Δήμαρχος Κοζάνης: ''Δεν είμαι ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο πατριώτης''

«Θα πρέπει να εξευρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση, που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας μας στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, θα εξαλείψει αλυτρωτικές και επεκτατικές βλέψεις και θα εξασφαλίζει πως ιστορικά η Μακεδονία, η αρχαία Μακεδονία, αποτελεί κομμάτι του ελληνικού πολιτισμού μας» ξεκαθαρίζει για μία φορά ακόμη ο Δήμαρχος Κοζάνης απαντώντας στα επικριτικά σχόλια που δέχτηκε τελευταία με αφορμή το γεγονός ότι η Κοζάνη «απουσίαζε» ως πόλη από τα τελευταία συλλαλητήρια που έλαβαν χώρα στη Δυτική Μακεδονία για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Στην δήλωση του ο Λευτέρης Ιωαννίδης επισημαίνει σχετικά:

«Τις τελευταίες μέρες, με αφορμή τα συλλαλητήρια, κάποιοι έχουν επιλέξει, για τους δικούς τους λόγους βέβαια, να μου ασκούν μια «εκτός ορίων» προσωπική κριτική, να διαδίδουν «τέρατα» κατά την προσφιλή τους τακτική ενώ κάποιοι μέσω σχολίων στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αμφισβητούν ακόμη και τον πατριωτισμό μου…

Δεν είμαι ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο πατριώτης, από ότι είναι οι συνδημότες μου. Για μένα όμως πατριωτισμός δεν είναι η μόνο συμμετοχή ή η οργάνωση συλλαλητηρίων, κάτι που όμως, παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα, μου είναι απολύτως σεβαστό.

Πατριωτισμός είναι η προσπάθεια να κάνεις τον τόπο σου καλύτερο, και για αυτό κρίνομαι και ως Δήμαρχος, ώστε ως κοινωνία να φανούμε ιστορικά αντάξιοι ενός ένδοξου παρελθόντος.

Πατριωτισμός είναι να έχεις αυτογνωσία ως κοινωνία για τις ένδοξες και όχι μόνο στιγμές της ιστορίας σου. Πατριωτισμός είναι να προσπαθείς να προοδεύσει ο τόπος σου και αυτό θέλουμε να κάνουμε.

Πατριωτισμός είναι να μην είσαι ψεύτης και λαϊκιστής, να λες την γνώμη σου με θάρρος, ακόμη και με εφήμερο ή μη πολιτικό κόστος, όταν θεωρείς πως είναι προς το κοινό συμφέρον…Σε μια χώρα που έχει πληρώσει και πληρώνει ακριβά το τίμημα του λαϊκισμού και του πολιτικού κόστους…

Εν τέλει γνωρίζετε όλοι πως η άποψη μου είναι πως θα πρέπει να εξευρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση, που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας μας στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, θα εξαλείψει αλυτρωτικές και επεκτατικές βλέψεις και θα εξασφαλίζει πως ιστορικά η Μακεδονία, η αρχαία Μακεδονία, αποτελεί κομμάτι του ελληνικού πολιτισμού μας.Η ιστορία όπως πάντα θα είναι ο τελικός κριτής…».

 

Last modified on Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018 09:16
Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ