Τι καιρό θα κάνει σήμερα στην Κοζάνη και την Δυτική Μακεδονία.
Προειδοποιήσεις – Γενικά Χαρακτηριστικά
Στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία.
Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις που από τις προμεσημβρινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και βαθμιαία στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θα αυξηθούν και θα σημειωθούν κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση τις βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα σε όλη τη χώρα. Θα φτάσει στα βόρεια τους 20 με 22 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 24 με 26 βαθμούς και κατά τόπους στα νότια ηπειρωτικά τους 27 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία και Θράκη
Καιρός: Στη Θράκη λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες .
Στη Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 που βαθμιαία θα γίνουν μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 με 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Τι καιρό θα κάνει αύριο Δευτέρα, 12 Μαΐου 2025
Αρχικά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στην κεντρική-ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο όπου τις πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στην κεντρική – ανατολική Μακεδονία και πιθανώς στο βόρειο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες. Γρήγορα οι νεφώσεις θα αυξηθούν αρχικά στο νότιο Ιόνιο, βαθμιαία στα ηπειρωτικά και αργότερα στο νότιο Αιγαίο και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Το βράδυ στα δυτικά τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4, στα πελάγη θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 έως 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βορειοανατολικά θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια τους 21 με 23 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 22 με 24 βαθμούς και κατά τόπους στα κεντρικά ηπειρωτικά τους 25 βαθμούς Κελσίου.
ΕΜΥ – Πρόγνωση Καιρού Ελλάδας