ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Το “Ταξίδι στο κέντρο της Βιβλιοθήκης” ΣΤΙΣ 63 ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ 298 ΠΑΙΔΙΑ

By Σεπτεμβρίου 12, 2019

Με μια θεατρική παράσταση, φτιαγμένη από τα ίδια τα παιδιά, ολοκληρώθηκε ο φετινός καλοκαιρινός κύκλος εκδηλώσεων της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης. Τίτλος της παράστασης ήταν ο τίτλος όλων των δράσεων, “Ταξίδι στο κέντρο της βιβλιοθήκης” και ήταν ο καλύτερος επίλογος για ένα ταξίδι μαγικό, τόσο για τα παιδιά όσο και γι’ αυτούς που το σχεδίασαν και το υλοποίησαν.
Οι καλοκαιρινές δράσεις ξεκίνησαν στις 19 Ιουνίου και ολοκληρώθηκαν στις 6 Σεπτεμβρίου 2019. Στο διάστημα αυτό υλοποιήθηκαν πενήντα επτά δράσεις της Κ.Δ.Β.Κ. και έξη της Εθνικής Βιβλιοθήκης που συμπεριλαμβάνονταν στο πρόγραμμα της “Για φαντάσου...”.
Πήραν μέρος, συνολικά, 298 παιδιά, ηλικίας από 4 έως 14 χρόνων, και σε κάθε δράση συμμετείχαν, κατά μέσο όρο, 72 παιδιά.
Τα μουσικά παραμύθια, οι μουσικοκινητικές δραστηριότητες , τα παιχνίδια ρόλων , οι παντομίμες, χαρακτήριζαν και συντρόφευαν κάθε δράση. Οι ώρες που τα παιδιά βρίσκονταν στους χώρους της Βιβλιοθήκης κυλούσαν δημιουργικά και ευχάριστα και τους δινόταν η ευκαιρία να ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο των βιβλίων.
Η θεατρική παράσταση, βασισμένη σ’ ένα έργο που δημιούργησαν τα παιδιά, αξιοποίησε την ιδέα της Θεανώς, μιας μικρής μας φίλης. Τα παιδιά μέσα από την παράσταση αυτή θέλησαν να τονίσουν τον πλούτο που κρύβουν τα βιβλία και ότι η ανάγνωση είναι ένα ταξίδι χωρίς τέλος. Και το πέτυχαν με τον καλύτερο τρόπο, δίνοντας σε όλους μας τη χαρά πως η Βιβλιοθήκη μας κέρδισε πολλούς νέους φίλους και χρήστες της πλούσιας συλλογής της.

Σ’ αυτό το “Ταξίδι στο κέντρο της Βιβλιοθήκης” σημαντική ήταν η συμβολή ορισμένων αφανών ηρώων, που μας προσέφεραν απλόχερα την βοήθειά τους εθελοντικά. Οι Υπευθυνοι της Βιβλιοθήκης απευθύνουν ένα μεγάλο ευχαριστώ στους:Αμαραντίδου Ελισάβετ,Αραβοπούλου Νεραντζούλα,Γαλλίδου Μαρία,Γαλλίδου Φωτεινή,Γεωργακοπούλου Ελένη, Γεωργιάδου Ανατολή,Καρανάνου Παναγιώτα,Μάραντου Μαρία,Μαρκοπούλου Βίβιαν,Μπάγκου Κων/ντίνα,Τοπάλη Αναστασία, καθώς και στο Σύλλογο Καθηγητριών/ων Γαλλικής Φιλολογίας.

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ