Δήλωση του Π. Καρακασίδη προκαλεί έντονες αντιδράσεις στον επιχειρηματικό, αλλά και πολιτικό κόσμο της περιοχής

By Ιανουαρίου 12, 2021

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στον επιχειρηματικό, αλλά και πολιτικό κόσμο της περιοχής η δήλωση του προέδρου της ΝΟΔΕ Κοζάνης κ. Παντελή Καρακασίδη στον τηλεοπτικό σταθμό West αναφορικά με το ότι παρά το λοκ-νταουν τα περισσότερα μαγαζιά δούλευαν κανονικά. ‘Πολλά μαγαζιά απ΄εξω και από μέσα δούλευαν κανονικά σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα”, είπε χαρακτηριστικά για να προκαλέσει έναν πανικό...

 

Χάρης Κάτανας Οπτικά:

Με μεγάλη έκπληξη άκουσα τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στην Εκλογική Περιφέρεια Κοζάνης , κύριο Παντελή Καρακασίδη να τοποθετείται δημοσίως σε συνέντευξή του, με ιδιαίτερα προσβλητικό τρόπο εναντίον του εμπορικού κόσμου και των επαγγελματιών της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας, ισχυριζόμενος μεταξύ άλλων ότι «όσο ισχύει το lockdown τα περισσότερα μαγαζιά δουλεύουν/δούλευαν κανονικά» υπονοώντας ευθέως ότι ο κόσμος της τοπικής αγοράς, στην πλειοψηφία του «παρανομεί» και «δεν τηρεί τα μέτρα κατά της πανδημίας». Πρόκειται για ένα τεράστιο ψέμα και για μια εντελώς απαράδεκτη και προσβλητική δήλωση εναντίον ενός κλάδου που επί μήνες βρίσκεται με τη θηλιά στο λαιμό, προσπαθεί να μαζέψει τα συντρίμμια του και να επιβιώσει κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. Το ίδιο ψέμα, στην ίδια συνέντευξη, είναι και ο ισχυρισμός του ότι ο κόσμος στην Κοζάνη, στην Πτολεμαΐδα και στην περιοχή, δεν τηρεί τα μέτρα και δεν φοράει μάσκα. Απαράδεκτες δηλώσεις , πέρα για πέρα, που έχουν βάση να χαρακτηριστούν και γελοίες, όμως αφορούν και ένα αξίωμα το οποίο δεν αξίζει τέτοιες συμπεριφορές, σε καμία περίπτωση. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση κινήθηκαν και κινούνται στην πρέπουσα κατεύθυνση σε σχέση με την πανδημία, σίγουρα όμως μπορούν –και χρειάζεται- αρκετά περισσότερα.

Αναρωτιέμαι όμως, πως θα μπορούσαν να στηριχθούν τέτοιες προσπάθειες όταν στην κοινή γνώμη της τοπικής κοινωνίας εκπροσωπούνται από άτομα σαν τον Καρακασίδη και τον κάθε Καρακασίδη. Είναι ντροπή, είναι κατάντια βεβαίως και απορώ γιατί μέχρι τώρα, δεν βρέθηκε κάποιος να τον μαζέψει. Ως άνθρωπος της αγοράς, που αγωνίζομαι και βρίσκομαι συνεχώς στον χώρο καταδικάζω τους προαναφερόμενους ισχυρισμούς και τους απορρίπτω απερίφραστα ως ψεύτικους και ως συκοφαντικούς. Και αν κρίνω από αντιδράσεις συναδέλφων στις οποίες έγινα ήδη αποδέκτης, νομίζω πως οι απόψεις μου συγκλίνουν με την μεγάλη πλειοψηφία του εμπορικού και επαγγελματικού κόσμου της περιοχής μας. Περιμένω όμως να ακούσω απόψεις και από τοπικούς εκπροσώπους εκτός αγοράς διότι εδώ που φθάσαμε ο καθένας οφείλει να πάρει θέση και να πάψει να κρύβεται.

 

Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης

Ως εκπρόσωποι του εμπορίου, οφείλουμε να εκφράσουμε την δυσαρέσκειά μας στις δηλώσεις του προέδρου της ΔΕΕΠ (πρώην ΝΟΔΕ) ΝΔ Κοζάνης. Τις θεωρούμε ατυχείς μιας και δεν έχουν αφενός καμία βάση και αφετέρου καμία σχέση με την πραγματική εικόνα της αγοράς και της τοπικής μας κοινωνίας γενικότερα.

 

Μιχάλης Παπαδόπουλος

Ο εμπορικός κόσμος όπως και οι πολίτες της ΠΕ Κοζάνης τηρούν πίστα τα μέτρα που έχουν επιβληθεί και συμβάλλουν στην προσπάθεια αναχαίτισης του ιού. Όλο το διάστημα της πανδημιας έχουν υποστεί σοβαρές οικονομικές ζημιές.Η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί και βρίσκει λύσεις ώστε να μειώσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, θέλει όμως, ακόμη περισσότερες και εξειδικευμένες προσπάθειες ειδικά σε περιοχες οπως είναι η Κοζάνη , η Πτολεμαΐδα , το Βοϊο, τα Σερβια και το Βελβεντο. Στηρίζω με κάθε τρόπο κοινοβουλευτικό και μη, την άμεση δικαίωση όλων όσων επλήγησαν οικονομικά , επιχειρήσεων και εργαζομενων , πιστεύοντας ότι άμεσα θα δοθούν απο την πολιτεία λύσεις που θα φέρουν αποτελέσματα . Οποιαδήποτε προσπάθεια σπίλωσης προσώπων ή επιχειρήσεων δίχως αποδείξεις, κρίνεται ασόβαρη και είναι κατακριτέα ! Συνεχιζουμε όλοι μαζί την προσπάθεια για να βγούμε γρήγορα από την κρίση και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα!

 

Στάθης Κωνσταντινίδης

“Οι επαγγελματίες της Π.Ε Κοζάνης έχουν υποστεί σημαντική ζημιά από την πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα για την προστασία των πολιτών. Η Κυβέρνηση αναζητά τα προσφορότερα εργαλεία για την περαιτέρω στήριξή τους. Χρειάζεται αυτοσυγκράτηση από όλους. Οι γενικεύσεις πάντοτε αδικούν. Καλό είναι να αποφεύγονται άστοχες δηλώσεις που δημιουργούν σύγχυση ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας και των επιπτώσεών της. Η απειλή του κορωνοϊού δεν έχει εξαλειφθεί. Σήμερα έχουμε όλοι την υποχρέωση να δώσουμε το ξεκάθαρο μήνυμα ότι η τήρηση των μέτρων είναι η καλύτερη ασπίδα για την κοινωνία μας”.

 

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ