Τι κι αν είναι «φιλοκυβερνητικοί…»;, «Καυτηριάζουν» τα στραβά κι’ ανάποδα των ημερών… σε απολιγνιτοποίηση και διαχείριση πανδημίας

By Ιανουαρίου 12, 2021
Κυριάκος Μιχαηλίδης, Χάρης Γκοβεδάρος, Τάσος Φούντογλου, Βασιλική Ρεπανά Κυριάκος Μιχαηλίδης, Χάρης Γκοβεδάρος, Τάσος Φούντογλου, Βασιλική Ρεπανά

Τι κι αν είναι “φιλοκυβερνητικοί” ή τέλος πάντων έχουν μια συμπάθεια σ΄ αυτόν τον χώρο… Αυτό δεν τους εμποδίζει και μπράβο τους, να “καυτηριάζουν” τα στραβά κι’  ανάποδα των ημερών…σε απολιγνιτοποίηση και διαχείριση πανδημίας.

Ο λόγος για τους Κυριάκο Μιχαηλίδη, Χάρη Γκοβεδάρο, Τάσο Φούντογλου, και την κυρία της παρέας,  Βασιλική Ρεπανά. Κάποιοι εξ αυτών με χιουμοριστικό ή “διπλωματικό” τρόπο και κάποιοι ‘πυροβολώντας κατά ρυπάς’ αποδεικνύοντας πως υπάρχει και ένα όριο στη σχέση τους με το κόμμα…

Ας ρίξουμε μια ματιά τι έγραψαν ή τι είπαν….

 

Κυρ. Μιχαηλίδης σε συνέντευξη στο Kozani tv:

 “Να υψώσουμε τώρα το ανάστημα μας απέναντι σε όσα συμβαίνουν με την απολιγνιτοποίηση και την πανδημία στην περιοχή μας για να μας υπολογίζουν…Δεν είμαι και τόσο αισιόδοξος για τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή μας. Το 6% θεωρούσα ότι είναι πολύ λίγο να στηρίξει την περιοχή μας στην μεταλιγνιτική εποχή. Το 6 γίνεται 1 και αυτό δείχνει πως βλέπουν την Δυτική Μακεδονία. Εγώ δεν βλέπω προοπτική στην περιοχή μας”

 

Ανάρτηση Μιχαηλίδη:

Θα περίμενα από τον περιφερειάρχη να αναφέρει, εκτός από την αγορά του μηχανήματος μοριακού ελέγχου, μετά την προτροπή του ιατρικού συλλόγου Κοζάνης, την οποία και χαιρετίσαμε όλοι, τι άλλο έχει κάνει για τον χώρο της υγείας , τι άλλο έχει κάνει για την ενίσχυση του Μαμάτσειου, για την ενίσχυση του προσωπικού. Έκανε κάτι για την ΜΕΘ? Έκανε κάτι για τον θάλαμο αρνητικής πίεσης? Έκανε κάτι για την πλήρη λειτουργία του μηχανήματος μοριακού ελέγχου? Έκανε κάτι για την στελέχωση του νοσοκομείου?

Προφανώς και πρώτη προτεραιότητα ΟΛΩΝ αυτήν τη στιγμή είναι το θέμα της πανδημίας, χωρίς όμως να είναι το μόνο. Δεν σταματάμε τις υπόλοιπες δραστηριότητες, δεν παύουμε να οραματιζόμαστε για το μέλλον.

Άλλωστε, όσοι βάζουμε στο τραπέζι το θέμα του νέου νοσοκομείου στην Κοζάνη, δεν πήραμε τους γκασμάδες και τα φτυάρια για να αρχίσουμε το σκάψιμο. Βλέπουμε τα προβλήματα και θέλουμε να συμβάλουμε στον ορθό σχεδιασμό για το μέλλον. Θέλουμε να βάλουμε τις βάσεις για έναν διάλογο που θα παίρνει υπόψη τις ανάγκες της περιοχής, τα Ελληνικά και Ευρωπαϊκα πρότυπα και θα είναι αναπτυξιακό εργαλείο για το μέλλον της περιοχής.

Από τον κ. Κασαπίδη περιμένουμε τις προτάσεις του και όχι τις παραινέσεις του και πολύ περισσότερο περιμένουμε να μας πει για τα έργα του για το νοσοκομείο.

 

Χάρης Γκοβεδάρος

Ανάρτηση 1

Εκεί στο κέντρο των αποφάσεων, πάρτε το αλλιώς, γιατί πέρα από την ήδη χαμένη συνοχή της τοπικής κοινωνίας, υπάρχει κίνδυνος η ανέχεια στην περιοχή μας να οδηγήσει σε τουλάχιστον δεκαπλάσιους αν όχι εκατονταπλάσιους θανάτους σε σχέση με αυτούς λόγω κορονοιού σε βάθος 3-5 ετών.

Ανοίξτε τα όλα τώρα, με αυστηρή τήρηση των μέτρων και με τεράστια πρόστιμα σε εκείνους που δε συμμορφώνονται.

Και εσείς αξιότιμοι φίλοι πολιτικοί της περιοχής μας, "βαρέστε" επιτέλους το χέρι στο τραπέζι, απαιτήστε άμεσες ενισχύσεις για τους επαγγελματίες, στείλτε βέτο για καμία κουβέντα για απολιγνιτοποίηση προ του 2030, βέτο για καμία χαμένη θέση εργασίας χωρίς πρότερη εύρεση αντίστοιχης, βέτο για άρνηση ανεξέλεγκτης εξάπλωσης των δήθεν "εμβληματικών" επενδύσεων με καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος και χωρίς δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ανάρτηση 2

Έστω και αργά ας δείξουμε όλοι υπευθυνότητα και σοβαρότητα, πολίτες και τοπική αυτοδιοίκηση. Δεν είναι ώρες για εσωστρέφεια, μεταφορά ή αποποίηση ευθυνών, ούτε για επικοινωνιακά παιχνίδια.

Ας δεχτούμε ότι αποτύχαμε, ότι κατέχουμε την αρνητική πρωτιά στην επικαιρότητα από την αρχή του κορονοϊού, ας πεισμώσουμε και να δούμε πως θα κερδίσουμε το στοίχημα ενωμένοι όλοι. Το στοίχημα να είμαστε όλοι εδώ την άνοιξη, να μη λείπει κανείς.

Η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη και μεγάλες οι παράπλευρες συνέπειες του διαρκούς lock down για μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας. Εκεί βρίσκεται το επόμενο στοίχημα, η πραγματική στήριξή τους από την πολιτεία και όχι μέσω ημίμετρων.

Η απόδοση πιθανών ευθυνών, πιθανού κακού συντονισμού, πιθανών παραλείψεων και λαθών, ας περιμένει.

Σήμερα είναι η ώρα της υπευθυνότητας και της μάχης για το μέγιστο αγαθό της υγείας.

 

Τάσος Φούντογλου

Η διαχείριση της κρίσης απαιτούσε κάτι πολύ απλό. Σχέδιο και ηγεσία. Τίποτα άλλο.

Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε λοιπόν επειδή πολύ απλά – πολύ απλά όμως – έχουμε ένα τοπικό πολιτικό προσωπικό που δεν το έχει βρε παιδί μου. Και δεν είναι κακό να μην το έχει κάποιος.

Τι χρειαζόμαστε λοιπόν; Χρειαζόμαστε επιτέλους ένα σοβαρό πολιτικό προσωπικό. Που θα έχει ανάστημα, δεν θα το έχει γραμμένη η Αθήνα στα παλιά της τα παπούτσια, θα μπορεί χωρίς κόμπλεξ και συμπλέγματα κατωτερότητας να κινητοποιεί κάθε φορά αυτούς που χρειάζεται η περιοχή για να λειτουργήσει με τον καλύτερο τρόπο και που θα έχει το θάρρος να διεκδικεί και να αναλαμβάνει τις ευθύνες του όταν αυτό χρειάζεται .

 

Βασιλική Ρεπανά

Ανάρτηση 1:

Μετά και την πέμπτη παράταση σκληρού λοκνταουν στην Κοζάνη και την συνέχιση απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 6, η μόνη επιστημονική εξήγηση είναι ότι τότε βγαίνει το στχειό τ'ΑιΛάζαρ. Προβλέπεται στο μέλλον η πόλη να κατοικηθεί μόνο από αυτά.

Ανάρτηση 2

Όχι κύριοι ως εδώ θέλουμε ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στο εμβόλιο. Να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Να δοθούν τα επίσημα στοιχεία για την περιοχή μας που είναι 3 μήνες σε καραντίνα. Πόσα εμβόλια περιμένουμε, πόσα πήραμε, ποιοι εμβολιάστηκαν. Σε μια άλλη χώρα όμως ο μεγαλύτερος συμβολισμός όλων είναι η δικαιοσύνη..

 

ρεπορτάζ: Θανάσης Τέγος

 

 

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ