«Κοζάνη, ένας φαντασιακός περίπατος» ονομάζεται η διαδραστική θεατρική περιήγηση που κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου στις 19:00 στην πόλη της Κοζάνης. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα την ίδια ώρα, έως τις 12 Οκτωβρίου, με σημείο εκκίνησης το Αρχοντικό Βαμβακά, πίσω από το καφέ Φλου.
Οι κάτοικοι καλούνται να αναρωτηθούν για τη βαθιά γνώση του τόπου τους, ενώ εξετάζεται το πώς θα φάνταζε η πόλη στα μάτια ενός ταξιδιώτη του χρόνου. Παράλληλα, αναδεικνύεται το ζήτημα της ορατότητας των αστικών τοπίων για τους επισκέπτες. Η Πειραματική Σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κοζάνης εγκαινιάζει τη σεζόν με μια site specific παράσταση, η οποία μετατρέπει τις πλατείες και τους δρόμους σε ένα ζωντανό σκηνικό, όπου το χθες συναντά το σήμερα.
Οι θεατές οφείλουν να μεριμνήσουν για την έγκαιρη κράτηση θέσης μέσω του συνδέσμου https://forms.gle/hGVG67umUvcXErG36, καθώς ο αριθμός των ατόμων ανά διαδρομή είναι περιορισμένος. Το εγχείρημα προέκυψε από ανοιχτή πρόσκληση που δημοσιεύθηκε τον Φεβρουάριο του 2025.
Συντελεστές και δημιουργική ομάδα
Στη σύλληψη και την έρευνα βρίσκονται οι fabric.art, δηλαδή οι Φώφη Ζαγορίτου και Σόνια Κούτσιανου, με δραματουργία από την ομάδα και σκηνοθεσία της Τζωρτζίνας Κακουδάκη. Την ομάδα πλαισιώνουν ο Συμεών Κωστάκογλου (βοηθός σκηνοθέτη), η Εύη Παπαμάρκου (φώτα), ο Κωστής Εμμανουηλίδης (video mapping) και ο Θεόδωρος Χλιάπας (αφίσα). Την παραγωγή επιμελούνται οι fabric.art και η Μελίτα Ασημοπούλου, ενώ στους ρόλους των οδηγών διαδρομής εμφανίζονται οι Φώφη Ζαγορίτου, Φωτεινή Κάργα, Σόνια Κούτσιανου και Συμεών Κωστάκογλου. Τον ρόλο της Ερμιόνης ερμηνεύει η Ελεάνα Γεωργιάδου, με μουσική υπόκρουση από τη Δέσποινα Νταβατζή. Συμμετέχουν επίσης σπουδαστές των εργαστηρίων του ΔηΠεΘε Κοζάνης, όπως οι Έλενα Αγκιμπάλοβα, Βασιλική Βαλιάκα Αγκιμπάλοβα, Νάγια Βούρκα, Φωκίων Αλέξανδρος Γκαραβέλλας, Μάκης Ιωάννογλου, Ελένη Καρατουλιώτη, Καλούδα Κουκουλιάρα, Φρόσω Μπάγκα, Αλέξανδρος Μουτσιούνας Μπούσιος, Ιωάννα Παπαδοπούλου, Σοφία Παύλου, Ιάσων Πίπιλας και Σοφία Χαριτωνίδου.
Εισιτήρια και λεπτομέρειες συμμετοχής
- Προπώληση στο πωλητήριο του θεάτρου στην κεντρική πλατεία (09:00-15:00): 10€ κανονικό, 8€ μειωμένο.
- Ταμείο στο Αρχοντικό Βαμβακά πριν την παράσταση: 12€ κανονικό, 10€ μειωμένο.
Το μειωμένο αντίτιμο αφορά μαθητές, φοιτητές, ανέργους, ΑμεΑ, πολύτεκνους και μέλη των θεατρικών εργαστηρίων. Η συνολική διάρκεια ορίζεται στα 80 λεπτά.
Ευχαριστίες προς τους υποστηρικτές
Εκφράζονται ευχαριστίες στον Δήμο Κοζάνης για τον αύλειο χώρο του Αρχοντικού, τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, το Ξενοδοχείο Ερμιόνιο, τον Εθνικό Σύνδεσμο Αναπήρων και Θυμάτων πολέμου Δυτικής Μακεδονίας, το Αρτοποιείο Βαμβακά, το Ανθοπωλείο Τσαμπούρη, καθώς και τους Αντώνη Παπαδημητρίου και Μαρία Ιακωβίδου για τη διάθεση των καταστημάτων τους.
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ
























