Φεστιβαλ ΚΝΕ στην Πτολεμαίδα ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΕΣ

By Σεπτεμβρίου 09, 2019

Τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ άνοιξε ο Ορφανίδης Χρήστος στέλεχος της ΚΝΕ, και στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η κεντρική ομιλία από το Ζήση Λυμπερίδη μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Στην συνέχεια ακολούθησε συναυλία από τα Κίτρινα Ποδήλατα που ξεσήκωσαν την νεολαία με ροκ ακούσματα με δυνατό παλμό και ιδιαίτερες αναφορές στα κοινωνικά προβλήματα της νέας γενιάς. Το Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με λαϊκά τραγούδια από τους TRIO AVERTUS.
Οι εκδηλώσεις περιείχαν θεατρική παράσταση στο παιδότοπο » Το κανόνι της ειρήνης» και στην συνέχεια επίδειξη ρομποτικής για τους μικρούς φίλους της ΚΝΕ. Στην ομιλία μεταξύ άλλων τονίστηκε: “Το φεστιβάλ μας ακολουθώντας το ταξίδι του σε πολλές πόλεις και χωριά σε όλη την Ελλάδα, κάνει στάση και εδώ, στο Ενεργειακό Κέντρο της χώρας, που για 2η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται στον όμορφο αυτόν χώρο, αλλά και ιστορικό , μιας και είναι το πρώτο σχολείο της Πτολεμαΐδας , το Πέτρινο Δημοτικό Σχολείο. Αυτή η αλλαγή σηματοδότησε και την ίδια την αναβάθμιση του Φεστιβάλ μας εδώ στην περιοχή.
Δε συμβιβαζόμαστε, στον 21ο αιώνα, με την εκμετάλλευση και την αδικία. Δε συμβιβαζόμαστε με τη δουλειά χωρίς δικαιώματα, την ανεργία, τις άθλιες συνθήκες εργασίας, τη μερική απασχόληση από τη μία και τις πολλές ώρες δουλειάς από την άλλη, την έλλειψη ελεύθερου χρόνου. Με τους πολέμους για τα κέρδη των αφεντικών, τον ξεριζωμό χιλιάδων ανθρώπων από τις πατρίδες τους.
Δεν αποδεχόμαστε όλα αυτά που το σύστημα προσπαθεί να μας παρουσιάσει ως φυσικά και δεδομένα. Δεν είναι δεδομένο να μην μπορούμε να ονειρευόμαστε, να προσπαθούμε να χωρέσουμε τις προσδοκίες μας για ζωή στα πλαίσια του “εφικτού” που μας παρουσιάζουν σα ρεαλισμό! Δεν είναι μονόδρομος ότι η ανάπτυξη της τεχνολογίας να σημαίνει μείωση των θέσεων εργασίας και αύξηση της εντατικοποίησης. Δεν είναι μοιραίο κάποιοι να ζουν στο όριο, ή και κάτω από το όριο της φτώχειας και κάποιοι να πλουτίζουν διαρκώς! Δεν είναι μονόδρομος να αναγκαζόμαστε να φεύγουμε από τη χώρα μας για να βρούμε δουλειά πάνω στο αντικείμενο μας, ή να εξελίξουμε την επιστήμη μας”. Οι εκδηλώσεις στην Δυτική Μακεδονία θα κορυφωθούν στο Φεστιβάλ της Κοζάνης το 2ημερο 13-14 Σεπτέμβρη στο Δημοτικό Κήπο Κοζάνης.

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ