Tharos

Tharos

O Δήμος Εορδαίας σε συνεργασία με την ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας τον Δήμο Καστοριάς, Άργος Ορεστικού και τους υπόλοιπους Δήμους της Περιφέρειας εκδηλώνει εμπράκτως την συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον δοκιμαζόμενο λαό της γειτονικής χώρας (σεισμόπληκτης Αλβανίας).

Για τον λόγο αυτό καλεί όλους τους Δημότες που ενδιαφέρονται να συνεισφέρουν στην προσπάθεια αυτή να προσέρχονται στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας (Περγάμου 80) καθημερινά από τις 10:00 έως 13:30.

Τα προϊόντα που περισυλλέγονται είναι:

Α) Προϊόντα ξηράς τροφής μακράς διαρκείας

Β) Κλινοσκεπάσματα (κουβέρτες, παπλώματα, σεντόνια, είδη προσωπικής υγιεινής).

Η προθεσμία παραλαβής των παραπάνω προϊόντων ισχύει από 16-12-2019 έως 20-12-2019.

H Αντιδήμαρχος Παιδείας, Εθελοντισμού &

Κοινωνικής Μέριμνας

Ζαφειρούλα (Ρούλα) Σεβαστού

Σχεδόν 1.5 χρόνο από τις αποκαλύψεις για τη μόλυνση του υδροφορέα στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς το ίδιο έργο επαναλαμβάνεται. Επαληθεύεται ότι η ζημιά, που έχει συντελεστεί είναι πολύ μεγάλη και αντί να περιορίζεται η ανίχνευση του τετραχλωροαιθυλενίου, πλέον εμφανίζεται και σε σημεία για τα οποία δεν υπήρχε καμία αναφορά το περασμένο διάστημα όπως συμβαίνει αυτές τις ημέρες στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Σιάτιστας και του Καλονερίου.

Δυστυχώς με βάση και τις πρόσφατες εξελίξεις που υπάρχουν στην περιοχή του Βοίου επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες, που είχε εκφράσει εδώ και καιρό το ΚΚΕ με σειρά παρεμβάσεων του (Ερώτηση στη Βουλή με αφορμή τη μόλυνση του νερού στο Δισπηλιό, παρεμβάσεις των εκλεγμένων με τη “Λαϊκή Συσπείρωση , κινητοποίησεις κ.α.) Πρόκειται για πολύ σοβαρό πρόβλημα αφού είναι ευρέως γνωστό ότι πρόκειται για μια επικίνδυνη για την υγεία ουσία, που χρησιμοποιείται ως διαλύτης στην επεξεργασία δερμάτων στην περιοχή .

Παρά την προσπάθεια εφησυχασμού από τοπικούς παράγοντες και διάφορους άλλους όλο το προηγούμενο διάστημα, η πραγματικότητα έρχεται να αναδείξει μια σειρά από νέα ζητήματα πραγματικά επικίνδυνα για την υγεία των εργαζομένων και του λαού της περιοχής με κοινό παρανομαστή .

Επιβεβαιώνεται ότι η ποιότητα ζωής και η υγεία των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα πάντα μπροστά στην απρόσκοπτη κερδοφορία διάφορων επιχειρηματικών ομίλων.

Επιβεβαιώνεται ότι μπροστά στα αναγκαία έργα υποδομής και μια σειρά άλλα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την υγεία και την ποιότητα της ζωής του λαού, ορθώνεται το τείχος της λογικής κόστους – οφέλους της ΕΕ και των εκάστοτε κυβερνήσεων. Κριτήριο και πάλι δηλαδή τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων.

Επιβεβαιώνεται η ανάγκη το νερό να αποτελεί κοινωνικό αγαθό, ποιοτικό για όλους, κόντρα στους σημερινούς σχεδιασμούς της ΕΕ, κυβερνήσεων και άλλων.

Η τοπική κοινωνία έχει ανάγκη από τη διασφάλιση του νερού ως κοινωνικού αγαθού, της έγκαιρης και ουσιαστικής ενημέρωσης και βέβαια απαιτεί τις διαβεβαιώσεις πως θα γίνουν όλες οι ενέργειες για την αποκάλυψη της αλήθειας πίσω από τα προβλήματα .

Δεν υπήρχε και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτό το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή έχοντας εύθηνη, κυβέρνηση περιφέρεια και Δήμοι από κοινού.

Οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής να βάλουν μπροστά τις δικές τους σύγχρονες ανάγκες και να διεκδικήσουν:

  • Την πλήρη έρευνα των αιτιών εμφάνισης των  χλωριωμένων ενώσεων του αιθυλενίου στο νερό, τις επιπτώσεις τους σε βάρος της δημόσιας υγείας και τα μέτρα για την αντιμετώπισή τους.
  • Να γίνουν άμεσα εκτεταμένοι έλεγχοι σε επιφανειακά νερά και στις γεωτρήσεις ύδρευσης και άρδευσης της περιοχής και να υπάρξει ενημέρωση για τα αποτελέσματα που θα προκύψουν
  • Άμεση στελέχωση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών με επαρκές προσωπικό.
  • Συστηματικός έλεγχος σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου.
  • Μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων.
  • Να γίνει δωρεάν ιατρικός έλεγχος στους εργαζομένους του κλάδου της γούνας, να πραγματοποιείται σε μόνιμη βάση.

Το κλείσιμο όλων των υφιστάμενων λιγνιτικών μονάδων που σήμερα λειτουργούν από τη ΔΕΗ μέχρι το 2023, θα περιλαμβάνει το νέο επιχειρησιακό πλάνο της επιχείρησης που εγκρίνεται σήμερα από το ΔΣ της επιχείρησης. Όπως τόνισε μιλώντας στο Capital Link Forum στη Νέα Υόρκη ο κ. Στάσσης η ΔΕΗ δεσμεύεται ότι δε θα καίει λιγνίτη μέχρι το 2028 και από την τελευταία θέση της Ευρώπης ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα θα βρεθεί στις πρώτες. Θα επιταχύνουμε το ρυθμό απόσυρσης και μέχρι το 2023 θα έχουμε αποσύρει όλες τις μονάδες που λειτουργούν σήμερα, είπε ο κ. Στάσσης υπογραμμίζοντας ότι η απόσυρση είναι εφικτή με βάση την τεχνολογία που υπάρχει σήμερα. Η απόσυρση θα συνδυαστεί με ραγδαία αύξηση των επενδύσεων  στον τομέα των ΑΠΕ.

Αναλυτικότερα η λιγνιτική αποεπένδυση, σε ό,τι αφορά τις υφιστάμενες μονάδες της ΔΕΗ θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2023 και θα περιλαμβάνει τις μονάδες
Άγιος Δημήτριος 1456MW (πέντε μονάδες)
Αμύνταιο 546MW (δύο μονάδες)
Μελίτη 289MW (μία μονάδα)
Καρδιά 1110MW (4 μονάδες)
Μεγαλόπολη 511MW (2 μονάδες)

Σε ό,τι αφορά την υπό κατασκευή μονάδα Πτολεμαΐδα 5, ο κ. Στάσσης δεν άνοιξε τα χαρτιά του ωστόσο το πιο πιθανό σενάριο είναι να συνεχίσει να βρίσκεται σε λειτουργία μέχρι το 2028.

Η επιτάχυνση της απόσυρσης των λιγνιτικών εκτός από τους προφανείς περιβαλλοντικούς λόγους γίνεται εξαιτίας της σημαντικής αύξησης του κόστους του λιγνίτη, που μεταφράζεται σε ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων για τη ΔΕΗ. Συγκεκριμένα όπως ανέφερε πρόσφατα ο επικεφαλής της επιχείρησης το 2018 οι λιγνίτες προκάλεσαν ζημιές 200 εκατ. ευρώ στην επιχείρηση ενώ για φέτος η χρονιά αναμένεται να κλείσει με ακόμη μεγαλύτερες λιγνιτικές ζημιές ύψους 300 εκατ. ευρώ.

Για τους περίπου 5 χιλιάδες εργαζόμενους που απασχολούνται στις μονάδες και τα ορυχεία οι επιλογές θα είναι 3: μεγάλος αριθμός εξ αυτών μέχρι το 2023 θα έχει θεμελιώσει συνταξιοδοτικά δικαιώματα, ένα μέρος μπορεί να αξιοποιηθεί σε άλλη διεύθυνση της ΔΕΗ ενώ σύμφωνα με τα όσα είχε αναφέρει το υπουργείο ενέργειας κατά την παρουσίαση του τελευταίου νόμου θα δίνεται η δυνατότητα ακόμη και για μετάταξη στο δημόσιο.

Το business plan παρουσιάζεται σήμερα και εγκρίνεται από το ΔΣ της επιχείρησης.

Το ξεμπλοκάρισμα και την ολοκλήρωση των υδροηλεκτρικών έργων του Ιλαρίωνα και του Μετσοβίτικου, αναμένεται να εγκρίνει το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ κατά τη σημερινή κομβικής σημασίας συνεδρίαση του, κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται επίσης η έγκριση των μεσοπρόθεσμων στρατηγικών προτεραιοτήτων της επιχείρησης, κεντρικός άξονας των οποίων είναι η στροφή προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Στο υδροηλεκτρικό του Ιλαρίωνα στον ποταμό Αλιάκμονα,  παραγωγικής ισχύος 153 MW, που είναι το τελευταίο μεγάλο υδροηλεκτρικό της ΔΕΗ που εντάχθηκε στο σύστημα, (λειτούργησε το 2014), εκκρεμεί ένα μικρό υδροηλεκτρικό έργο.

Στις 12 Δεκεμβρίου στο Βελβεντό πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με πρόταση του Δήμου Βελβεντού και με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων των παραγωγικών τάξεων και άλλων με την παρουσία και συμμετοχή του Περιφερειακού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας και Ιωαννίνων της Τράπεζας Πειραιώς κ. Βλανιάδη Ιάκωβου με αίτημα την επαναφορά της πενθήμερης λειτουργίας στο τοπικό κατάστημα της Τράπεζας στο Βελβεντό.

Στη σύσκεψη προήδρευσε ο Δήμαρχος και συμμετείχαν δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Βελβεντού, εκπρόσωποι των Συνεταιρισμών ΑΣΕΠΟΠ και ΔΗΜΗΓΡΑ, του ΤΟΕΒ, του Εμπορικού Συλλόγου Βελβεντού, του Αγροτικού Συλλόγου και του Ορειβατικού Συλλόγου και επιχειρηματίες.

Κοινό αίτημα όλων ήταν η επαναφορά της πενθήμερης λειτουργίας του τοπικού καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς ως της μοναδικής σήμερα λειτουργούσης με κατάστημα τράπεζας στη χωρική αρμοδιότητα του Δήμου Βελβεντού.

Αναφέρθηκαν ως λόγοι αυτής της αναγκαιότητας η καλύτερη εξυπηρέτηση των φορέων και των πολιτών υπό το πρίσμα αφενός μεν του μεγάλου και σεβαστού όγκου συναλλαγών και κινήσεων αφετέρου δε του κοινωνικού προσώπου που κατά κοινή παραδοχή επέδειξε η Τράπεζα από της συστάσεως (της ΑΤΕ αρχικώς το 1986) ως σήμερα.

Ζητήθηκε από τον Περιφ. Διευθυντή και από όλους τους αρμόδιους της Τράπεζας για τη διαμόρφωση νέας απόφασης, να ληφθούν υπόψη οι καταθέσεις του Δήμου, των φορέων και γενικά η κίνηση της Τράπεζας σε συναλλαγές και άλλα τραπεζικά προϊόντα από το ντόπιο δυναμικό και να συνυπολογιστεί και ο όγκος της ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης (ΑΤΜ και EBanking) των πελατών με κατοικία στα όρια του Δήμου Βελβεντού. Επίσης ζητήθηκε η καλύτερη στελέχωση του τοπικού καταστήματος με στόχο την αποφυγή της ταλαιπωρίας λόγω του μήκους της ουράς αναμονής και εξυπηρέτησης των πελατών, πράγμα που θα περιοριστεί δραστικά και πέραν της στελέχωσης με την πενθήμερη λειτουργία του καταστήματος.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής άκουσε με προσοχή τις απόψεις των συμμετεχόντων και δεσμεύτηκε για την περαιτέρω επεξεργασία και προώθησή τους αρμοδίως με διάθεση κατανόησης, συνεργασίας και αλληλοσεβασμού.

Κλείνοντας και εκπροσωπώντας το σύνολο της κοινωνίας του Βελβεντού θέλουμε να υποστηρίξουμε το συγκεκριμένο αίτημα του Δήμου, των φορέων και των πολιτών-πελατών της Τράπεζας και να δηλώσουμε τη διάθεσή μας για κάθε περαιτέρω συνεργασία με τους αρμόδιους της Τράπεζας για την προώθηση και επίλυσή του.

Όλος ο κόσμος του Συλλόγου μας σε μια γιορτή! Όσοι μας αγαπούν, όσοι μας στηρίζουν, τα μέλη μας, οι συνεργάτες μας, όλοι θα είναι οι εκλεκτοί μας καλεσμένοι! Τα χορευτικά μας, ο δάσκαλος, η πρόεδρος και το Δ.Σ., σας ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ στην μεγαλύτερη γιορτή μας, το Σάββατο 21.12.19 και ώρα 21.00 για να περάσουμε όλοι μαζί ένα υπέροχο Σαββατόβραδο στο κέντρο Υδρόγειος στην Ροδιανή Κοζάνης.

Παρακαλώ να παραβρεθείτε στην ανωτέρω τακτική συνεδρίαση, του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεών του, στο «ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟ» κτήριο, του Δήμου Κοζάνης, Χαρισίου Μούκα & Κοβεντάρων, στην Κοζάνη, με τα παρακάτω θέματα συζήτησης:

1.
Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2020 του Δήμου Κοζάνης
Εισηγητής: κ. Ευάγγελος Σημανδράκος, Αντιδήμαρχος Κοζάνης
2.
Τροποποίηση συμφωνητικού εκμίσθωσης δημοτικών αγροτεμαχίων στην Κοινότητα Δρεπάνου του Δήμου Κοζάνης.
Εισηγητής: κ. Μάρκος Φλώρος, Αντ/ρχος Κοζάνης
3.
Εξέταση αιτήσεων για έγκριση εισόδου – εξόδου οχημάτων σε δημοτική οδό: α) Λ. Καπαγιαννίδη και Σια Ο.Ε. και β) Σπανούδη Γεώργιου.
Εισηγητής: κ. Ευάγγελος Σημανδράκος, Αντιδήμαρχος Κοζάνης
4.
Πρόσληψη προσωπικού δίμηνης απασχόλησης για τις ανάγκες της Δ/νσης Περιβάλλοντος.
Εισηγητής: κ. Βασίλειος Βασιλακόπουλος, Αντιδήμαρχος Κοζάνης
5.
Αιτήσεις – έγγραφα – Ανακοινώσεις

Η ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΑΥΣΤΗΡΑ

Μέχρι την ημέρα της συνεδρίασης και ώρα 15:00 μπορείτε να επισκεφθείτε το Γραφείο της Γραμματείας Δημοτικού Συμβουλίου για να ενημερωθείτε σχετικά.

—————————

Παρακαλώ να παραβρεθείτε στην ανωτέρω τακτική συνεδρίαση, του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεών του, στο «ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟ» κτήριο, του Δήμου Κοζάνης, Χαρισίου Μούκα & Κοβεντάρων, στην Κοζάνη, με το παρακάτω ΜΟΝΑΔΙΚΟ θέμα συζήτησης:

1.
Έγκριση προϋπολογισμού έτους 2020 του Δήμου Κοζάνης.
Εισηγητής: κ. Μάρκος Φλώρος, Αντιδήμαρχος Κοζάνης.
2.
Αιτήσεις – έγγραφα – Ανακοινώσεις

Η ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΑΥΣΤΗΡΑ

Μέχρι την ημέρα της συνεδρίασης και ώρα 15:00 μπορείτε να επισκεφθείτε το Γραφείο της Γραμματείας Δημοτικού Συμβουλίου για να ενημερωθείτε σχετικά.

Τουλάχιστον απορία, αν όχι αρνητική εντύπωση προκαλεί, η εντολή της διοίκησης των ορυχείων, προς τα μεσαία στελέχη της ιεραρχίας, να δηλώσουν ενυπόγραφα την θέση και το αντικείμενο εργασίας τους, σύμφωνα με το …«εγκεκριμένο οργανόγραμμα το οποίο και αποδέχονται» (!!!)

Σε μια περίοδο που οι αλλαγές που συντελούνται στην επιχείρηση (από την βάση ως την κορυφή της και που μόνο «εγκεκριμένο οργανόγραμμα» δεν σηματοδοτούν) τα ορυχεία δέχονται πιέσεις τόσο για τον τρόπο λειτουργιάς, όσο και για το μεγάλο κόστος παράγωγης «χαράσσοντας» το δρόμο που οδηγεί –μέσα στην επόμενη διετία και συνεπώς με βίαιο τρόπο- στο κλείσιμο τουλάχιστον δύο Ορυχείων με ότι αυτό σημαίνει για την τοπική κοινωνία, την Εθνική Οικονομία, την ισορροπία του συστήματος, την ισορροπία της ίδιας της επιχείρησης.

Την ίδια ώρα η Διοίκηση των ορυχείων ασχολείται «επιμελώς» με τις τυπικές περιγραφές των καθηκόντων, δίδοντας την αίσθηση της παραίτησης από την γνωστή δυναμική των ορυχών. Σάμπως αυτό είναι το μείζον πρόβλημα. Σάμπως αυτή είναι η λύση στα προβλήματα που έχουν φέρει τα πάνω κάτω στην επιχείρηση. Σάμπως αυτό να είναι το βασικό μέλημα της καθημερινότητας.

Άραγε τι αναζητά η Διοίκηση;

Μήπως στελέχη για την αναδιοργάνωση και τον εκσυγχρονισμό;

Γιατί άραγε;

Αφού τον εκσυγχρονισμό και την βελτίωση της απόδοσης την έχουν από καιρό, με τον γνωστό τρόπο,  αναθέσει καθ’ ολοκληρία στους εργολάβους ενώ, ανανέωση πλέον δεν χρειάζεται, αφού ούτως ή άλλως, οι συνταξιούχοι (για ποιόν λόγο άραγε) πηγαινοέρχονται καθημερινά στα γραφεία τουςσαν να μην βγήκαν στην σύνταξη ποτέ.

Ανοιγοκλείνουν τα γραφεία, ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν έχουν παραδώσει ποτέ κλειδιά και αρχεία και  συμμετέχουν σε συσκέψεις που καλούν ανώτεροι για άγνωστο λόγο.

Γιατί αυτή η χαλαρότητα;

Τι έχει να πει η διοίκηση των ορυχείων.

Τι σχεδιάζει η διοίκηση της Γενικής Διεύθυνσης Λιγνιτικής Παραγωγής;

Μήπως έχουν ήδη συμφωνήσει στην παραμονή ορισμένων … αναντικατάστατων για δεκαετίες στελεχών, με την γνωστή μέθοδο της επαναπρόσληψής τους ως συνταξιούχων πια, ως  στελέχη από την αγορά;;

Η διοίκηση ΟΦΕΙΛΕΙ να δώσει άμεσα απάντηση και πρέπει να γνωρίζει πως στην Ελλάδα των χιλιάδων ανέργων επιστημόνων, το κίνητρο για την αξιοποίηση και την επιστροφή των παιδιών από το εξωτερικό, είναι η αξιοποίηση τους στις μεγάλες και καλές εταιρίες.

Ένα είναι σίγουρο: θα μας βρουν απέναντι όσοι μεθοδεύουν την παραμονή αυτών που οδήγησαν την ΔΕΗ στην γνωστή κατάσταση των προηγούμενων μηνών χωρίς να έχουν απολογηθεί ΠΟΤΕ, χωρίς να δώσουν εξηγήσεις ΠΟΤΕ, χωρίς να τους έχουν επιπλήξει (τουλάχιστον) ΠΟΤΕ.

Περαιτέρω, σαφώς και θα ελεγχθούν για πλημμελή άσκηση καθηκόντων, στην περίπτωση που συμβεί κάτι με την φύλαξη των γραφείων των ορυχείων.

Ας κοιτάξουν λοιπόν τις ευθύνες (τις μεγάλες, σοβαρές και βαριές ευθύνες τους) τους και ας αφήσουν τις τυπικότητες αναστατώνοντας τα μεσαία στελέχη που είναι οι τελευταίοι που μαζί με λίγους πια διευθυντές νοιάζονται για την επομένη ημέρα της οικονομικότητας της λιγνιτικής παραγωγής.

Λίγη ευθιξία

Λίγη αξιοπρέπεια

Λίγο ήθος

Λίγη συνέπεια

Κατά τα άλλα. ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας και ο φορέας υποδοχής του, ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας, συμμετείχαν ενεργά στις εργασίες του EUandU, ενός διήμερου διαδραστικού, ενημερωτικού – αλλά και ψυχαγωγικού – συνεδρίου, που διοργανώθηκε από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Το συνέδριο έλαβε χώρα στις αποθήκες Γ & Δ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στις 29 & 30 Νοεμβρίου 2019. Στο συνέδριο φιλοξενήθηκε πληθώρα ομιλητών, μεντόρων και εκπαιδευτών οι οποίοι μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους με τους ακροατές, πληροφόρησαν και ενέπνευσαν τον κόσμο.

Την έναρξη του Συνεδρίου #ΕUandU για την Απασχόληση και την Επιχειρηματικότητα στην Ε.Ε., κήρυξε ο Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Γιώργος Μαρκοπουλιώτης. Την πρώτη μέρα, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για την επιχειρηματικότητα, για την υποστήριξη που παρέχει η Ε.Ε., και είχαν επιπλέον την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτη Σχοινά, και να μάθουν την ιστορία επιτυχημένων νέων επιχειρηματιών. 

Η δεύτερη μέρα ήταν αφιερωμένη στην απασχόληση. Στην εκδήλωση παρέστη η Υφυπουργός Παιδείας, κα Σοφία Ζαχαράκη, η οποία  συζήτησε με τους συμμετέχοντες για το παρόν και το μέλλον της Απασχόλησης στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Οι συμμετέχοντες, μέσα από συνεδρίες mentors and/or trainers, θεατρικά δρώμενα, διαδραστικά παιχνίδια και πολλές ευκαιρίες δικτύωσης, είχαν την ευκαιρία να μάθουν πώς να γράψουν ένα εξαιρετικό βιογραφικό και πώς να πετύχουν σε μια συνέντευξη εργασίας. Επίσης, γνώρισαν εργοδότες και ενημερώθηκαν  για ευκαιρίες εργασίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη, για τις δυνατότητες απόκτησης δεξιοτήτων για ευκολότερη εύρεση εργασίας στην ψηφιακή εποχή και πολλά άλλα καίρια ζητήματα που αφορούν τους νέους του σήμερα.

Και τις δυο ημέρες του συνεδρίου υπήρχαν περίπτερα εταιρειών που αναζητούσαν προσωπικό και ενημέρωναν αντίστοιχα για νέες θέσεις εργασίας. Παράλληλα, υπήρχαν και άλλα ενημερωτικά περίπτερα φορέων και οργανισμών.  

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως ο Πρόεδρος και Ιδρυτής του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας και νόμιμος εκπρόσωπος του Edic Δυτικής Μακεδονίας, κ. Κωνσταντίνος Φιλιππίδης, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου, μέσα από υπηρεσίες Coaching παρείχε συμβουλές για την εξεύρεση εργασίας, για δεξιότητες και επαγγελματική σταδιοδρομία, καθώς και για ευκαιρίες απασχόλησης και επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα μέσω Ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Επιπλέον, την ίδια ημέρα, συμμετείχε στο συνέδριο ως ομιλητής και ενημέρωσε το κοινό για τις δράσεις, τα προγράμματα, τον ρόλο και τις ευκαιρίες κινητικότητας που προσφέρει ο ΟΕΝΕΦ και που ενισχύουν την επιχειρηματικότητα και την απασχολησιμότητα. 

Πολύ σημαντική υπήρξε και η συμβολή του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας στην προώθηση του συνεδρίου και την ενεργή συμμετοχή και εμπλοκή των νέων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, καθώς την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, είχαν τη δυνατότητα να μετακινηθούν δωρεάν περίπου 60 φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας από την Καστοριά, έπειτα από την άριστη συνεργασία που είχαν με το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας. Αντίστοιχα, μέσα από τη συνεργασία του Κέντρου με τους καθηγητές και μαθητές του 1ου και 2ου  ΓΕΛ Φλώρινας, 60 μαθητές από την πόλη της Φλώρινας, είχαν την ευκαιρία να μετακινηθούν και να συμμετέχουν στο συνέδριο στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου.

Εκδήλωση του ΚΚΕ στο Μεσόβουνο Εορδαίας την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 8:00μμ στο καφενείο του Παύλου Παραστατίδη. Θα μιλήσει ο Χαστάς Θανάσης Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και θα ακολουθήσει Μουσική Βραδιά με την Δημαράκη Δώρα (φωνή) και τον Αντάρα Κώστα (Κιθάρα).

Σελίδα 1 από 490
Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ