• Επικοινωνία
  • Ο Καιρός Live
  • Αγγελίες
  • Πρωτοσέλιδα
Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου, 2025
Θάρρος Κοζάνης
Optika Katanas
  • Κοζάνη
  • Δυτική Μακεδονία
  • Ελλάδα
  • Επικαιρότητα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Αθλητικά
  • Απόψεις
  • Αγγελίες
No Result
View All Result
  • Κοζάνη
  • Δυτική Μακεδονία
  • Ελλάδα
  • Επικαιρότητα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Αθλητικά
  • Απόψεις
  • Αγγελίες
No Result
View All Result
Morning News
No Result
View All Result
  • Κοζάνη
  • Δυτική Μακεδονία
  • Ελλάδα
  • Επικαιρότητα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Αθλητικά
  • Απόψεις
  • Αγγελίες
VELVITA

Τα τέσσερα διασημότερα καλοκαιρινά κοκτέιλ της Ευρώπης: Η ιστορία και η αυθεντική συνταγή τους

ΘάρροςΘάρρος
Γεύσεις
Τα τέσσερα διασημότερα καλοκαιρινά κοκτέιλ της Ευρώπης: Η ιστορία και η αυθεντική συνταγή τους
12/08/2022
Χρόνος Ανάγνωσης: 2 λεπτά

Μας έρχονται από τη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία.

Το καλοκαίρι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο, με τον ήλιο, τη θάλασσα, τα ζεστά βράδια και βεβαίως τα δροσερά κοκτέιλ. Είναι η εποχή τους.

Τέσσερα από αυτά είναι τα πλέον εμβληματικά στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Και μας έρχονται από τη Βρετανία, την Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία.

Fylliana-InPost
Κάνουμε λοιπόν ένα σύντομο ταξίδι σε κάθε μία από αυτές τις χώρες για να μάθουμε πως δημιουργήθηκαν, αλλά και για να δοκιμάσουμε την αυθεντική συνταγή.

Βρετανία – Pimm’s

Τα τέσσερα διασημότερα καλοκαιρινά κοκτέιλ της Ευρώπης: Η ιστορία και η αυθεντική συνταγή τους

Το Pimm’s είναι κατ′ ουσίαν Βρετανικό. Ο ΤΖέιμς Πιμ δημιούργησε το ποτό το 1823 ως χωνευτικό, για να συνοδεύει το φαγητό στο μπαρ με θαλασσινά (oyster bar) που διατηρούσε στο Λονδίνο.

Σερβίρεται σε κοντό ποτήρι νερού. Η αρχική συνταγή ήταν ένα μείγμα από τζιν, γλυκό βερμούτ, μπλε κιουρασάο, κεράσια μαρασκίνο και μπίτερς ανακατεμένα με λεμονάδα με ανθρακικό και από πάνω άνθη μπουράντζας. Ο αρχικός συνδυασμός, σύμφωνα με τους ειδικούς στα κοκτέιλ, Ανιστάζια Μίλερ και Τζάρεντ Μπράουν άφηνε στον ουρανίσκο το «άρωμα και την γεύση από το αγγούρι».

«Καθώς τα άνθη της μπουράντζας δεν είναι διαθέσιμα όλο τον χρόνο το pimm’s πήρε την μορφή που ξέρουμε σήμερα με τα φρούτα εποχής να προστίθενται, όπως φράουλες, μέντα και πορτοκάλι».

Η μεγάλη δημοτικότητα του στα τέλη του 1800 οδήγησε στην εμφιάλωση του το 1912.

Υλικά

– 1 σφηνάκι Pimm’s

– 3 σφηνάκια λεμονάδα με ανθρακικό

– Φύλλα μπουράντζας

– Φύλλα μέντας

– Φέτες πορτοκάλι, λεμόνι και φράουλα

Ρίχνουμε το Pimm’s και τη λεμονάδα σε ένα ποτήρι γεμάτο με πάγο. Γαρνίρουμε με φύλλα μπουράντζας και μέντας μαζί με φέτες λεμόνι, πορτοκάλι και φράουλας.

Tip

Επειδή τα φύλλα μπουράντζας δεν είναι πάντα διαθέσιμα, αντικαθιστούμε με φέτα από αγγούρι.

Συνοδεύουμε με: Πουτίγκα με σμέουρα, για να υπάρξει η αντίθεση ανάμεσα στην οξύτητα των φρούτων και της γλυκύτητας από την πουτίγκα, προτείνει η Τζέιν Πέιτον από το School of Booze.

Γαλλία – Kir Royale

Τα τέσσερα διασημότερα καλοκαιρινά κοκτέιλ της Ευρώπης: Η ιστορία και η αυθεντική συνταγή τους

Γαλλικό ταμπεραμένο και απλό στυλ.

Χαρακτηρίζεται ως η μητέρα των γαστρονομικών απολαύσεων, ενώ δεν είναι λίγοι όσοι θεωρούν τη Γαλλία «πρωταθλήτρια» και στα αλκοολούχα ποτά. Θα μπορούσαμε να επιλέξουμε από κρασί και παστίς μέχρι σαμπάνια, αλλά εμείς επιλέξαμε το Kir Royale.

Δημιουργήθηκε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο από έναν ιερέα που ονομαζόταν Φέλιξ Κιρ (Félix Kir). Όταν ο Φέλιξ Κιρ έγινε δήμαρχος της Ντιζόν το 1945, ήθελε να προωθήσει δύο από τα τοπικά ποτά της περιοχής: το crème de cassis, ένα γλυκό λικέρ μαύρης σταφίδας και το εξαιρετικά όξινο κρασί Bourgogne aligoté.

«Επειδή το aligoté δεν είναι ένα ποτό που απολαμβάνουν πολλοί και έχει περιορισμένη διαθεσιμότητα εκτός της περιοχής της Ντιζόν, προτιμήθηκε η σαμπάνια», λέει η Ανιστάζια Μίλερ.

Έτσι γεννήθηκε το Kir Royale.

«Φτιάχνουμε το δικό μας crème de cassis στο σπίτι χάρη στους πάρα πολλούς θάμνους φραγκοστάφυλου στον κήπο μας. Και αντί να χρησιμοποιούμε σαμπάνια, προτιμάμε να δώσουμε στο ποτό μια αληθινή γεύση της Ντιζόν ρίχνοντας αντ′ αυτού το Crémant de Bourgogne», λέει ο Τζάρεντ Μπράουν.

Υλικά

– 100 ml Bourgogne Aligoté (or Crémant de Bourgogne)

– 15 ml crème de cassis

Σερβίρουμε σε κολονάτο ποτήρι σαμπάνιας.

Συνοδεύουμε με: Το απολαμβάνουμε ως απεριτίφ πριν από το φαγητό.

Ισπανία – Sangria

Τα τέσσερα διασημότερα καλοκαιρινά κοκτέιλ της Ευρώπης: Η ιστορία και η αυθεντική συνταγή τους

Η λέξη sangria κυριολεκτικά σημαίνει «αιματοχυσία» στα Ισπανικά και τα Πορτογαλικά.

Χρησιμοποιείται περίπου από το 200 π.Χ., όταν οι Ρωμαίοι χρησιμοποίησαν τον όρο για να αναφερθούν σε κόκκινο κρασί και punch κρασιού από την Ισπανία.

«Κανείς δεν είναι πραγματικά σίγουρος ποιος εφηύρε το punch από κόκκινο κρασί πιο γνωστό σήμερα ως Sangria», λέει η Ανιστάζια Μίλερ.

«Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι μπορεί να εντοπιστεί ως μέρος διαφόρων ειδών punch, τα οποία εισήχθησαν από την Ασία κατά τη διάρκεια του 1600 και του 1700. Οι Ισπανοί και οι Πορτογάλοι έμποροι ήταν οι πιθανοί δημιουργοί που συνδύασαν τα κόκκινα κρασιά riojas και douros που οι ίδιοι έφτιαχναν με φρούτα της εποχής -πυρηνόκαρπα, μούρα και εσπεριδοειδή, μαζί με κονιάκ ή ρούμι.

«Προτιμάμε ισπανικό πεπαλαιωμένο ρούμι και λίγο ανθρακούχο νερό για να κάνουμε το ποτό λίγο πιο ελαφρύ», προτείνει ο Τζάρεντ Μπράουν.

Υλικά

750 ml rioja

350 ml ισπανικό πεπαλαιωμένο ρούμι ή κονιάκ

Φέτες από πορτοκάλια, λεμόνια, μήλα, βατόμουρα, φράουλες, αχλάδια, δαμάσκηνα

Βάζουμε το ρούμι, το κρασί και τα φρούτα σε μια κανάτα για τουλάχιστον δύο ώρες πριν το σερβίρουμε.

Συνοδεύουμε με: Η Sangria ταιριάζει τέλεια με μια τονοσαλάτα, προτείνει η Τζέιν Πέιτον. «Οι τανίνες στο κρασί διαπερνούν την υφή του τόνου».

Ιταλία – Spritz Veneziano

Τα τέσσερα διασημότερα καλοκαιρινά κοκτέιλ της Ευρώπης: Η ιστορία και η αυθεντική συνταγή τους

Το Aperol Spritz είναι μακράν η πιο δημοφιλής διεθνώς εκδοχή αυτού του πασίγνωστου καλοκαιρινού κοκτέιλ, αλλά το Aperol δεν ήταν το πρώτο ποτό που έκανε θραύση στην Ιταλία.

Η τιμή αυτή ανήκει στο ιταλικό πικρό απεριτίφ που ονομάζεται Select.

Δημιουργήθηκε το 1920 στη Βενετία και ήταν ο συνδυασμός αφρώδες οίνου από το Prosecco, στο βόρειο τμήμα της Ιταλίας, μαζί με λίγο ανθρακούχο νερό για να αποκτήσουμε έτσι το αυθεντικό Spritz Veneziano.

«Στην συνέχεια υπήρξαν από μερικές παραλλαγές. Άλλοτε χρησιμοποιούμε Campari ενώ τελευταία η πιο διαδεδομένη χρήση παγκοσμίως, είναι αυτή του Aperol Spritz», εξηγεί η Ανιστάζια Μίλερ.

Αν όμως μπορούμε να βρούμε Select, σίγουρα αξίζει να το προτιμήσουμε από το Aperol.

Υλικά

60 ml Aperol

90 ml prosecco

Λίγο ανθρακούχο νερό

Βάζουμε σε ένα μεγάλο κολονάτο ποτήρι του κρασιού τα υλικά μας και το γεμίζουμε με πάγο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε μια φέτα πορτοκάλι.

Συνοδεύουμε με: Καπνιστό σολομό. «Η πικρίλα του απεριτίφ συνδυάζεται τέλεια με τη λιπαρότητα του ψαριού», λέει η Τζέιν Πέιτον.

Marianna Triadafyllou
Θέματα: ιστορίαΣυνταγή
Πηγή: huffingtonpost.gr
Θάρρος

Θάρρος

Η καθημερινή εφημερίδα της Κοζάνης και της Δυτικής Μακεδονίας στην ηλεκτρονική της έκδοση.
Νέα, Ειδήσεις, Επικαιρότητα, αθλητικά, άρθρα και απόψεις, αγγελίες από την Κοζάνη και την Δ. Μακεδονία.

Το Θάρρος στο Google News Ακολουθήστε το Θάρρος στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση
Προηγούμενη Ανάρτηση

Κόκκινος συναγερμός – Σε κατάσταση ξηρασίας κηρύχθηκε η Βρετανία – Στερεύει ο Τάμεσης!

Επόμενη Ανάρτηση

Εγγραφές επιτυχόντων υποψηφίων καταρτιζομένων από το παράλληλο μηχανογραφικό στα ΙΕΚ της ΔΥΠΑ

Banner 1
Banner 2
Banner 3
Banner 4
Banner 5
Banner 6
Banner 7
Banner 8
×

Σχετικά Άρθρα

Η λίστα του Tasteatlas με τα κορυφαία ελληνικά γλυκά
Γεύσεις

Η λίστα του TasteAtlas με τα κορυφαία ελληνικά γλυκά

21/09/2025
Ρ. Σέιμπερν: Η Ελλάδα διαθέτει παγκόσμιας κλάσης ποικιλίες σταφυλιών που δεν τις βρίσκεις αλλού
Γεύσεις

Ρ. Σέιμπερν: Η Ελλάδα διαθέτει παγκόσμιας κλάσης ποικιλίες σταφυλιών που δεν τις βρίσκεις αλλού

04/03/2025
Cassoulet: Γαλλική φασολάδα φούρνου για την παγκόσμια ημέρα οσπρίων
Γεύσεις

Cassoulet: Γαλλική φασολάδα φούρνου για την παγκόσμια ημέρα οσπρίων

11/02/2025
Taste Atlas: Τα μελομακάρονα κορυφαίο χριστουγεννιάτικο έδεσμα στην Ευρώπη 
Γεύσεις

Taste Atlas: Τα μελομακάρονα κορυφαίο χριστουγεννιάτικο έδεσμα στην Ευρώπη 

27/12/2024
Όσο θερμαίνεται ο πλανήτης χάνει τη γεύση της η καυτερή πιπεριά
Γεύσεις

Όσο θερμαίνεται ο πλανήτης χάνει τη γεύση της η καυτερή πιπεριά

19/12/2024
Τα 10 κορυφαία ελληνικά Cabernet Franc – 2ο στην κατάταξη το κρασί του κτήματος Βογιατζή στο Βελβεντό
Γεύσεις

Τα 10 κορυφαία ελληνικά Cabernet Franc – 2ο στην κατάταξη το κρασί του κτήματος Βογιατζή στο Βελβεντό

28/09/2024
ADVERTISEMENT
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΒΙΤΩΡΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
MyDei
ΔΕΗ
Καζαντζιδου
Αιολική Βερμίου
Αναγγελία Γάμου με ένα Κλικ
Spiroulina Platensis
Φαρμακεία Κοζάνης
ADVERTISEMENT

Πιο Δημοφιλή

Δεν Υπάρχει Διαθέσιμο Περιεχόμενο

Μη χάσετε

 Συλλαλητήριο από αγρότες, κτηνοτρόφους και εργαζόμενους στο μπλόκο της Σιάτιστας

Εκλογή νέας συντονιστικής επιτροπής στη Γενική Συνέλευση της Δημοτικής Κίνησης

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στη 12η ΑΙΤ EXPO 2025

Συλλογή λαδιού για τα χριστουγεννιάτικα δέματα αγάπης του Φιλοπρόοδου Συλλόγου

Με φως, μουσική και πλήθος κόσμου άναψε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στα Γρεβενά! (εικόνες)

Αγγελίες

Προκήρυξη Θέσης Γενικού Διευθυντή στον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Κροκοπαραγωγών Κοζάνης

Πωλείται κτίριο 700τ.μ. σε οικόπεδο εμβαδού 7716τ.μ στο 3ο χλμ Κοζάνης – Πτολεμαΐδας

ΠΩΛΕΙΤΑΙ  αγροτεμάχιο 339 τμ μέσα σε οικισμό στην Κερατέα Αττικής,

ENOIKIAZETAI   διαμέρισμα  στην Κυψέλη  στην  Αθήνα

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 40τμ, επιπλωμένη,

Διαβάστε ακόμη...

Κοζάνη: Έντονη ανησυχία παραγωγών Φ/Β για το μέλλον των ΑΠΕ – «Η κυβέρνηση δεν μας ακούει»
Ενέργεια

Κοζάνη: Έντονη ανησυχία παραγωγών Φ/Β για το μέλλον των ΑΠΕ – «Η κυβέρνηση δεν μας ακούει»

16/12/2025
Ηλεκτρικό ρεύμα: Πώς αλλάζετε πάροχο μέσω Gov.gr – Βήμα βήμα η διαδικασία
Ενέργεια

Ηλεκτρικό ρεύμα: Πώς αλλάζετε πάροχο μέσω Gov.gr – Βήμα βήμα η διαδικασία

16/12/2025
Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Μανάδης – Ταλαντούχος Συγγραφέας
Άρθρα-Απόψεις

Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Μανάδης – Ταλαντούχος Συγγραφέας

16/12/2025
Εξιστορείν και Ιστορείν
Άρθρα-Απόψεις

Εξιστορείν και Ιστορείν

16/12/2025
Ένα ακόμη βήμα για την αναβάθμιση της Τ.Κ  Μηλιάς
Δελτία Τύπου

Ένα ακόμη βήμα για την αναβάθμιση της Τ.Κ  Μηλιάς

16/12/2025
Το One Vision από τη ΔΕΗ διαμορφώνει τη νέα εμπειρία πελάτη
Δελτία Τύπου

Το ONE VISION από τη ΔΕΗ διαμορφώνει τη νέα εμπειρία πελάτη

16/12/2025

Tharos Logo2022

© 2025 Θάρρος
Εκδοτική Ενημερωτική Ι. Κορομήλης Α.Ε.
Θάρρος: Η Ημερήσια Ενημέρωση της Κοζάνης και της Δυτικής Μακεδονίας
Το Θάρρος είναι ένα από τα ιστορικά μέσα ενημέρωσης της περιοχής, προσφέροντας αξιόπιστη κάλυψη σε πολιτική, κοινωνία, οικονομία, πολιτισμό και αθλητισμό, τόσο στην έντυπη όσο και στη ψηφιακή του μορφή.

Ειδήσεις, Νέα για την Κοζάνη και την Δυτική Μακεδονία - Καθημερινή ενημέρωση

  • To Θάρρος
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Cookies
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Πολιτική κατά της Διαφθοράς
  • Δήλωση Εχεμύθειας
  • Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων
  • Δήλωση συμμόρφωσης

Social Media

Tharos Logo2022

Εκδοτική Ενημερωτική Ι. Κορομήλης Α.Ε.
Ηλεκτρονική Εφημερίδα Κοζάνης και Δ. Μακεδονίας
  Τσόντζα 2, 50131, Κοζάνη
  +30 2461038611
Α.Φ.Μ.: 094329106
Δ.Ο.Υ. Κατερίνης
Ιδιοκτήτης: Εκδοτική Ενημερωτική Ι Κορομήλης Α.Ε.
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μαρία Κορομήλη
Διευθυντής Σύνταξης: Μαρία Κορομήλη
Διευθυντής Ιστοσελίδας: Άγγελος Κεσανλής
Διαχειριστής Ιστοσελίδας: Άγγελος Κεσανλής
Δικαιούχος Του Ονόματος Τομέα - Domain Name:
Εκδοτική Ενημερωτική Ι Κορομήλης Α.Ε.

No Result
View All Result
  • Αγγελίες | Εργασία – Ακίνητα
  • Επικοινωνία
  • Ο Καιρός Τώρα
  • Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων
  • Αθλητικά
  • Άρθρα-Απόψεις
  • Κοζάνη
    • Βόιο
    • Εορδαία
    • Κοζάνη
    • Σέρβια
  • Δυτική Μακεδονία
    • Γρεβενά
    • Καστοριά
    • Φλώρινα
  • Ελλάδα
    • Δημόσιο
    • Εκλογές
    • Ιστορία
    • Κοινωνία
    • Παιδεία
    • Πολιτική
  • Κόσμος
    • Βαλκάνια
    • Ευρώπη
  • Επικαιρότητα
    • Media
    • Δελτία Τύπου
    • Θέματα
    • Εκδηλώσεις
    • Κοινωνικά
    • Ρεπορτάζ
    • Συνεντεύξεις
  • Οικονομία
    • Αγορά
    • Αγροτικά
    • Ακίνητα
    • Ενέργεια
    • Επιχειρήσεις
    • Εργασία
    • Εφορία
    • Καριέρα
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
    • Cinema – Tv
    • Βιβλίο
    • Διάστημα
    • Εικαστικά
    • Θέατρο
    • Λογοτεχνία
    • Μουσική
    • Ποίηση
    • Φιλοζωία
    • Φωτογραφία
  • Τεχνολογία
    • Αυτοκίνητο
  • Τουρισμός
  • Τρόπος Ζωής
    • Γεύσεις
    • Μόδα – Design
  • Υγεία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

No Result
View All Result
  • Αγγελίες | Εργασία – Ακίνητα
  • Επικοινωνία
  • Ο Καιρός Τώρα
  • Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων
  • Αθλητικά
  • Άρθρα-Απόψεις
  • Κοζάνη
    • Βόιο
    • Εορδαία
    • Κοζάνη
    • Σέρβια
  • Δυτική Μακεδονία
    • Γρεβενά
    • Καστοριά
    • Φλώρινα
  • Ελλάδα
    • Δημόσιο
    • Εκλογές
    • Ιστορία
    • Κοινωνία
    • Παιδεία
    • Πολιτική
  • Κόσμος
    • Βαλκάνια
    • Ευρώπη
  • Επικαιρότητα
    • Media
    • Δελτία Τύπου
    • Θέματα
    • Εκδηλώσεις
    • Κοινωνικά
    • Ρεπορτάζ
    • Συνεντεύξεις
  • Οικονομία
    • Αγορά
    • Αγροτικά
    • Ακίνητα
    • Ενέργεια
    • Επιχειρήσεις
    • Εργασία
    • Εφορία
    • Καριέρα
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
    • Cinema – Tv
    • Βιβλίο
    • Διάστημα
    • Εικαστικά
    • Θέατρο
    • Λογοτεχνία
    • Μουσική
    • Ποίηση
    • Φιλοζωία
    • Φωτογραφία
  • Τεχνολογία
    • Αυτοκίνητο
  • Τουρισμός
  • Τρόπος Ζωής
    • Γεύσεις
    • Μόδα – Design
  • Υγεία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.