Κοζάνη, Δυτική Μακεδονία
Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023
Ο Καιρός Σήμερα και τις επόμενες ημέρες στη Κοζάνη και την Δυτική Μακεδονία
  • Επικοινωνία
  • Ο Καιρός
  • Αγγελίες
  • Πρωτοσέλιδα
Ειδήσεις και Νέα από την Κοζάνη και Δ. Μακεδονία - Θάρρος
Optika Katanas
  • Κοζάνη
  • Δυτική Μακεδονία
  • Ελλάδα
  • Οικονομία
  • Κόσμος
  • Πολιτισμός
  • Τεχνολογία
  • Τρόπος Ζωής
  • Υγεία
  • Άρθρα
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
  • Αγγελίες
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
  • Κοζάνη
  • Δυτική Μακεδονία
  • Ελλάδα
  • Οικονομία
  • Κόσμος
  • Πολιτισμός
  • Τεχνολογία
  • Τρόπος Ζωής
  • Υγεία
  • Άρθρα
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
  • Αγγελίες
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
Ειδήσεις και Νέα από την Κοζάνη και Δ. Μακεδονία - Θάρρος
No Result
View All Result

Αρχική » Τρόπος Ζωής » Γεύσεις » Τα τέσσερα διασημότερα καλοκαιρινά κοκτέιλ της Ευρώπης: Η ιστορία και η αυθεντική συνταγή τους

Τα τέσσερα διασημότερα καλοκαιρινά κοκτέιλ της Ευρώπης: Η ιστορία και η αυθεντική συνταγή τους

Μας έρχονται από τη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία.

Θάρρος ΚοζάνηΘάρρος Κοζάνη
12 Αυγούστου 2022, 15:28
σε Γεύσεις
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 λεπτά
0 0
Τα Τέσσερα Διασημότερα Καλοκαιρινά Κοκτέιλ Της Ευρώπης: Η Ιστορία Και Η Αυθεντική Συνταγή Τους
Share on FacebookShare on Twitter

Το καλοκαίρι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο, με τον ήλιο, τη θάλασσα, τα ζεστά βράδια και βεβαίως τα δροσερά κοκτέιλ. Είναι η εποχή τους.

Τέσσερα από αυτά είναι τα πλέον εμβληματικά στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Και μας έρχονται από τη Βρετανία, την Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία.

Κάνουμε λοιπόν ένα σύντομο ταξίδι σε κάθε μία από αυτές τις χώρες για να μάθουμε πως δημιουργήθηκαν, αλλά και για να δοκιμάσουμε την αυθεντική συνταγή.

Βρετανία – Pimm’s

Τα Τέσσερα Διασημότερα Καλοκαιρινά Κοκτέιλ Της Ευρώπης: Η Ιστορία Και Η Αυθεντική Συνταγή Τους

Το Pimm’s είναι κατ′ ουσίαν Βρετανικό. Ο ΤΖέιμς Πιμ δημιούργησε το ποτό το 1823 ως χωνευτικό, για να συνοδεύει το φαγητό στο μπαρ με θαλασσινά (oyster bar) που διατηρούσε στο Λονδίνο.

Σερβίρεται σε κοντό ποτήρι νερού. Η αρχική συνταγή ήταν ένα μείγμα από τζιν, γλυκό βερμούτ, μπλε κιουρασάο, κεράσια μαρασκίνο και μπίτερς ανακατεμένα με λεμονάδα με ανθρακικό και από πάνω άνθη μπουράντζας. Ο αρχικός συνδυασμός, σύμφωνα με τους ειδικούς στα κοκτέιλ, Ανιστάζια Μίλερ και Τζάρεντ Μπράουν άφηνε στον ουρανίσκο το «άρωμα και την γεύση από το αγγούρι».

«Καθώς τα άνθη της μπουράντζας δεν είναι διαθέσιμα όλο τον χρόνο το pimm’s πήρε την μορφή που ξέρουμε σήμερα με τα φρούτα εποχής να προστίθενται, όπως φράουλες, μέντα και πορτοκάλι».

Η μεγάλη δημοτικότητα του στα τέλη του 1800 οδήγησε στην εμφιάλωση του το 1912.

Υλικά

– 1 σφηνάκι Pimm’s

– 3 σφηνάκια λεμονάδα με ανθρακικό

– Φύλλα μπουράντζας

– Φύλλα μέντας

– Φέτες πορτοκάλι, λεμόνι και φράουλα

Ρίχνουμε το Pimm’s και τη λεμονάδα σε ένα ποτήρι γεμάτο με πάγο. Γαρνίρουμε με φύλλα μπουράντζας και μέντας μαζί με φέτες λεμόνι, πορτοκάλι και φράουλας.

Tip

Επειδή τα φύλλα μπουράντζας δεν είναι πάντα διαθέσιμα, αντικαθιστούμε με φέτα από αγγούρι.

Συνοδεύουμε με: Πουτίγκα με σμέουρα, για να υπάρξει η αντίθεση ανάμεσα στην οξύτητα των φρούτων και της γλυκύτητας από την πουτίγκα, προτείνει η Τζέιν Πέιτον από το School of Booze.

Γαλλία – Kir Royale

Τα Τέσσερα Διασημότερα Καλοκαιρινά Κοκτέιλ Της Ευρώπης: Η Ιστορία Και Η Αυθεντική Συνταγή Τους

Γαλλικό ταμπεραμένο και απλό στυλ.

Χαρακτηρίζεται ως η μητέρα των γαστρονομικών απολαύσεων, ενώ δεν είναι λίγοι όσοι θεωρούν τη Γαλλία «πρωταθλήτρια» και στα αλκοολούχα ποτά. Θα μπορούσαμε να επιλέξουμε από κρασί και παστίς μέχρι σαμπάνια, αλλά εμείς επιλέξαμε το Kir Royale.

Δημιουργήθηκε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο από έναν ιερέα που ονομαζόταν Φέλιξ Κιρ (Félix Kir). Όταν ο Φέλιξ Κιρ έγινε δήμαρχος της Ντιζόν το 1945, ήθελε να προωθήσει δύο από τα τοπικά ποτά της περιοχής: το crème de cassis, ένα γλυκό λικέρ μαύρης σταφίδας και το εξαιρετικά όξινο κρασί Bourgogne aligoté.

«Επειδή το aligoté δεν είναι ένα ποτό που απολαμβάνουν πολλοί και έχει περιορισμένη διαθεσιμότητα εκτός της περιοχής της Ντιζόν, προτιμήθηκε η σαμπάνια», λέει η Ανιστάζια Μίλερ.

Έτσι γεννήθηκε το Kir Royale.

«Φτιάχνουμε το δικό μας crème de cassis στο σπίτι χάρη στους πάρα πολλούς θάμνους φραγκοστάφυλου στον κήπο μας. Και αντί να χρησιμοποιούμε σαμπάνια, προτιμάμε να δώσουμε στο ποτό μια αληθινή γεύση της Ντιζόν ρίχνοντας αντ′ αυτού το Crémant de Bourgogne», λέει ο Τζάρεντ Μπράουν.

Υλικά

– 100 ml Bourgogne Aligoté (or Crémant de Bourgogne)

– 15 ml crème de cassis

Σερβίρουμε σε κολονάτο ποτήρι σαμπάνιας.

Συνοδεύουμε με: Το απολαμβάνουμε ως απεριτίφ πριν από το φαγητό.

Ισπανία – Sangria

Τα Τέσσερα Διασημότερα Καλοκαιρινά Κοκτέιλ Της Ευρώπης: Η Ιστορία Και Η Αυθεντική Συνταγή Τους

Η λέξη sangria κυριολεκτικά σημαίνει «αιματοχυσία» στα Ισπανικά και τα Πορτογαλικά.

Χρησιμοποιείται περίπου από το 200 π.Χ., όταν οι Ρωμαίοι χρησιμοποίησαν τον όρο για να αναφερθούν σε κόκκινο κρασί και punch κρασιού από την Ισπανία.

«Κανείς δεν είναι πραγματικά σίγουρος ποιος εφηύρε το punch από κόκκινο κρασί πιο γνωστό σήμερα ως Sangria», λέει η Ανιστάζια Μίλερ.

«Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι μπορεί να εντοπιστεί ως μέρος διαφόρων ειδών punch, τα οποία εισήχθησαν από την Ασία κατά τη διάρκεια του 1600 και του 1700. Οι Ισπανοί και οι Πορτογάλοι έμποροι ήταν οι πιθανοί δημιουργοί που συνδύασαν τα κόκκινα κρασιά riojas και douros που οι ίδιοι έφτιαχναν με φρούτα της εποχής -πυρηνόκαρπα, μούρα και εσπεριδοειδή, μαζί με κονιάκ ή ρούμι.

«Προτιμάμε ισπανικό πεπαλαιωμένο ρούμι και λίγο ανθρακούχο νερό για να κάνουμε το ποτό λίγο πιο ελαφρύ», προτείνει ο Τζάρεντ Μπράουν.

Υλικά

750 ml rioja

350 ml ισπανικό πεπαλαιωμένο ρούμι ή κονιάκ

Φέτες από πορτοκάλια, λεμόνια, μήλα, βατόμουρα, φράουλες, αχλάδια, δαμάσκηνα

Βάζουμε το ρούμι, το κρασί και τα φρούτα σε μια κανάτα για τουλάχιστον δύο ώρες πριν το σερβίρουμε.

Συνοδεύουμε με: Η Sangria ταιριάζει τέλεια με μια τονοσαλάτα, προτείνει η Τζέιν Πέιτον. «Οι τανίνες στο κρασί διαπερνούν την υφή του τόνου».

Ιταλία – Spritz Veneziano

Τα Τέσσερα Διασημότερα Καλοκαιρινά Κοκτέιλ Της Ευρώπης: Η Ιστορία Και Η Αυθεντική Συνταγή Τους

Το Aperol Spritz είναι μακράν η πιο δημοφιλής διεθνώς εκδοχή αυτού του πασίγνωστου καλοκαιρινού κοκτέιλ, αλλά το Aperol δεν ήταν το πρώτο ποτό που έκανε θραύση στην Ιταλία.

Η τιμή αυτή ανήκει στο ιταλικό πικρό απεριτίφ που ονομάζεται Select.

Δημιουργήθηκε το 1920 στη Βενετία και ήταν ο συνδυασμός αφρώδες οίνου από το Prosecco, στο βόρειο τμήμα της Ιταλίας, μαζί με λίγο ανθρακούχο νερό για να αποκτήσουμε έτσι το αυθεντικό Spritz Veneziano.

«Στην συνέχεια υπήρξαν από μερικές παραλλαγές. Άλλοτε χρησιμοποιούμε Campari ενώ τελευταία η πιο διαδεδομένη χρήση παγκοσμίως, είναι αυτή του Aperol Spritz», εξηγεί η Ανιστάζια Μίλερ.

Αν όμως μπορούμε να βρούμε Select, σίγουρα αξίζει να το προτιμήσουμε από το Aperol.

Υλικά

60 ml Aperol

90 ml prosecco

Λίγο ανθρακούχο νερό

Βάζουμε σε ένα μεγάλο κολονάτο ποτήρι του κρασιού τα υλικά μας και το γεμίζουμε με πάγο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε μια φέτα πορτοκάλι.

Συνοδεύουμε με: Καπνιστό σολομό. «Η πικρίλα του απεριτίφ συνδυάζεται τέλεια με τη λιπαρότητα του ψαριού», λέει η Τζέιν Πέιτον.

Πηγή: huffingtonpost.gr
Ετικέτες: ιστορίακοκτέιλΣυνταγή
Προηγούμενη Ανάρτηση

Κόκκινος συναγερμός – Σε κατάσταση ξηρασίας κηρύχθηκε η Βρετανία – Στερεύει ο Τάμεσης!

Επόμενη Ανάρτηση

Εγγραφές επιτυχόντων υποψηφίων καταρτιζομένων από το παράλληλο μηχανογραφικό στα ΙΕΚ της ΔΥΠΑ

Θάρρος Κοζάνη

Θάρρος Κοζάνη

Η καθημερινή εφημερίδα της Κοζάνης και της Δυτικής Μακεδονίας στην ηλεκτρονική της έκδοση.
Νέα, Ειδήσεις, Επικαιρότητα, αθλητικά, άρθρα και απόψεις, αγγελίες από την Κοζάνη και την Δ. Μακεδονία

Σχετικά Άρθρα

Χταπόδι – 14 Τρόποι Για Να Απολαύσεις Το Νόστιμο Θαλασσινό
Γεύσεις

Χταπόδι – 14 τρόποι για να απολαύσεις το νόστιμο θαλασσινό

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023, 10:20
Μαρμελάδα Πορτοκάλι – Τώρα Είναι Η Εποχή
Γεύσεις

Μαρμελάδα πορτοκάλι – τώρα είναι η εποχή

Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2023, 12:28
Δύο Διαλεχτές Συνταγές Για Βασιλόπιτα Από Τον Άκη Πετρετζίκη
Γεύσεις

Δύο διαλεχτές συνταγές για βασιλόπιτα από τον Άκη Πετρετζίκη

Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2022, 14:07

Τελευταία Νέα

Zootechnia: Η Ελληνική Κόκκινη Φυλή Βοοειδών «Μαγνητίζει» Το Ενδιαφέρον Των Ξένων
Αγροτικά

Zootechnia: Η ελληνική κόκκινη φυλή βοοειδών «μαγνητίζει» το ενδιαφέρον των ξένων

Θάρρος Κοζάνη
05/02/2023
0

Έχουν επιλέξει τη ζωή στην ύπαιθρο, και παρόλο που οφείλουν να είναι υπ' ατμών 365 ημέρες το χρόνο, πολλές φορές...

Διαβάστε περισσότερα
Απάτη Στην Καστοριά: Του Έκλεψαν 1.411 Ευρώ Χωρίς Να Καταλάβει Το Παραμικρό

Απάτη στην Καστοριά: Του έκλεψαν 1.411 ευρώ χωρίς να καταλάβει το παραμικρό

05/02/2023
Σήμερα Ανοίγει Το Τριώδιο – Τι Είναι Και Τι Σημαίνει;

Σήμερα ανοίγει το Τριώδιο – Τι είναι και τι σημαίνει;

05/02/2023
Αλυσίδες Χιονιού: Πώς Τοποθετούνται, Πότε Είναι Υποχρεωτικές Και Ποιες Οι Διαφορές Με Τις Χιονοκουβέρτες

Αλυσίδες χιονιού: Πώς τοποθετούνται, πότε είναι υποχρεωτικές και ποιες οι διαφορές με τις χιονοκουβέρτες

05/02/2023
Χωρίς Προβλήματα Το Πέρασμα Της Κακοκαιρίας Στη Μακεδονία

Χωρίς προβλήματα το πέρασμα της κακοκαιρίας στη Μακεδονία

05/02/2023

Trending

  • Επιστολή Των Προέδρων Του Δήμου Κοζάνης Με Αφορμή Την Επικείμενη Επίσκεψη Στην Κοζάνη Του Υπουργού Εσωτερικών

    Τι ζητούν οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Δήμου Κοζάνης

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Απογραφή 2021: Σε 149.733 άτομα ο πληθυσμός της Κοζάνης (πίνακας)

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Οι μηχανικοί είναι μπροστά: «Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας ΤΕΕ/ΤΔΜ»

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • “Έφυγε’ από τη ζωή η Δέσποινα Νικολαϊδου

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Θλίψη στο Προσήλιο – Έφυγε από τη ζωή ο Αθανάσιος (Σάκης) Κωτόλας

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
ADVERTISEMENT
Ημέρες Καριέρας Louis Hotels
Αναγγελία Γάμου με ένα Κλικ


Spiroulina Platensis
Φαρμακεία Κοζάνης
Car Sale
ΤΑΓΑΡΑΣ
ADVERTISEMENT

Tharos Logo2022

  Τσόντζα 2 Κοζάνη
  +30 2461038611

Θάρρος - Ειδήσεις και Νέα από την Κοζάνη και Δ. Μακεδονία
Ηλεκτρονική Εφημερίδα Κοζάνης και Δ. Μακεδονίας

Ειδήσεις, Νέα για την Κοζάνη και την Δυτική Μακεδονία - Καθημερινή ενημέρωση

  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Cookies
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Πολιτική κατά της Διαφθοράς
  • Δήλωση Εχεμύθειας

Social Media

© 2022 Θάρρος. All rights reserved.

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Αγγελίες | Εργασία – Ακίνητα
  • Επικοινωνία
  • Ο Καιρός Τώρα
  • Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων
  • Αθλητικά
  • Άρθρα-Απόψεις
  • Κοζάνη
    • Δ. Βοίου
    • Δ. Εορδαίας
    • Δ. Κοζάνης
    • Δ. Σερβίων
  • Δυτική Μακεδονία
    • Γρεβενά
    • Καστοριά
    • Φλώρινα
  • Ελλάδα
    • Gov.gr
    • Δικαιοσύνη
    • Εκλογές
    • Ιστορία
    • Κοινωνία
    • Παιδεία
    • Πολιτική
  • Κόσμος
    • Βαλκάνια
    • Ευρώπη
  • Επικαιρότητα
    • Social Media
    • Δελτία Τύπου
    • Θέματα
    • Εκδηλώσεις
    • Κοινωνικά
    • Ρεπορτάζ
    • Συνεντεύξεις
  • Οικονομία
    • Αγορά
    • Αγροτικά
    • Ακίνητα
    • Ενέργεια
    • Επιχειρήσεις
    • Εργασία
    • Εφορία
    • Καριέρα
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
    • Cine – Tv
    • Βιβλίο
    • Διάστημα
    • Εικαστικά
    • Θέατρο
    • Κείμενα
    • Μουσική
    • Ποίηση
    • Φιλοζωία
    • Φωτογραφία
  • Τεχνολογία
    • Αυτοκίνητο
    • Πληροφορική
  • Τουρισμός
  • Τρόπος Ζωής
    • LifeStyle
    • Γεύσεις
    • Μόδα – Design
  • Υγεία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία

© 2022 Θάρρος. All rights reserved.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In