλυκά», τονίζει η κ. Λαμπράκη.

Οι δύο …πρωταθλητές θα συναντηθούν πια στην Κοπεγχάγη, όπου θα βρεθούν για να παραλάβουν το βραβείο τους και σε μία ειδική εμπειρία στο grilling, θα αποδείξουν ότι είναι οι καλύτεροι ψήστες μπάρμπεκιου στην Ευρώπη!

 

Marianna Triadafyllou
Θέματα: EUROπρωταθλήτρια
Θάρρος

Θάρρος

Η καθημερινή εφημερίδα της Κοζάνης και της Δυτικής Μακεδονίας στην ηλεκτρονική της έκδοση.
Νέα, Ειδήσεις, Επικαιρότητα, αθλητικά, άρθρα και απόψεις, αγγελίες από την Κοζάνη και την Δ. Μακεδονία.

Το Θάρρος στο Google News Ακολουθήστε το Θάρρος στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση
Προηγούμενη Ανάρτηση

Ελλάδα 2021: Ξανά…«Τσιράκια»;

Επόμενη Ανάρτηση

Κρίσιμη συνάντηση για το Κυπριακό

Σχετικά Άρθρα

Η λίστα του Tasteatlas με τα κορυφαία ελληνικά γλυκά
Γεύσεις

Η λίστα του TasteAtlas με τα κορυφαία ελληνικά γλυκά

21/09/2025
Ρ. Σέιμπερν: Η Ελλάδα διαθέτει παγκόσμιας κλάσης ποικιλίες σταφυλιών που δεν τις βρίσκεις αλλού
Γεύσεις

Ρ. Σέιμπερν: Η Ελλάδα διαθέτει παγκόσμιας κλάσης ποικιλίες σταφυλιών που δεν τις βρίσκεις αλλού

04/03/2025
Cassoulet: Γαλλική φασολάδα φούρνου για την παγκόσμια ημέρα οσπρίων
Γεύσεις

Cassoulet: Γαλλική φασολάδα φούρνου για την παγκόσμια ημέρα οσπρίων

11/02/2025
Taste Atlas: Τα μελομακάρονα κορυφαίο χριστουγεννιάτικο έδεσμα στην Ευρώπη 
Γεύσεις

Taste Atlas: Τα μελομακάρονα κορυφαίο χριστουγεννιάτικο έδεσμα στην Ευρώπη 

27/12/2024
Όσο θερμαίνεται ο πλανήτης χάνει τη γεύση της η καυτερή πιπεριά
Γεύσεις

Όσο θερμαίνεται ο πλανήτης χάνει τη γεύση της η καυτερή πιπεριά

19/12/2024
Τα 10 κορυφαία ελληνικά Cabernet Franc – 2ο στην κατάταξη το κρασί του κτήματος Βογιατζή στο Βελβεντό
Γεύσεις

Τα 10 κορυφαία ελληνικά Cabernet Franc – 2ο στην κατάταξη το κρασί του κτήματος Βογιατζή στο Βελβεντό

28/09/2024
ADVERTISEMENT
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΒΙΤΩΡΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
MyDei
Καζαντζιδου
Αιολική Βερμίου
Αναγγελία Γάμου με ένα Κλικ
Spiroulina Platensis
Φαρμακεία Κοζάνης
ADVERTISEMENT

Πιο Δημοφιλή

Δεν Υπάρχει Διαθέσιμο Περιεχόμενο

Μη χάσετε

Σέρβια: Λαμπερές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις σε όλο τον Δήμο – Άναμμα δέντρων και γιορτές

Καιρός: Κόκκινη προειδοποίηση από την ΕΜΥ – Βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και άνεμοι έως 9 μποφόρ

Αντίθετοι με την συγχώνευση οι γονείς των μαθητών που φοιτούν στο 5ο Νηπιαγωγείο και στο 13ο Νηπιαγωγείο Κοζάνης

Δεύτερη φάση ενίσχυσης του πρασίνου στο Αμύνταιο

Στάθης Κωνσταντινίδης: Την πενταετία 2021-2025 εγκρίθηκαν 966 θέσεις για  ενίσχυση υπηρεσιών στην Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας

Αγγελίες

Προκήρυξη Θέσης Γενικού Διευθυντή στον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Κροκοπαραγωγών Κοζάνης

Πωλείται κτίριο 700τ.μ. σε οικόπεδο εμβαδού 7716τ.μ στο 3ο χλμ Κοζάνης – Πτολεμαΐδας

ΠΩΛΕΙΤΑΙ  αγροτεμάχιο 339 τμ μέσα σε οικισμό στην Κερατέα Αττικής,

ENOIKIAZETAI   διαμέρισμα  στην Κυψέλη  στην  Αθήνα

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 40τμ, επιπλωμένη,

Διαβάστε ακόμη...

Απεργία οικοδόμων στην Κοζάνη στις 10 Δεκεμβρίου – Σκληρή ανακοίνωση για το 13ωρο και τα εργασιακά δικαιώματα
Δελτία Τύπου

Απεργία οικοδόμων στην Κοζάνη στις 10 Δεκεμβρίου – Σκληρή ανακοίνωση για το 13ωρο και τα εργασιακά δικαιώματα

03/12/2025
Κυριάκος Πιερρακάκης στο Ινστιτούτο Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων στο Δουβλίνο:
Ευρώπη

Κυριάκος Πιερρακάκης στο Ινστιτούτο Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων στο Δουβλίνο

03/12/2025
«Φωνές της Μετάβασης»: Εκδήλωση και παρουσίαση βιβλίου την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου στη Βιβλιοθήκη Κοζάνης
Βιβλίο

«Φωνές της Μετάβασης»: Εκδήλωση και παρουσίαση βιβλίου την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου στη Βιβλιοθήκη Κοζάνης

03/12/2025
Αυτόματο προσχέδιο
Δελτία Τύπου

Εκπαιδευτική Δράση του ΟΕΝΕΦ – Europe Direct Δ. Μακεδονίας

03/12/2025
“Σπάρτακος ΔΕΗ” Η διαφορετικότητα θα πρέπει να αποτελεί πηγή δύναμης και έμπνευσης
Δελτία Τύπου

“Σπάρτακος ΔΕΗ” – Η διαφορετικότητα θα πρέπει να αποτελεί πηγή δύναμης και έμπνευσης

03/12/2025
Κοζάνη: Φωταγώγηση δέντρου με Sicario και «Πανδώρα» – Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις 2025
News

Κοζάνη: Φωταγώγηση δέντρου με Sicario και «Πανδώρα» – Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις 2025

03/12/2025

Tharos Logo2022

© 2025 Θάρρος - Ειδήσεις και Νέα από την Κοζάνη και Δ. Μακεδονία
Εκδοτική Ενημερωτική Ι. Κορομήλης Α.Ε.
Ηλεκτρονική Εφημερίδα Κοζάνης και Δ. Μακεδονίας
  Τσόντζα 2, 50131, Κοζάνη
  +30 2461038611
Α.Φ.Μ.: 094329106
Δ.Ο.Υ. Κατερίνης
Ιδιοκτήτης: Εκδοτική Ενημερωτική Ι Κορομήλης Α.Ε.
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μαρία Κορομήλη
Διευθυντής Σύνταξης: Μαρία Κορομήλη
Διευθυντής Ιστοσελίδας: Άγγελος Κεσανλής
Διαχειριστής Ιστοσελίδας: Άγγελος Κεσανλής
Δικαιούχος Του Ονόματος Τομέα - Domain Name:
Εκδοτική Ενημερωτική Ι Κορομήλης Α.Ε.

Ειδήσεις, Νέα για την Κοζάνη και την Δυτική Μακεδονία - Καθημερινή ενημέρωση

  • Θάρρος
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Cookies
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Πολιτική κατά της Διαφθοράς
  • Δήλωση Εχεμύθειας
  • Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων
  • Δήλωση συμμόρφωσης

Social Media

No Result
View All Result
  • Αγγελίες | Εργασία – Ακίνητα
  • Επικοινωνία
  • Ο Καιρός Τώρα
  • Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων
  • Αθλητικά
  • Άρθρα-Απόψεις
  • Κοζάνη
    • Βόιο
    • Εορδαία
    • Κοζάνη
    • Σέρβια
  • Δυτική Μακεδονία
    • Γρεβενά
    • Καστοριά
    • Φλώρινα
  • Ελλάδα
    • Δημόσιο
    • Εκλογές
    • Ιστορία
    • Κοινωνία
    • Παιδεία
    • Πολιτική
  • Κόσμος
    • Βαλκάνια
    • Ευρώπη
  • Επικαιρότητα
    • Media
    • Δελτία Τύπου
    • Θέματα
    • Εκδηλώσεις
    • Κοινωνικά
    • Ρεπορτάζ
    • Συνεντεύξεις
  • Οικονομία
    • Αγορά
    • Αγροτικά
    • Ακίνητα
    • Ενέργεια
    • Επιχειρήσεις
    • Εργασία
    • Εφορία
    • Καριέρα
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
    • Cinema – Tv
    • Βιβλίο
    • Διάστημα
    • Εικαστικά
    • Θέατρο
    • Λογοτεχνία
    • Μουσική
    • Ποίηση
    • Φιλοζωία
    • Φωτογραφία
  • Τεχνολογία
    • Αυτοκίνητο
  • Τουρισμός
  • Τρόπος Ζωής
    • Γεύσεις
    • Μόδα – Design
  • Υγεία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

No Result
View All Result
  • Αγγελίες | Εργασία – Ακίνητα
  • Επικοινωνία
  • Ο Καιρός Τώρα
  • Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων
  • Αθλητικά
  • Άρθρα-Απόψεις
  • Κοζάνη
    • Βόιο
    • Εορδαία
    • Κοζάνη
    • Σέρβια
  • Δυτική Μακεδονία
    • Γρεβενά
    • Καστοριά
    • Φλώρινα
  • Ελλάδα
    • Δημόσιο
    • Εκλογές
    • Ιστορία
    • Κοινωνία
    • Παιδεία
    • Πολιτική
  • Κόσμος
    • Βαλκάνια
    • Ευρώπη
  • Επικαιρότητα
    • Media
    • Δελτία Τύπου
    • Θέματα
    • Εκδηλώσεις
    • Κοινωνικά
    • Ρεπορτάζ
    • Συνεντεύξεις
  • Οικονομία
    • Αγορά
    • Αγροτικά
    • Ακίνητα
    • Ενέργεια
    • Επιχειρήσεις
    • Εργασία
    • Εφορία
    • Καριέρα
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
    • Cinema – Tv
    • Βιβλίο
    • Διάστημα
    • Εικαστικά
    • Θέατρο
    • Λογοτεχνία
    • Μουσική
    • Ποίηση
    • Φιλοζωία
    • Φωτογραφία
  • Τεχνολογία
    • Αυτοκίνητο
  • Τουρισμός
  • Τρόπος Ζωής
    • Γεύσεις
    • Μόδα – Design
  • Υγεία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.