Ενημέρωση του Στ. Κωνσταντινίδη για ελεγχόμενες εκρήξεις σε ορυχεία της ΔΕΗ

By Ιανουαρίου 12, 2021

Μετά από επικοινωνίες μου με τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Δρεπάνου και κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, με την από 26.11.2020 επιστολή μου ζήτησα από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας να αναζητηθεί κάθε δυνατότητα για τον περιορισμό των επιπτώσεων από τις ελεγχόμενες εκρήξεις που πραγματοποιεί ο στρατός στα όμορα ορυχεία της ΔΕΗ, καθώς και να ερευνηθούν οι τυχόν προκληθείσες ζημιές και η δυνατότητα αποκατάστασής τους.

Με την από 29.12.2020 απαντητική επιστολή του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, ενημερώθηκα για τις αναγκαίες καταστροφές κατασχεθέντων εκρηκτικών υλών, για την μετακίνηση των ελεγχόμενων εκρήξεων σε μεγαλύτερη απόσταση από κατοικημένες περιοχές, για τη μείωση της ποσότητας των εκρηκτικών υλών κατά 40%, για τις ενέργειες ενημέρωσης του πληθυσμού και για την καταγραφή των ζημιών που έχουν προκληθεί.

Κατά συνέπεια, όσοι πολίτες έχουν υποστεί ζημία από την παραπάνω διαδικασία, θα πρέπει να υποβάλλουν τα σχετικά στοιχεία στο Δήμο Κοζάνης.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Επιτελάρχη Αντιπτέραρχο Ιωάννη Γκοντικούλη για τη συνεργασία και την ανταπόκριση. 

 

 

 

 

 

 

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ