Tharos

Tharos

Σας ενημερώνουμε ότι αύριο,  ημέρα Τετάρτη, 16/1/2019 και ώρα 11π.μ. στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στο Διοικητήριο Κοζάνης, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, διοργανώνει συνάντηση εργασίας στην οποία καλούνται να συμμετέχουν οι Διευθυντές των ΕΠΑ. Λ και ΕΚ της Π.Ε. Κοζάνης, οι εκπαιδευτικοί που εμπλέκονται στην Γ’ Φάση της Μαθητείας και όσοι εκπαιδευτικοί ορίστηκαν υπεύθυνοι για το συντονισμό της δράσης «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ. Λ».

Στη συνάντηση θα γίνει αναλυτική ενημέρωση και συζήτηση για τις ανωτέρω δράσεις, καθώς και ανταλλαγή απόψεων για την εύρυθμη εφαρμογή τους.

Η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Δρ Βασιλική Βόντσα, στην ομιλία της θα αναφερθεί στις μεταρρυθμίσεις στην Επαγγελματική Εκπαίδευση με έμφαση στη δράση «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ. Λ.»

Η υπεύθυνη της Δ.Δ.Ε. Κοζάνης για το πρόγραμμα «Μεταλυκειακό έτος- τάξης Μαθητείας» και της Δράσης «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ. Λ.», κα. Ανδρέου Κρεούζα, θα αναπτύξει το κεφάλαιο που αφορά τα Χρηματοδοτούμενα Σχέδια Δράσης που πρέπει να σχεδιάσουν και να αναπτύξουν οι σχολικές μονάδες. Στη συνέχεια θα παρουσιάσει την αποτίμηση της Β’ φάσης του προγράμματος Μαθητείας, περιγράφοντας τόσο τα σημεία που παρουσίασαν δυσκολίες όσο και τις διαδικασίες, στις οποίες πρέπει να δοθεί έμφαση κατά την Γ’ φάση εφαρμογής της Μαθητείας.

Ο Συλλογος Γυναικών Κοζάνης εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την κοίμηση του Μητροπολίτη μας, Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου. Η απώλεια είναι μεγάλη για τον τόπο, καθώς πάντα όλα αυτά τα χρόνια στάθηκε στο πλευρό μας. .Ευχόμαστε Καλόν Παράδεισο Μακαριστέ Ποιμενάρχη, και να έχουμε τις πρεσβείες σας ενόψει του Θρόνου του Αγαπημένου σας Ιησού. Για το σύλλογο Γυναικών Κοζάνης

O Σύλλογος Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης Κοζάνης – μετά την αιφνιδιαστική εκδημία του Πατρός και Ποιμενάρχου Παύλου, Σεβασμιότατου Μητροπολίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης – εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του εκπαιδευτικού κόσμου για την κοίμησή του. Ο Μακαριστός Μητροπολίτης ξεχώριζε για την αγάπη του προς τους νέους και για την ευαισθησία του σε θέματα που αφορούσαν την εκπαίδευση. Άφησε σπουδαίο ποιμαντικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο.

Θερμά συλλυπητήρια στην Εκκλησία, στον λαό της Μητρόπολής του, στους Εκπαιδευτικούς της Περιφέρειάς του και στους οικείους του.

ΤΟ Δ.Σ

 

Με απόφαση του Δημάρχου Γρεβενών κ. Γιώργου Δασταμάνη, ανακοινώνεται ότι αύριο Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Γρεβενών θα παραμείνουν κλειστά λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας του Γενικού Καταστήματος Κράτησης Γρεβενών, θα λειτουργήσει κανονικά.

Το Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού του Δήμου Γρεβενών σας ανακοινώνει ότι ο Α΄ Παιδικός Σταθμός και ο Β΄ Βρεφονηπιακός Σταθμός του Δήμου Γρεβενών, την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019, θα λειτουργήσουν από τις 9:00 π.μ..

Το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Εορδαίας εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για την απώλεια του Αριστείδη Ποντίκα συζύγου της Δημοτικής Υπαλλήλου Μαρίας Ποντίκα , που «έφυγε» χθες 14-1-2019 το απόγευμα σε ηλικία 56 ετών από τη ζωή. Όλοι οι συνάδελφοι συμπαρίστανται στο βαθύ πένθος της οικογένειας .

Με μεγάλη χαρά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κοζάνης “ΟΙ ΜΑΚΕΔΝΟΙ” σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό του στο κέντρο δεξιώσεων “Event Plaza”, στο 5ο χιλιόμετρο Εθνικής οδού Κοζάνης – Λάρισας (Κόμβος Πετρανών). Η παρουσία σας θα ειναι τιμή και χαρά μας, σας περιμένουμε

Σημαντική απόφαση για ολική διαγραφή χρέους και προστασία της πρώτης κατοικίας, για μια πενταμελή οικογένεια, εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Φλώρινας.

Η οικογένεια από τη Φλώρινα είχε χρέη ύψους 124.000 ευρώ προς τραπεζικά ιδρύματα, με τον πατέρα να είναι άνεργος και τη μητέρα να εργάζεται περιστασιακά.

Το Ειρηνοδικείο στην οριστική απόφασή του έκανε δεκτό ότι δεν διαφαίνεται προοπτική βελτίωσης της ήδη κακής οικονομικής κατάστασης που επικαλέστηκαν και απέδειξαν οι αιτούμενοι, καθώς, όπως επισημαίνει η απόφαση, η αδυναμία εξεύρεσης εργασίας τους σε συνδυασμό με τον ισχυρό κλονισμό της υγείας ενός εξ αυτών, δημιουργεί πλήρη αδυναμία εξυπηρέτησης των μηνιαίων δαπανών τους.

Στο πλαίσιο του Νόμου Κατσέλη, το Δικαστήριο όρισε μηδενικές καταβολές τόσο για το χρονικό διάστημα των τριών ετών που ακολουθεί μετά τη δημοσίευση της απόφασης  όσο και για το χρόνο μέσα στον οποίο θα γινόταν η αποπληρωμή των δανείων που αφορούν την κύρια κατοικία.

Την υπόθεση χειρίστηκε η δικηγορική εταιρία «Τσιλώνης – Βογιατζόγλου» («NEWLAW») και όπως ανέφερε στη Voria.gr ο δικηγόρος Βίκτωρ Τσιλώνης, «η υπ’ αρ. 44/2018 απόφαση του Ειρηνοδικείου Φλώρινας, προχωρεί με εμπεριστατωμένη αιτιολογία και ρηξικέλευθη νομική προσέγγιση ουσιαστικά σε ολική διαγραφή των οφειλών των αιτούμενων, συνολικού ύψους 124.000 ευρώ, καθώς και στην προστασία της πρώτης κατοικίας τους. Είναι από όσο γνωρίζουμε η μοναδική δικαστική απόφαση που έχει δημοσιευθεί ως σήμερα με τη συγκεκριμένη νομική προσέγγιση και αιτιολογία».

Σύμφωνα με τον κ. Τσιλώνη, είναι «ιδιαιτέρως σημαντικό ότι η απόφαση αυτή είναι πλέον αμετάκλητη, αφού έχει παρέλθει ο χρόνος άσκησης της έφεσης. Συνεπώς μπορεί να αλλάξει μόνο εφόσον συντρέξουν νέες εξαιρετικές συνθήκες στη ζωή των αιτούμενων τα επόμενα τρία χρόνια».

Σημειώνεται ότι είχαν επιβληθεί εξαρχής μηδενικές καταβολές στο στάδιο της προσωρινής διαταγής, οι οποίες διατηρήθηκαν με την πρώτη, μη οριστική απόφαση του Ειρηνοδικείου και τελικώς και με τη δεύτερη και οριστική απόφαση.

Πηγή: https://www.voria.gr/article/oliki-diagrafi-chreous-124000-evro-se-ipothesi-tou-nomou-katseli

Η 8η Φεβρουαρίου ορίστηκε από την Κομισιόν ως καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε Μελίτη και Μεγαλόπολη. Με επιστολή προς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η DGcomp θέτει τέλος στον κύκλο των συνεχών ολιγοήμερων παρατάσεων του διαγωνισμού, ζητώντας έως την 8η Φεβρουαρίου να έχει γίνει κατακύρωση του διαγωνισμού στους υποψήφιους επενδυτές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας είχε ζητήσει παράταση έως τις 31 Ιανουαρίου και η απάντηση της Κομισιόν ήταν να δώσει λίγες επιπλέον ημέρες περιθώριο με την υποσημείωση πάντως ότι αυτή θα είναι η τελευταία παράταση του διαγωνισμού. Υπενθυμίζεται πως ο διαγωνισμός αρχικά προβλεπόταν να έχει ολοκληρωθεί στα μέσα Οκτωβρίου του 2018.

Εν τω μεταξύ θετικές είναι οι εξελίξεις σε ότι αφορά το πρόγραμμα εθελουσίων αποχωρήσεων και κινητικότητας των εργαζομένων στις δυο μονάδες.
Από το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί προκύπτει ότι ο αριθμός των εργαζομένων στις δυο μονάδες θα μειωθεί ίσως και κατά 50%.
Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι ικανοποιείται ένα από τα βασικά αιτήματα των υποψήφιων αγοραστών, οι οποίοι ζητούσαν δραστική μείωση του προσωπικού ώστε να μειωθούν τα λειτουργικά έξοδα των μονάδων και να αντισταθμιστεί σε ένα βαθμό το αυξημένο κόστος των ρύπων.

Διαπραγμάτευση για την προμήθεια λιγνίτη

Εξάλλου σε εξέλιξη βρίσκονται οι συζητήσεις γύρω από την υπόθεση των λιγνιτωρυχείων Αχλάδας, τα οποία τροφοδοτούν με καύσιμο τη μονάδα της Μελίτης.
Μετά την υπουργική απόφαση για παράταση της εκχώρησης των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης στην εταιρία Ρόζας με παράλληλη επέκταση των όρων της υφιστάμενης σύμβασης με τη ΔΕΗ φαίνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θέτουν θέμα σχέσης εκμετάλλευσης των λιγνιτωρυχείων.
Συγκεκριμένα με την πάροδο του χρόνου εκμετάλλευσης και την ωρίμανση του ορυχείου φαίνεται ότι το κόστος εξόρυξης μειώνεται και οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές ζητούν να βελτιωθούν οι όροι προμήθειας λιγνίτη σε σχέση με αυτούς που ισχύουν σήμερα στη σύμβαση με τη ΔΕΗ.
Η συζήτηση αυτή θα συνεχιστεί όπως όλα δείχνουν τουλάχιστον έως τις 23 Ιανουαρίου οπότε και οι υποψήφιοι επενδυτές καλούνται να υποβάλουν στη ΔΕΗ τις δεσμευτικές προσφορές τους.
Θα ακολουθήσει η πρόσκληση για βελτίωση των προσφορών και έως τις 31 του μήνα θα πρέπει να έχει εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ ο πλειοδότης, ώστε να κλείσει πλήρως η όλη υπόθεση έως τις 8 Φεβρουαρίου.

www.worldenergynews.gr

Η ΕΛΜΕ Κοζάνης εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του εκπαιδευτικού κόσμου για την κοίμηση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου, ο ξαφνικός θάνατος του οποίου μας συγκλόνισε.

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης ξεχώριζε για το σπουδαίο ποιμαντικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό του έργο. Ξεχώρισε για την αγάπη του για προς τους νέους και για την ευαισθησία του σε θέματα που αφορούσαν την εκπαίδευση.

Θερμά συλλυπητήρια στην Εκκλησία, στον λαό της Μητρόπολης του και στους οικείους του.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ

Ο πρόεδρος Ο γενικός γραμματέας

Ντούντας Ζήσης Αντωνιάδης Κων/νος

Την προσεχή Κυριακή, 20 Ιανουαρίου, θα διοργανωθεί συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος της Αθήνας, για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στη συμφωνία των Πρεσπών, η οποία προσεχώς θα εισαχθεί στη Βουλή προς κύρωση. Ίσως η μη συνέχιση των κινητοποιήσεων μετά τα δύο μεγαλειώδη συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις αρχές του περασμένου έτους, και τα άλλα σε πλείστες όσες πόλεις της χώρας μας να έδωσαν την εντύπωση στους υπέρμαχους της συμφωνίας, οι οποίοι εγκωμιάζονται από τους εχθρούς του ελληνισμού, ότι ο ελληνικός λαός, που στη μεγάλη του πλειοψηφία αντιτίθεται στη συμφωνία, έχει αποκάμει και έχει ήδη αποδεχθεί τα τετελεσμένα. Για το λόγο αυτό πρέπει να δείξουμε ότι ο λαός δεν ξεχνά, παρά τα περί του αντιθέτου διαδιδόμενα.

Το συλλαλητήριο οργανώνουν οι «Παμμακεδονικές ενώσεις υφηλίου», η «Παμμακεδονική ομοσπονδία Συλλόγων Μακεδόνων», η «Παμμακεδονική ΗΠΑ» και ο φορέας «Ανένδοτου αγώνα για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία». Ο σύλλογός μας θέτει στη διάθεση των ενδιαφερομένων να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο λεωφορείο. Η τιμή του εισιτηρίου ανέρχεται σε 20 €

Η εκκίνηση θα γίνει την 5η πρωινή ώρα από την κεντρική πλατεία Νίκης, μπροστά από το Δημαρχείο. Οι συμμετέχοντες θα εκκλησιαστούν στη Στυλίδα και θα συνεχίσουν για την Αθήνα.

Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε να απευθύνεστε στον Κωνσταντίνο Ουζουνίδη στους αριθμούς κλήσεως:
24610 33674 και 6944 526192

Το Δ.Σ. του Συλλόγου «Μακρυγιάννης»

Σελίδα 1 από 281
Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ