Το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Εορδαίας ολοκλήρωσε την έρευνα για τρεις κλοπές οχημάτων στην Πτολεμαΐδα, ταυτοποιώντας τρεις νεαρούς δράστες. Οι κατηγορούμενοι, ηλικίας 20, 21 και 26 ετών, διέπραξαν κλοπές και απόπειρες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ χρησιμοποίησαν κλεμμένη κάρτα για συναλλαγές. Το ένα όχημα εντοπίστηκε από την ΟΠΚΕ Κοζάνης σε ρέμα και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του, ενώ η δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.
Πτολεμαΐδα: Εξιχνιάστηκαν τρεις υποθέσεις κλοπής οχημάτων
Οι αρχές της Δυτικής Μακεδονίας προχώρησαν στην εξιχνίαση σειράς κλοπών οχημάτων που σημειώθηκαν στην πόλη της Πτολεμαΐδας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Εορδαίας ολοκλήρωσαν την έρευνα για τρεις υποθέσεις κλοπής οχημάτων, οι οποίες διαπράχθηκαν από τις 16 Ιουνίου έως τις 6 Ιουλίου. Στις εν λόγω ενέργειες περιλαμβάνονται τόσο τετελεσμένες πράξεις όσο και απόπειρες, οι οποίες απασχόλησαν έντονα την τοπική κοινωνία της Πτολεμαΐδας κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Η αφετηρία της έρευνας
Ένας 52χρονος κατήγγειλε την κλοπή του ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτου του, το οποίο είχε σταθμεύσει στην πόλη. Το όχημα αφαιρέθηκε μεταξύ της 5ης και της 6ης Ιουλίου. Οι δράστες, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι εντός του οχήματος βρισκόταν η χρεωστική κάρτα του ιδιοκτήτη, πραγματοποίησαν τέσσερις παράνομες συναλλαγές, συνολικής αξίας 53,45 ευρώ.
Ταυτοποίηση δραστών και δικογραφία
Μετά από ενδελεχή αστυνομική έρευνα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών ατόμων, ηλικίας 20, 21 και 26 ετών.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα εξής αδικήματα:
- Κλοπή κατά συναυτουργία
- Απόπειρα κλοπής
- Φθορά ξένης ιδιοκτησίας
- Απάτη με υπολογιστή κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση
Εντοπισμός και επιστροφή οχήματος
Το κλεμμένο αυτοκίνητο βρέθηκε στις 8 Ιουλίου, μετά από συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κοζάνης. Το όχημα εντοπίστηκε επιμελώς κρυμμένο μέσα σε ρέμα σε περιοχή της πόλης και αποδόθηκε άμεσα στον νόμιμο κάτοχό του.
Επιπλέον ευρήματα της προανάκρισης
Η συνεχιζόμενη έρευνα αποκάλυψε ότι οι τρεις δράστες είχαν εμπλοκή και σε άλλα περιστατικά:
- Κλοπή οχήματος 59χρονου αλλοδαπού, από τις 16 έως τις 17 Ιουνίου.
- Απόπειρα κλοπής οχήματος 51χρονου ημεδαπού, κατά τη διάρκεια της 6ης Ιουλίου.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης, ενώ το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Εορδαίας συνεχίζει τη διερεύνηση της υπόθεσης για την πλήρη διαλεύκανση των περιστατικών.























