Πανηγύρισε το Ι. Εξωκλήσι του Αγίου Αποστόλου Θωμά Βελβεντού.

Πανηγύρισε το Ι. Εξωκλήσι του Αγίου Αποστόλου Θωμά Βελβεντού.

Πανηγύρισε (Κυριακή του Θωμά, 1-5-2022), με τήρηση του υγειονομικού πρωτόκολλου, το Ι. Εξωκλήσι του Αγίου Θωμά Βελβεντού. Τις Ακολουθίες (Αγιασμό, Όρθρο και Θεία Λειτουργία) τέλεσε ο οικον. π. Λάζαρος Βασδέκης. Έψαλαν: Βασίλης Καρανώτας, Γιώργος Στεργιόπουλος, Γιώργος Καραγιάννης.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας διαβάστηκε από τον π. Λάζαρο στο εκκλησίασμα ο παρακάτω αναστάσιμος χαιρετισμός και οι ανακοινώσεις.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

του αρχιερατικού της Α.Π.Β. πρωτοπ. Κωνσταντίνου Ι. Κώστα

‘’Αδελφοί, Χριστός Ανέστη! Αληθώς Ανέστη!

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο Ιερό Εξωκλήσι του Αγίου Αποστόλου Θωμά Βελβεντού (την οποία τέλεσε ο αγαπητός αδελφός οικονόμος π. Λάζαρος Βασδέκης εφημέριος Λευκάρων, τον οποίο και ευχαριστώ) έχω την τιμή και τη χαρά να σας μεταφέρω τον αναστάσιμο χαιρετισμό και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας, του Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου.

 Την ευχή του Σεβασμιωτάτου (την Τετάρτη της Διακαινησίμου) στον Άγιο Βαραδάτο Κουβουκλίων, την επαναλαμβάνω σήμερα στον Άγιο Απόστολο Θωμά Βελβεντού: ‘’Να έχετε τη χαρά του αναστάντος Κυρίου, διά πρεσβειών του Αγίου Αποστόλου Θωμά. Και να έχετε υγεία!’’.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ:

Νέος ταμίας: Νέος ταμίας του Ι. Εξωκλησιού Αγίου Θωμά Βελβεντού ορίστηκε ο Ζήνων Τσιρτσιούρης. Καλή διακονία.

Εξόφληση τέμπλου: Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την εξόφληση του ξυλόγλυπτου τέμπλου. Απευθύνουμε παράκληση στους συλλόγους ομογενών μας στην Αμερική, Αυστραλία, στη Γερμανία και παντού αλλού, αλλά και σε μεμονωμένα πρόσωπα, για την εξόφληση του τέμπλου. Οι δωρεές δίδονται στον ταμία επί αποδείξει.

Αγιογράφηση: Συνεχίζεται η αγιογράφηση από δωρητές κατά άτομο είτε κατά οικογένεια είτε από σύνολα ατόμων. Την αγιογράφηση επιμελείται η αγιογράφος Αναστασία (Νατάσα) Παπαγόρα με την υπόδειξη του προέδρου του Εξωκλησιού π. Κωνσταντίνου.

Μνήμη: Αναστάσιμη πασχάλια μνήμη, στους δωρητές του οικοπέδου Μαρία και Νικόλαο Καραγιάννη, στους επιτρόπους Ιωάννη Γκαμπράνη, Θωμά Πουλιάνα και Ιωάννη Παπαγόρα. Αιωνία τους η μνήμη.

Συγχαρητήρια: Στη Διαχειριστική Επιτροπή του Εξωκλησιού και στον καθένα και την καθεμιά συνεργάτη – συνεργάτιδα, δωρητή – δωρήτρια, και στους ψάλτες μας, συγχαρητήρια και ευλογία.

Στους εορτάζοντες και σε όλους: Χριστός Ανέστη! Αληθώς Ανέστη! ‘’.  

 π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας

παπαδάσκαλος

4-5-2022

 

Exit mobile version