Tharos

Tharos

Βίδρα (Lutra Lutra) εντοπίστηκε νεκρή ύστερα από τροχαίο ατύχημα που έγινε χθες, στην είσοδο της Καστοριάς, στον παραλίμνιο δρόμο. Διερχόμενος οδηγός ειδοποίησε την Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς, εκπρόσωπός της οποίας και του «Αρκτούρου» μετέβη στο σημείο όπου διαπίστωσε ότι η νεαρή αρσενική βίδρα ήταν νεκρή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του «Αρκτούρου», παρόλο που οι βίδρες ζουν στη λίμνη, συχνά βγαίνουν στο δρόμο σε αναζήτηση τροφής. Γι' αυτό τον λόγο και με στόχο την ενημέρωση των διερχόμενων οδηγών και τον περιορισμό της ταχύτητας κίνησης των αυτοκινήτων, η Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς τοποθέτησε πριν από λίγο καιρό προειδοποιητικές πινακίδες.

Η ευρασιατική βίδρα είναι ένα μικρόσωμο ζώο που ζει στις όχθες των ποταμών και των λιμνών και μόνο όπου τα νερά είναι πολύ καθαρά. Αποτελεί σημαντικό δείκτη υγείας των υδάτων. Στη λίμνη Καστοριάς ζει ένας μικρός πληθυσμός.

 

 

Δύο κρούσματα κορωνοϊού ανιεχνεύθηκαν σε ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες στην Αιανή Κοζάνης.

Η ανίχνευση έγινε μετά από εξέταση στο ξενοδοχείο που διαμένουν ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες

Αμέσως ειδοποιήθηκε ο ΕΟΔΥ και έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση επαφών, ενώ προληπτικά θα δώσουν δείγματα και άτομα που απασχολούνται ή σχετίζονται με τη δομή.

 

 

Προχτές το απόγευμα στον νέο χώρο προπονήσεων του Συλλόγου μας στο Κλειστό Γυμναστήριο της Λευκόβρυσης συναντηθήκαμε με τους γονείς των παλιών και νέων αθλητών μας.

Ο προπονητής Διονύσης Στολτίδης ενημέρωσε τους γονείς για τα δεδομένα της νέα χρονιάς και για τον προγραμματισμό του Συλλόγου, ενώ ταυτόχρονα έδωσε οδηγίες σχετικά με ζητήματα διατροφής και συμπεριφοράς.

Ο ιατρός Βαγγέλης Καζάκος μίλησε στους γονείς για θέματα που σχετίζονται με τον κορωνοϊό και ανέπτυξε τα πρωτόκολλα που θα τηρηθούν κατά την διάρκεια των προπονήσεων για την προστασία των αθλητών.

Από την Ε.Δ./ Ε.Π.Σ. Κοζάνης και του Σ.Δ.Π. Κοζάνης καλούνται όλοι οι διαιτητές – βοηθοί – παρατηρητές που υπέβαλαν δήλωση για την ποδοσφαιρική περίοδο 2020-2021 στην πρώτη εκπαιδευτική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20-09-2020 και ώρα 12.00 το μεσημέρι στο γήπεδο της Ε.Π.Σ. Κοζάνης (1ο χιλ. Κοζάνης – Αργίλου ).

Η παρουσία όλων είναι υποχρεωτική.

Θα γίνουν επισημάνσεις στις μεταβολές των Κανόνων Παιχνιδιού και του Κ.Α.Π. καθώς και οδηγίες για το νέο πρωτάθλημα.

Επίσης θα γίνει και ο καθιερωμένος αγιασμός για την νέα περίοδο.

Κατατέθηκαν χθες και εγκρίθηκαν από την Ε.Ε. Ε.Π.Σ. Καστοριάς οι υποψηφιότητες ενόψει των Εκλογών της Δευτέρας 21 Σεπτεμβρίου.

Τη διοίκηση της Ε.Π.Σ. Καστοριάς για τα επόμενα 4 χρόνια θα διεκδικήσει ο νυν πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος Δημήτρης Τριανταφύλλου, το ψηφοδέλτιο του οποίου είναι δυναμικό και υπερπλήρες, ανανεωμένο και μάλιστα με άρωμα γυναίκας!!! Αντίπαλός του είναι ο Ιάκωβος Κοσκοσίδης.

Το νέο 9μελές ΔΣ θα διεκδικήσουν 17 υποψήφιοι ( 9 από την παράταξη Τριανταφύλλου και 8 από του Κοσκοσίδη), ενώ ο αριθμός των αναπληρωματικών από την παράταξη Τριανταφύλλου ανέρχεται στους 10 έναντι 2 του Κοσκοσίδη.

Τέλος μέχρι αύριο το μεσημέρι στις 14:00 τα σωματεία θα πρέπει να καταθέσουν στα γραφεία της Ένωσης τα πληρεξούσια έγγραφα της συμμετοχής αντιπροσώπων (Τακτικού και αναπληρωματικού) στην Γενική Συνέλευση.

 

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ

1ος ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ

ΤΑΚΤΙΚΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 

Επικεφαλής:

1.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

2.ΑΜΠΑΡΖΗΣ ΘΩΜΑΣ

3.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

4.ΔΑΡΑΒΙΓΚΑ ΒΙΡΓΙΝΙΑ

5.ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

6.ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

7.ΚΟΡΕΝΤΣΙΔΟΥ ΕΡΥΦΙΛΗ

8.ΜΠΑΞΕΒΑΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

9.ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

 

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

1.ΓΙΩΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ         

2.ΓΚΟΥΝΤΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ           

3.ΔΟΥΜΠΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ              

4.ΖΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ         

5.ΚΑΠΑΤΑΣΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ       

6.ΚΑΡΑΠΑΝΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ           

7.ΜΠΟΥΡΙΝΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΏΤΗΣ

8.ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ      

9.ΤΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  

10.ΤΣΟΛΗΣ ΘΕΌΔΩΡΟΣ

 

ΤΑΚΤΙΚΟΙ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

1.ΑΖΕΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

2.ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΑΘΗΝΑ

3.ΤΡΑΝΤΟΣ ΤΡΥΦΩΝ

 

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

1.ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

2.ΚΑΡΑΝΙΚΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 

2ος ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ

ΤΑΚΤΙΚΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 

Επικεφαλής:

 1. ΚΟΣΚΟΣΙΔΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ
 2. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΣ
 3. ΜΟΥΤΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
 4. ΜΑΤΚΑΡΗΣ ΣΥΜΕΩΝ
 5. ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
 6. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΑΣΩΝ
 7. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
 8. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

 

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 1. ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
 2. ΜΠΑΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

 

ΤΑΚΤΙΚΟΙ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 1. ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

Αρχίζει βουβά...Ευχή να εξελιχθεί και να τελειώσει συναρπαστικά

Το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας ξεκινά αυτό το Σαββατοκύριακο 19/20 Σεπτεμβρίου με άδειες εξέδρες.Τίποτα δε θα ναι όπως παλιά..

Ένα πρωτάθλημα που ξεκινά με τον κορονοϊό να ζει ανάμεσά μας και να βάζει φραγή σ’ έναν καθοριστικό παράγοντα του παιχνιδιού: την κερκίδα.

Οι ομάδες στη σέντρα λοιπόν χωρίς φιλάθλους στα γήπεδα, χωρίς εισιτήρια, χωρίς χρώμα, χωρίς φωνή αλλά με μεγάλο ενδιαφέρον.

Τα φαβορί, τα αουτσάιντερ, οι σταθερές δυνάμεις, οι πιθανές εκπλήξεις και ασφαλώς οι διεκδικητές της παραμονής είναι όλα στοιχεία ενός πρωταθλήματος στο οποίο η αγάπη για τη φανέλα έχει τη δική της ξεχωριστή αξία.

Όσο για προβλέψεις; Απαγορεύονται!

Οι ομάδες ενισχύθηκαν και ελπίζουμε σε ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα με καλό ποδόσφαιρο, λιγότερα διαιτητικά σφάλματα,με λιγότερη πολιτική απ' όλους και με περισσότερη μπάλα απ’ όλους.

Θέλουμε ένα αγωνιώδες φίνις μετά από αυτή την «άχαρη» και « βουβή» εκκίνηση.

Το παιχνίδι αρχίζει λοιπόν για τους λάτρεις του τοπικού-ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου με την Α' κατηγορία Κοζάνης να ανοίγει τις πόρτες της. Καλή ποδοσφαιρική σεζόν!

Το πρόγραμμα αναλυτικά

1η αγωνιστική

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020 – ώρα 4.30μ.μ.

ΑΟ Κρόκου - Μακεδονικός Κοζάνης (γήπεδο Κρόκου)

Μέγας Αλέξανδρος Άρδασσας - Ακαδημία Ποδοσφαίρου Βοΐου(γήπεδο Άρδασσας)

Μακεδονικός Σιάτιστας - Δόξα Βερμίου Πύργων(γήπεδο Σιάτιστας)

ΑΕ Κοζάνης - ΦΣ Εορδαϊκός(γήπεδο στρατιωτικό)

 

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020 – ώρα 4.30μ.μ.

Τιτάν Σερβίων - Μέγας Αλέξανδρος Χαραυγής(γήπεδο Σερβίων)

Αλιάκμων Αιανής - ΑΜΣ Γαλατινής(γήπεδο Αιανής)

Ατρόμητος Πτολεμαΐδας - Βέρμιο Καρυοχωρίου(γήπεδο Ατρόμητου)

ΠΑΟ Κοίλων - ΑΣ Βελβεντό(γήπεδο Λιάπειο)

 

Aξιότιμοι Κύριοι, αξιότιμες Κυρίες,

Με την παρούσα επιστολή, επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για το τεράστιο πρόβλημα που έχει ανακύψει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Να σας εκθέσουμε την παρούσα κατάσταση και να σας ζητήσουμε να λάβετε θέση υποστήριξης του αιτήματος της ομάδας μας. μαζί με τις υπόλοιπες 21 ομάδες της FootballLeague, από την Κρήτη και τη Ρόδο, έως τις Σέρρες και την Κέρκυρα, για δημιουργία μιας ενιαίας 2ης επαγγελματικής κατηγορίας ποδοσφαίρου (Superleague 2) σε 2 ομίλους, Βόρειο και Νότιο.             

Η επιδημία covid19 έχει προκαλέσει πλήρες οικονομικό αδιέξοδο στις ομάδες. Σε όλα τα προβλήματα που υφίστανται έως σήμερα, προσθέστε και ότι πλέον, δεν θα υπάρχουν έσοδα από εισιτήρια (ένα πολύ σημαντικό έσοδο) αφού όλα δείχνουν ότι θα απαγορευτεί και η προσέλευση θεατών. Επίσης η όλη κατάσταση δε θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο και το σκέλος των εσόδων από τις διάφορες χορηγίες.

Οι χορηγοί των ομάδων, επειδή και αυτοί έχουν υποστεί τεράστιο οικονομικό πλήγμα από την πανδημία, δεν προτίθενται πλέον να πληρώσουν για διαφήμιση μέσω των ομάδων, ούτε καν το ελάχιστο από αυτά που διέθεταν. Και αυτό το εισπράττουμε καθημερινά στις όποιες επαφές, συζητήσεις και συναντήσεις, με σημείο αναφοράς τα παραπάνω.

Στην ουσιαστικά χρεωκοπημένη Ελλάδα λοιπόν, είναι ηλίου φαεινότερο, ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι θα αναλάβουν εξολοκλήρου την χρηματοδότηση μιας ομάδας. Ακόμη και αν σε κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις υπάρχουν, είναι λίγοι και κυρίως ενδιαφέρονται μόνο για ομάδες στην Superleague 1.

Οι παθογένειες δεκαετιών στο ελληνικό ποδόσφαιρο που δυστυχώς δεν αλλάζουν ποτέ, οδηγούν κάθε υγιώς σκεπτόμενο επιχειρηματία ή επενδυτή, να μην θέλει να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Οι συνθήκες αρνητικές και σε όλο αυτό το ανασφαλές περιβάλλον, σίγουρα δεν προκύπτει από κάπου πιθανότητα επιστροφής των χρημάτων που θα επενδυθούν. Και για το νόμιμο κέρδος, δε γίνεται καν λόγος.

Επομένως, η μόνη πηγή χρηματοδότησης είναι η όποια επένδυση χρημάτων από το υστέρημα των παραγόντων που επιμένουν, που παλεύουν, που προσπαθούν να διατηρήσουν με νύχια και με δόντια, ομάδες στις τωρινές 2η και 3η κατηγορία (επονομαζόμενες αγγλιστί Superleague 2 και FootballLeague). Αυτούς τους παράγοντες, αυτές τις ομάδες, δεν οφείλει η πολιτεία να βρει ουσιαστικούς τρόπους και λύσεις να συνδράμει οικονομικά, να τις διευκολύνει; Πιστεύει κανείς ότι η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο σε επαγγελματική κατηγορία, δεν δημιουργεί θέσεις εργασίας, δεν αποφέρει έσοδα στο κράτος, δεν παίζει σημαντικό κοινωνικό ρόλο στις τοπικές κοινωνίες;

Και ερχόμαστε στο τι υφίσταται σήμερα. Προς το παρόν, οι ομάδες επιχορηγούνται, μέσω της διάθεσης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των αγώνων τους στην ΕΡΤ. Το ποσό αυτό, με βάση ότι ισχύει έως σήμερα για την κατηγορία της FootballLeague, δεν επαρκεί για να καλύψει σε καμία των περιπτώσεων, ούτε κατά το ελάχιστο, τα έξοδα μιας επαγγελματικής ομάδας. Επαναλαμβάνουμε ότι, χωρίς εισιτήρια, χωρίς διαφημιζόμενους χορηγούς και χωρίς υψηλό τίμημα για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, είναι πρακτικά αδύνατο να πληρώνονται μηνιαίως περίπου 40 εργαζόμενοι σε κάθε ομάδα και να καταβάλλονται ασφαλιστικές εισφορές και φόροι.

 Η ύπαρξη δύο διαφορετικών επαγγελματικών κατηγοριών, δημιούργημα της προηγούμενης κυβέρνησης, στέρησε κατ’ αρχήν την άνοδο στη Superleague 2 ομάδων που πρώτευσαν στο πρωτάθλημα της τότε Γ’ Εθνικής. Κατάφωρη αδικία να αγωνίζεσαι, να ξοδεύεις χρήματα, να πετυχαίνεις προαγωγή και να καταδικάζεσαι σε παραμονή στην ίδια κατηγορία. Η αδικία αυτή πρέπει να διορθωθεί. Στην πράξη όμως απεδείχθη ότι η δημιουργία της FootballLeague μόνο προβλήματα προκάλεσε.

Το οικονομικό και αγωνιστικό επίπεδο των ομάδων που συμμετέχουν στην σημερινή Superleague 2 και στη FootballLeague είναι περίπου το ίδιο, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Επομένως, δεν υπάρχει ιδιαίτερο νόημα στο διαχωρισμό κατηγοριών και η μόνη ουσιαστική διαφορά είναι ότι τα χρήματα που πληρώνει η ΕΡΤ στις ομάδες της Superleague 2 είναι σαφώς περισσότερα από αυτά που δίνει στην FootballLeague.

Ερχόμαστε τώρα σε μια άλλη πολύ σημαντική παράμετρο που πρέπει να ληφθεί υπόψη και είναι το γεωγραφικό ανάγλυφο της Ελλάδας. Είμαστε μια χώρα περίπου 11.000.0000 κατοίκων, με έκταση μεγάλη και εκατοντάδες νησιά.

Και για αυτό, κρίνεται ως επιτακτική η ανάγκη για τη δημιουργία ομίλων, όπου θα λαμβάνουν μέρος ομάδες από κοντινές περιοχές, ώστε τα έξοδα μετακίνησης τα οποία είναι τεράστια για τις ομάδες (καθώς καλούνται οι ομάδες να ταξιδέψουν μέχρι και 800 χιλιόμετρα μακριά από την έδρα τους) να μειωθούν στο ελάχιστο, χωρίς αεροπορικές μετακινήσεις κ.ο.κ.. Σκεφτείτε για παράδειγμα ότι η ομάδα μας, αν μείνουν τα πράγματα ως έχουν, θα αναγκαστεί να ταξιδέψει αεροπορικά και να φροντίσει για τη διαμονή 35 τουλάχιστον ατόμων, δυο φορές στη Ρόδο και στην Κρήτη.

Επομένως, η δημιουργία ενιαίας 2ης κατηγορίας, με Βόρειο και Νότιο όμιλο, δίνει μια σημαντική λύση πέραν όλων των άλλων και σε αυτό το σκέλος, δημιουργώντας οικονομία κλίμακας στης ομάδες μας.

Επίσης, εξίσου αξιοσημείωτο, ότι με τα δεδομένα πανδημίας, της επιδημικής κρίσης που δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί στη χώρα μας, κάθε μεγάλο ταξίδι που απαιτεί χρήση λεωφορείου, πλοίου και αεροπλάνου μεγαλώνει και τον κίνδυνο να νοσήσουν από covid19, όλοι οι άμεσα εμπλεκόμενοι με τις ομάδες. Προσθέστε επίσης και άλλο βραχνά εξόδων, για τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας, εξετάσεις, tests και πιθανά έξοδα νοσηλείας. Αναντίρρητα, ένα ακόμη σοβαρό οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα.

Τέλος, για όσους δεν έχουν επίγνωση, συμμετοχή σε επαγγελματική κατηγορία σημαίνει και καταβολή μεγάλων ποσών για παράβολα συμμετοχής στο πρωτάθλημα, για παράβολα έκδοσης δελτίων ποδοσφαιριστών, για κρατήσεις υπέρ της ΕΠΟ, της Λίγκας της Αστυνομίας, του Π.Σ.Α.Π. και άλλων εμπλεκομένων φορέων, καταβολή σημαντικών ποσών για διαιτησία, προσλήψεις προπονητών με ανώτερα πτυχία που ανεβάζουν το κόστος, υποχρεωτική πρόσληψη επαγγελματικού διοικητικού προσωπικού, πρόσληψη λογιστών για την διαχείριση Α.Ε., πληρωμή ορκωτών λογιστών, συντήρηση γραφείων, μηνιαία πληρωμή ΙΚΑ και Εφορίας, προφανώς μηνιαία καταβολή μισθοδοσίας στους ποδοσφαιριστές αλλά και καταβολή άλλων τόσων συναφών εξόδων που προκύπτουν, εξαιτίας της επαγγελματικής υπόστασης της ομάδας.

Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες,

συνοψίζοντας, οι λόγοι που επιβάλλουν την δημιουργία τώρα, μιας μεγάλης 2ης κατηγορίας και τον χωρισμό της σε δύο ομίλους είναι:

 • Η παντελής έλλειψη εσόδων λόγω πανδημίας και αγώνων κεκλεισμένων των θυρών.
 • Η έλλειψη χορηγών και επενδυτών λόγω της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας.
 • Η δημιουργία οικονομίας στις ομάδες, μιας και οικονομικό σκέλος των εξόδων αλλά και το αγωνιστικό επίπεδο της συντριπτικής πλειοψηφίας των ομάδων που μετέχουν θα είναι το ίδιο, είτε αγωνιστούν στη FootballLeague, είτε στη Superleague 2.
 • Η ύπαρξη ανάγκης, για δίκαιο καταμερισμό του μόνο εξασφαλισμένου εσόδου, δηλαδή των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, σε όλες τις ομάδες, ώστε να εξασφαλίζεται σε σημαντικό βαθμό η βιωσιμότητα και η ορθή επαγγελματική λειτουργία των ομάδων.
 • Η αποφυγή της αδυναμίας καταβολών ασφαλιστικών εισφορών και φόρων στο κράτος. Θα βοηθήσει να υπάρξουν νοικοκυρεμένες ομάδες, ώστε να μη δημιουργηθεί απευκταία ασφαλιστική και φορολογική “τρύπα” από πλευράς ομάδων, που θα ζημιώσει πολύ άσχημα όσους διαχειρίζονται τις τύχες της.
 • Δε θα χρειαστεί να υπάρξει ένα τεράστιο κόστος στις μετακινήσεις, αφού δε θα υπάρχουν με την ύπαρξη των δύο ομίλων, πολύ μακρινοί προορισμοί.
 • Θα ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος που σχετίζεται με την πανδημία, λόγω των μακρινών ταξιδιών από άκρη σε άκρη της Ελλάδας (αεροδρόμια, λιμάνια κτλ)
 • Θα βοηθήσει στην κάλυψη όλων των συναφών με την επαγγελματική λειτουργία εξόδων των ομάδων. Γιατί εφόσον δε γίνει η αναδιάρθρωση, ενώ τυπικά οι ομάδες είναι επαγγελματικές, στην πραγματικότητα η πλειονότητα τους βασίζεται είτε σε έναν χρηματοδότη ο οποίος θα «χάνει» καθημερινά τα χρήματα του, είτε σε περισσότερους που προσπαθούν να συντηρήσουν την ομάδα από το υστέρημα τους, με φιλότιμες προσπάθειες, από την υπέρμετρη αγάπη και το σεβασμό στην ιστορία αυτής.
 • Θα υποστηριχθεί επί της ουσίας το ποδόσφαιρο σε κάθε γεωγραφική περιοχή της Ελλάδας για λόγους οικονομικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς. Οι περισσότερες ομάδες προέρχονται από επαρχιακές πόλεις με υψηλά ποσοστά ανεργίας, με οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα και με μεγάλη πολιτική και εθνική σημασία για τη χώρα μας. Μέσω της συμμετοχής της ποδοσφαιρικής ομάδας της πόλης σε ένα πρωτάθλημα υψηλού επιπέδου, τονώνεται κατά το δυνατόν η οικονομία της περιοχής, δίδεται διέξοδος στη νεολαία για ενασχόληση με τον αθλητισμό, τονώνεται το ενδιαφέρον των κατοίκων για την ομάδα εκπρόσωπο της περιοχής, τονώνεται το τοπικό συναίσθημα τους, διότι η περιοχή ακούγεται σε όλη την Ελλάδα μέσω του ποδοσφαίρου και ικανοποιείται η ανάγκη τους για συμμετοχή στην άθληση και την ψυχαγωγία.
 • Είναι αναντίρρητη υποχρέωση της πολιτείας και όσων εμπλέκονται να συνδράμουν γενναία, ένας λόγος παραπάνω η πανδημία και η ακόμη μεγαλύτερη οικονομική κρίση που επιφέρει αυτή, σε όσους έχουν ως επαγγελματική ενασχόληση το ποδόσφαιρο αλλά και σε όλους όσους έχουν κέρδος, όφελος, από τις δραστηριότητες και τη συμμετοχή των ομάδων, σε υψηλό επίπεδο, σε υψηλή επαγγελματική κατηγορία.

Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες,

Θα μπορούσαμε να μακρηγορήσουμε αναφέροντας τα τεράστια προβλήματα της σημερινής κατάστασης και ακόμα περισσότερους λόγους για την τεκμηρίωση της δημιουργίας ενιαίας Superleague 2. Θα σας αναφέρουμε το γεγονός ότι ακόμη και οι κορυφαίες παγκοσμίως διοργανώσεις της UEFA, ChampionsLeague και ΕuropaLeague, προχώρησαν σε σοβαρές τροποποιήσεις, για λόγους αντιμετώπισης των τωρινών δεδομένων της πανδημίας.

Επομένως είναι αδήριτη ανάγκη και η Ελλάδα να ακολουθήσει αυτό τον δρόμο, ως μόνη λύση διεξαγωγής του πρωταθλήματος με υγειονομική ασφάλεια και οικονομική βιωσιμότητα.

Οι προαναφερόμενοι λόγοι είναι υπεραρκετοί για την ανάληψη άμεσης πρωτοβουλίας εκ μέρους σας, για επίλυση ενός σοβαρού προβλήματος που απασχολεί πολλούς Νομούς της Ελλάδας (Ρεθύμνου, Λασιθίου, Δωδεκανήσου, Καβάλας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αττικής, Μαγνησίας, Κοζάνης, Σερρών, Πιερίας, Πέλλας, Χαλκιδικής, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης) και σημαντικές πόλεις της πατρίδας μας, που τις αγγίζει το τεράστιο αυτό ποδοσφαιρικό πρόβλημα, όπως η Ρόδος, η Καλαμάτα, Οι Σέρρες, η Θεσσαλονίκη, η Καλλιθέα, ο Ασπρόπυργος, ο Βόλος, η Χαλκιδική, το Ρέθυμνο, η Ιεράπετρα, η Κοζάνη, η Βέροια, η Κατερίνη, η Αριδαία, η Ηγουμενίτσα κλπ.

Προσδοκούμε στην υποστήριξη εκ μέρους σας με κάθε τρόπο του δίκαιου αιτήματος των 22 ομάδων της FootballLeague και στην ανάληψη σχετικών πρωτοβουλιών σε πανελλαδικό επίπεδο ώστε να συνδράμετε στην επίλυση ενός σοβαρού προβλήματος με τοπική και εθνική διάσταση.

 

Με εκτίμηση

Για την Α.Ε. Ποντίων Κοζάνης

Οι τρεις προτάσεις του Δήμου Κοζάνης ενόψει του
εορτασμού για τα 200 χρόνια της Εθνικής Παλιγγενεσίας

Μετά τη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο Κοζάνης,
όπως διαβάσατε στο χθεσινό φύλο του “Θ” η κα Γιάννα Δασκαλάκη-
Αγγελοπούλου, πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» επισκέφτηκε,
και το 19ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης. Σε πρώτο χρόνο η Διευθύντρια
του σχολείου, Μαρίνα Χαρισοπούλου υποδέχθηκε τον Δήμαρχο της
Κοζάνης, Λάζαρο Μαλούτα. Στη συνέχεια μαζί με τον Δήμαρχο και τα
μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων, Χρήστο Τσαμπαρλή- Υποδιευθυντής
και Ιωάννη Γκαμπούρα υποδέχθηκαν την κυρία Αγγελοπούλου -
Δασκαλάκη.

Η πρόεδρος ξεναγήθηκε στο χώρο του σχολείου και επισκέφτηκε τη ΣΤ΄
τάξη. Η επαφή της με τους μαθητές της τάξης ήταν θερμή και πολύ
φυσική. “Ευχαριστούμε την κυρία Γιάννα Δασκαλάκη - Αγγελοπούλου για
την επίσκεψή και το ενδιαφέρον της για το σχολείο μας και ευελπιστούμε
σε καλή συνεργασία με όλους τους φορείς, ώστε το 19ο Δημοτικό
Σχολείο Κοζάνης να λειτουργήσει με όλες τις προδιαγραφές του
"πράσινου σχολείου", σημειώνει η διευθυντήρια του Δημοτικού σχολείου
της ΖΕΠ κ. Χαρισοπούλου.

Η πρόεδρος ξεναγήθηκε από το Δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα στο
Βιοκλιματικό Σχολείο στη Ζώνη Ενεργού Πολεοδομίας, το Δημαρχείο,
καθώς και την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Η κ. Αγγελοπούλου δήλωσε εντυπωσιασμένη από τον πλούτο της
Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ενώ βρήκε εξαιρετικά ενδιαφέρουσες τις
προτάσεις του Δήμου Κοζάνης για τα 200 χρόνια από την Εθνική
Παλιγγενεσία. Επίσης η κ. Αγγελοπούλου εξήρε την ύπαρξη
“συγκερασμού στις προτάσεις [του Δήμου Κοζάνης] που τιμούν το
παρελθόν και αναδεικνύουν διαφορετικούς ανθρώπους”.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις προτάσεις του Δήμου Κοζάνης, ενόψει του
εορτασμού για τα 200 χρόνια της Εθνικής Παλιγγενεσίας
αυτές είναι η αναφορά στον επαναστάτη, ιστορικό Νικόλαο Κασομούλη,
τον Κοζανίτη πολιτικό Γεώργιο Λασσάνη, καθώς και στη Χάρτα του
Ρήγα.
Θανάσης Τέγος

Μια ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της
Τετάρτης 16 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο Χρηστίδη στην Πτολεμαϊδα, με
αφορμή τις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Θρακική Εστία
Εορδαίας. Πρόκειται για την «Θρακικά Επιλήνια», μια θεατρική
αναπαράσταση του τρύγου. Η εκδήλωση ξεκίνησε με  την είσοδο
του κάρου όπου μετέφερε σταφύλια για να καταλήξει το φορτίο σε
μικρό συντριβάνι. Χθες Πέμπτη έγινε η προβολή της
κινηματογραφικής ταινίας «Περπατώντας στα σύννεφα» σε
συνεργασία με την ομώνυμη Ομάδα της Πτολεμαΐδας, η οποία
πραγματεύεται μία υπόθεση σχετικά με το αμπέλι και συνδέεται με
τους Θρακιώτες Αμπελουργούς.

Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Κοζάνης: Τη Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου  θα διενεργηθούν
κατατακτήριες εισαγωγικές εξετάσεις επιλογής για μαθητές της Β΄ Γυμνασίου
Από το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Κοζάνης ανακοινώνεται ότι με απόφαση της Βθμιας
Εκπαίδευσης Κοζάνης τη Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου  θα διενεργηθούν κατατακτήριες
εισαγωγικές εξετάσεις επιλογής για μαθητές της Β΄ Γυμνασίου, προκειμένου να καλυφθούν
13 θέσεις: (Εικαστικών: 4, Θεάτρου-Κινηματογράφου: 4, Χορού: 5) και για τους μαθητές
της Γ Γυμνασίου, προκειμένου να καλυφθούν 3 θέσεις (Εικαστικών: 1, Θεάτρου-
Κινηματογράφου: 1, Χορού: 1) του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Κοζάνης για το σχ. έτος 2020-
2021.
Αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους μπορούν να κατατίθενται στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο
Κοζάνης (Ν. Κλείτος Κοζάνης) ή ηλεκτρονικά στο mail του σχολείου (mail@gym-kall-
kozan.koz.sch.gr) μέχρι και την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020. Την αίτηση οι
ενδιαφερόμενοι μπορούν να την βρουν στο site του σχολείου (:http://gym-kall-
kozan.koz.sch.gr/wordpress/?page_id=266)
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να τηλεφωνείτε στο:
2461099875

Σελίδα 1 από 654
Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ