Κοζάνη, Δυτική Μακεδονία
Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023
Ο Καιρός Σήμερα και τις επόμενες ημέρες στη Κοζάνη και την Δυτική Μακεδονία
  • Επικοινωνία
  • Ο Καιρός
  • Αγγελίες
  • Πρωτοσέλιδα
Ειδήσεις και Νέα από την Κοζάνη και Δ. Μακεδονία - Θάρρος
Optika Katanas
  • Κοζάνη
  • Δυτική Μακεδονία
  • Ελλάδα
  • Οικονομία
  • Κόσμος
  • Πολιτισμός
  • Τεχνολογία
  • Τρόπος Ζωής
  • Υγεία
  • Άρθρα
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
  • Αγγελίες
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
  • Κοζάνη
  • Δυτική Μακεδονία
  • Ελλάδα
  • Οικονομία
  • Κόσμος
  • Πολιτισμός
  • Τεχνολογία
  • Τρόπος Ζωής
  • Υγεία
  • Άρθρα
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
  • Αγγελίες
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
Ειδήσεις και Νέα από την Κοζάνη και Δ. Μακεδονία - Θάρρος
No Result
View All Result

Αρχική » Ελλάδα » Νέα επιταγή ακρίβειας: Στο τραπέζι νέα μέτρα με περισσότερους δικαιούχους

Νέα επιταγή ακρίβειας: Στο τραπέζι νέα μέτρα με περισσότερους δικαιούχους

«Παράθυρο» Οικονόμου για νέα μέτρα κατά της ακρίβειας με διευρυμένα κριτήρια και περισσότερους δικαιούχους, «κάθε μέτρο που παίρνουμε στην επόμενη διάστασή του, πάντοτε έχει διευρυμένη περίμετρο» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Θάρρος ΚοζάνηΘάρρος Κοζάνη
9 Ιουλίου 2022, 12:29
σε Ελλάδα, Οικονομία
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0 0
Νέα Επιταγή Ακρίβειας: Στο Τραπέζι Νέα Μέτρα Με Περισσότερους Δικαιούχους
Share on FacebookShare on Twitter

Παράλληλα, επανέλαβε ότι «προϋπόθεση για τη συνέχιση μιας πολιτικής στήριξης της κοινωνίας είναι η σταθερότητα, να μπορούμε να παίρνουμε γρήγορα, ουσιαστικά, αποτελεσματικά αποφάσεις που να μετατρέπουν σε κοινωνικό αγαθό και κεκτημένο ό,τι πετυχαίνουμε στην οικονομία».

Επιπλέον, παραδέχθηκε ότι η ακρίβεια στην ενέργεια και στα καύσιμα είναι μία από τις μεγαλύτερες παραμέτρους δυσκολίας στην καθημερινότητα όλων των πολιτών, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Η χώρα μας τρέχει το μεγαλύτερο πρόγραμμα στήριξης της κοινωνίας σε όλη την Ευρώπη. Όπως είπε ο πρωθυπουργός και το επανέλαβε και στη συνέντευξή του, όσο διαρκεί η κρίση θα είμαστε εδώ να στηρίζουμε την κοινωνία και με οριζόντια μέτρα όπως με την αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής αλλά και με στοχευμένα μέτρα σε εκείνους που έχουν περισσότερη ανάγκη, σε μια σειρά από δραστηριότητες.

Είτε αυτό αφορά σε μεγαλύτερες παροχές στο ρεύμα, είτε αφορά στα καύσιμα, είτε αφορά απευθείας χρηματοδότηση, όπως έγινε πολλές φορές, στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς για να ανταπεξέλθουν στις ανατιμήσεις στα καταναλωτικά προϊόντα».

Επιπλέον, υπογράμμισε πως «με ό,τι περιθώριο δημιουργείται χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο τη δημοσιονομική τροχιά και τη δημοσιονομική ισορροπία της χώρας, η κυβέρνηση είναι εδώ για να στέκεται στο πλευρό των πολιτών. Αυτό κάνουμε σταθερά τα τελευταία χρόνια μέσα σ’ ένα περιβάλλον πρωτόγνωρης δυσκολίας».

Αναφορικά με τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, ο κ. Οικονόμου επεσήμανε μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον ΣΚΑΪ: «Η άποψη του πρωθυπουργού για τις εκλογές δεν άλλαξε στιγμή. Πεποίθηση του πρωθυπουργού είναι ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να ολοκληρώνουν την τετραετία τους. Γι αυτό ψηφιζόμαστε. Ο κ. Μητσοτάκης έχει μια πολύ βαθιά θεσμική προσήλωση και αξιοποιεί τον χρόνο για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις, τις δυσκολίες και να υλοποιούμε το κυβερνητικό μας πρόγραμμα. Είμαστε στη μέση μιας παγκόσμιας καταιγίδας, ενός τυφώνα.

Ένα είναι που δεν αμφισβητείται. Όλα αυτά η κυβέρνηση τα κάνει εν μέσω της μεγαλύτερης κρίσης από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά. Αλλεπάλληλων κρίσεων και όλη αυτή τη στήριξη της κοινωνίας που αποτελεί προτεραιότητα της πολιτικής μας ό,τι πετυχαίνουμε στην οικονομία να γίνεται κοινωνικό κεκτημένο για τον κόσμο. Κι αυτό γίνεται χωρίς να έχουμε προσθέσει ούτε έναν καινούργιο φόρο, μέσα σε έναν παγκόσμιο τυφώνα, στην παγκόσμια καταιγίδα.

Όταν ο πληθωρισμός στον πλανήτη σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, η κυβέρνηση στηρίζει στο μέτρο του δυνατού την κοινωνία χωρίς να της έχει πάρει από την άλλη τσέπη ούτε μισό ευρώ».

Ο κ. Οικονόμου τόνισε για τις ανατιμήσεις του φυσικού αερίου: «Προφανώς και ανησυχούμε. Το ενεργειακό είναι η βασική πηγή ανησυχίας όχι μόνο γι την Ελλάδα, για ολόκληρη την Ευρώπη. Η χώρα μας ανταπεξέρχεται στις δυσκολίες αυτές με τρόπο πολύ πιο αποτελεσματικό και ουσιαστικά από ό,τι άλλες μεγαλύτερες οικονομίες. Πρέπει να έχουμε το σύνολο της εικόνας.

Στηρίζουμε την κοινωνία και θα τη στηρίζουμε για όσο διαρκεί η κρίση χωρίς να έχουμε βάλει κανέναν νέο φόρο. Από την άλλη ούτε τα χρήματα ούτε οι πόροι είναι ατελείωτα και δεν πρέπει να τινάξουμε την οικονομία στον αέρα διακινδυνεύοντας αυτήν την ισορροπία. Ό,τι δημοσιονομικό περιθώριο υπάρχει αξιοποιείται για να ενισχύεται ο κόσμος και κυρίως αυτοί που έχουν μεγάλη ανάγκη. Όχι για να τα βάζουμε νούμερα σε excel και να τα αξιοποιούμε ως δείκτες.

Το κέρδος και το μέρισμα της οικονομίας πάντοτε κυρίως σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς είναι για να βελτιώνουν τη ζωή τους οι άνθρωποι και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε. Τα μέτρα είναι ήδη ενισχυμένα σε σχέση με το παρελθόν. Επίσης κάθε μέτρο που παίρνουμε στην επόμενη διάστασή του, πάντοτε έχει διευρυμένη περίμετρο. Κάθε ενίσχυση που γίνεται μέσα στα πλαίσια του δυνατού κοιτάμε να πιάσει όσο τον δυνατόν περισσότερους. Με σχέδιο και με μια σώφρονα πολιτική προσπαθούμε ό,τι δίνει το κράτος να πιάνει ουσιαστικά τόπο», τόνισε.

«Ο πρωθυπουργός είχε εκφράσει την πρόθεσή του μέσα στο 2023 να πάμε σε μία οριστική και οριζόντια κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Πλέον έχει πολύ συγκεκριμένα πει ότι από 1/1/2023, ένας πρόδηλα άδικος φόρος, η εισφορά αλληλεγγύης καταργείται για το σύνολο εκείνων που την καταβάλλουν, είπε ο κ. Οικονόμου και μίλησε για ουσιαστικό και εμβληματικό μέτρο.

«Είναι αυταπόδεικτη η σύγκριση σε ό,τι αφορά την οικονομία και τα βάρη στις πλάτες των πολιτών σε σχέση με την προηγούμενη διακυβέρνηση. Δεν συγκρινόμαστε όμως μόνο με αυτό. Ο δικός μας πήχυς είναι οι δυσκολίες της παγκόσμιας κρίσης. Αυτά που πετυχαίνει η Ελλάδα μέσα σ’ αυτήν την καταιγίδα είναι διπλά σημαντικά, διότι και στηρίζει τον κόσμο και δεν τον επιβαρύνει παραπάνω μέσα σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον».

Μιλώντας για τον νόμο Κατρούγκαλου είπε πως «είναι ένας ασφαλιστικός νόμος που κόστισε και στέρησε πολύτιμους φόρους από τους συνταξιούχους, ταλαιπωρία μέχρι σήμερα και πολλές στρεβλώσεις μέχρι σήμερα έχουν διορθωθεί. Είναι προτεραιότητα της επόμενης περιόδου να σταθεί το κράτος στο πλευρό των ανθρώπων που έχασαν χρήματα, που στερήθηκαν πόρους, που δυσκολεύτηκαν πάρα πολύ μέσα σ’ αυτή την καταιγίδα που ζούμε».

Στη συνέχεια, μίλησε για παρεμβάσεις ουσιαστικές που θα βοηθήσουν τους ανθρώπους αλλά θα αποτελέσουν και μία ευρύτερη ανάσα σε ό,τι αφορά την ελληνική οικονομία. «Κλείνουμε μία μία τις βαριές πληγές που άνοιξε μια ασύνετη, επιπόλαια και εγκληματική διαχείριση που αφορά ιδίως συγκεκριμένες κοινωνικές τάξεις στην πατρίδα μας και μπορούμε και το κάνουμε χάρη στα αποτελέσματα μιας οικονομικής πολιτικής που κρατά τη χώρα όρθια σε εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες», τόνισε.

Αναφορικά με τη στάση του Ερντογάν, επεσήμανε: «Αυτό που οφείλω να επισημάνω είναι ότι στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, απέναντι στους ηγέτες όλου του κόσμου ο Τούρκος πρόεδρος δεν διανοήθηκε ότι μπορεί να υποστηρίξει αυτούς τους ανιστόρητους και αίολους ισχυρισμούς που συνηθίζει να υποστηρίζει στο εσωτερικό του ακροατήριο. Γιατί έγινε αυτό; Διότι είχε πάρει τα μηνύματά του κι αυτό είναι ένα αποτέλεσμα πολύ ουσιαστικής πολιτικής, αποτέλεσμα της διεθνούς εκπροσώπησης της χώρας, είναι ένα επίτευγμα της εξωτερικής πολιτικής και του Κυριάκου Μητσοτάκη που έχει ενισχύσει διεθνώς το αποτύπωμα της χώρας μας κι έχει καταστήσει σαφές παντού ποιος έχει δίκαιο και ποιος όχι.

Από την άλλη πλευρά η Ελλάδα είναι ισχυρή οικονομικά, έχει ισχυρή αποτρεπτική δύναμη, είναι ισχυρή στρατιωτικά, είναι ψύχραιμη και με νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα αντιμετωπίζει όλες τις προκλήσεις. Ευχόμαστε, ελπίζουμε ήρεμα νερά, είμαστε εδώ για να συμβάλουμε σε μια ευρύτερη σταθερότητα στην περιοχή μας από την άλλη πλευρά όμως τα αντανακλαστικά μας είναι πάντοτε ενεργοποιημένα, είμαστε σε εγρήγορση, οφείλουμε να παρατηρούμε αυτά που γίνονται και είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση, χωρίς πανικό, χωρίς φόβο αλλά και χωρίς υποτίμηση της όποιας κατάστασης όταν προκύψει».

Κλείνοντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι προϋπόθεση για τη συνέχιση μιας πολιτικής στήριξης της κοινωνίας είναι η σταθερότητα, είναι να μπορούμε να παίρνουμε γρήγορα, ουσιαστικά, αποτελεσματικά αποφάσεις που να μετατρέπουν σε κοινωνικό αγαθό και κεκτημένο ό,τι πετυχαίνουμε στην οικονομία. Ο Μητσοτάκης δεν παίζει με τους θεσμούς, ούτε με τους χρόνους.

Έχει εμπιστοσύνη στην κοινωνία, στο τέλος της τετραετίας θα δείξουμε τα αποτελέσματα της δουλειάς μας και παρά τις δυσκολίες, παρά τα κόλπα και τους τακτικισμούς της προηγούμενης διακυβέρνησης, ο κόσμος θα αποφασίσει, ο λαός θα δει, θα συγκρίνει και θα διαλέξει τους καλύτερους για να προχωρήσει μαζί τους για την επόμενη μέρα. Εμείς εμπιστευόμαστε πολύ το κριτήριο αυτού του κόσμου, την άποψη, την κρίση του».

Σε ερώτηση για πιθανή αλλαγή του εκλογικού νόμου τόνισε ότι οι κανόνες του παιχνιδιού είναι γνωστοί και σταθεροί και με αυτούς θα προχωρήσουμε το επόμενο διάστημα με εμπιστοσύνη στην κρίση του κόσμου.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Ετικέτες: ακρίβειαΔικαιούχοιενέργειαεπιταγή ακρίβειαςκαύσιμα
Προηγούμενη Ανάρτηση

Ένα κομμάτι της ιστορίας των πρωτοπόρων Βαλκάνιων κινηματογραφιστών αδερφών Μανάκη, στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

Επόμενη Ανάρτηση

Τεράστιο το περιθώριο τουριστικής ανάπτυξης της Δυτικής Μακεδονίας

Θάρρος Κοζάνη

Θάρρος Κοζάνη

Η καθημερινή εφημερίδα της Κοζάνης και της Δυτικής Μακεδονίας στην ηλεκτρονική της έκδοση.
Νέα, Ειδήσεις, Επικαιρότητα, αθλητικά, άρθρα και απόψεις, αγγελίες από την Κοζάνη και την Δ. Μακεδονία

Σχετικά Άρθρα

Το Frost.getmap.gr Θα Προειδοποιεί Του Αγρότες Για Τον Παγετό – Πώς Λειτουργεί
Αγροτικά

Το frost.getmap.gr θα προειδοποιεί του αγρότες για τον παγετό – Πώς λειτουργεί

Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2023, 16:14
Οι 5 Πρώτοι Υποψήφιοι Βουλευτές Του Πασοκ Στην Κοζάνη
Εκλογές

Οι 5 πρώτοι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Κοζάνη

Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2023, 15:52
Εδευεπ: Έως Και 3,5 Δισ. Βαρέλια Οι Δυνητικοί Πόροι Υδρογονανθράκων Στην Ελλάδα
Ενέργεια

ΕΔΕΥΕΠ: Έως και 3,5 δισ. βαρέλια οι δυνητικοί πόροι υδρογονανθράκων στην Ελλάδα

Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2023, 11:18

Τελευταία Νέα

Το Frost.getmap.gr Θα Προειδοποιεί Του Αγρότες Για Τον Παγετό – Πώς Λειτουργεί
Αγροτικά

Το frost.getmap.gr θα προειδοποιεί του αγρότες για τον παγετό – Πώς λειτουργεί

Θάρρος Κοζάνη
29/01/2023
0

Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΛΓΑ, το διάστημα 2000-2009 ο παγετός ήταν υπεύθυνος για το 36% των συνολικών καταστροφών από φυσικά...

Διαβάστε περισσότερα
Καιρός: «Πολικός Αεροχείμαρρος» Φέρνει Βαρυχειμωνιά Και Χιόνια Στο Τέλος Της Εβδομάδας

Καιρός: «Πολικός αεροχείμαρρος» φέρνει βαρυχειμωνιά και χιόνια στο τέλος της εβδομάδας

29/01/2023
Οι 5 Πρώτοι Υποψήφιοι Βουλευτές Του Πασοκ Στην Κοζάνη

Οι 5 πρώτοι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Κοζάνη

29/01/2023
Μαζί Για Την Κοζάνη Είναι Το Όνομα Του Νέου Συνδυασμού Που «Κατεβαίνει» Για Την Διεκδίκηση Του Δήμου

Γιάννης Κοκκαλιάρης – Μαζί για την Κοζάνη είναι το όνομα του νέου συνδυασμού που «κατεβαίνει» για την διεκδίκηση του Δήμου

29/01/2023
Ο Χορός Των Μικρασιατών Κοζάνης

Ο χορός των Μικρασιατών Κοζάνης

29/01/2023

Trending

  • Απογραφή 2021: Σε 149.733 Άτομα Ο Πληθυσμός Της Κοζάνης (Πίνακας)

    Απογραφή 2021: Σε 149.733 άτομα ο πληθυσμός της Κοζάνης (πίνακας)

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Χταπόδι – 14 τρόποι για να απολαύσεις το νόστιμο θαλασσινό

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Γρεβενά: Έφυγε από τη ζωή την ώρα που έπινε καφέ οδηγός των ΚΤΕΛ

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Οι γιατροί της Κοζάνης έκοψαν βασιλόπιτα

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • “Έφυγε’ από τη ζωή η Δέσποινα Νικολαϊδου

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
ADVERTISEMENT
Αναγγελία Γάμου με ένα Κλικ


Spiroulina Platensis
Φαρμακεία Κοζάνης
Car Sale
ΤΑΓΑΡΑΣ
ADVERTISEMENT

Tharos Logo2022

  Τσόντζα 2 Κοζάνη
  +30 2461038611

Θάρρος - Ειδήσεις και Νέα από την Κοζάνη και Δ. Μακεδονία
Ηλεκτρονική Εφημερίδα Κοζάνης και Δ. Μακεδονίας

Ειδήσεις, Νέα για την Κοζάνη και την Δυτική Μακεδονία - Καθημερινή ενημέρωση

  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Cookies
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Πολιτική κατά της Διαφθοράς
  • Δήλωση Εχεμύθειας

Social Media

© 2022 Θάρρος. All rights reserved.

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Αγγελίες | Εργασία – Ακίνητα
  • Επικοινωνία
  • Ο Καιρός Τώρα
  • Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων
  • Αθλητικά
  • Άρθρα-Απόψεις
  • Κοζάνη
    • Δ. Βοίου
    • Δ. Εορδαίας
    • Δ. Κοζάνης
    • Δ. Σερβίων
  • Δυτική Μακεδονία
    • Γρεβενά
    • Καστοριά
    • Φλώρινα
  • Ελλάδα
    • Gov.gr
    • Δικαιοσύνη
    • Εκλογές
    • Ιστορία
    • Κοινωνία
    • Παιδεία
    • Πολιτική
  • Κόσμος
    • Βαλκάνια
    • Ευρώπη
  • Επικαιρότητα
    • Social Media
    • Δελτία Τύπου
    • Θέματα
    • Εκδηλώσεις
    • Κοινωνικά
    • Ρεπορτάζ
    • Συνεντεύξεις
  • Οικονομία
    • Αγορά
    • Αγροτικά
    • Ακίνητα
    • Ενέργεια
    • Επιχειρήσεις
    • Εργασία
    • Εφορία
    • Καριέρα
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
    • Cine – Tv
    • Βιβλίο
    • Διάστημα
    • Εικαστικά
    • Θέατρο
    • Κείμενα
    • Μουσική
    • Ποίηση
    • Φιλοζωία
    • Φωτογραφία
  • Τεχνολογία
    • Αυτοκίνητο
    • Πληροφορική
  • Τουρισμός
  • Τρόπος Ζωής
    • LifeStyle
    • Γεύσεις
    • Μόδα – Design
  • Υγεία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία

© 2022 Θάρρος. All rights reserved.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In