Θα πέσει κάτω από 2.000 ο αριθμός των κρουσμάτων; - ΤΟ ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ

Με αρνητικές, αλλά και κάποιες θετικές εξελίξεις ολοκληρώνεται ο Νοέμβριος, αναφορικά με την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας. Ο προτελευταίος μήνας του χρόνου έχει αποδειχτεί ο πιο φονικός -μέχρι στιγμής- μήνας για την Ελλάδα από την αρχή της πανδημίας.

Την ίδια στιγμή, μέσα στον Νοέμβριο σημειώθηκαν απανωτά αρνητικά ρεκόρ τόσο σε κρούσματα, όσο και σε θανάτους και διασωληνωμένους.

Βέβαια, την ίδια ώρα είναι εμφανής και η μείωση των κρουσμάτων, όπως επισήμαναν οι ειδικοί χθες, Παρασκευή, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον φονικό ιό. Τα κρούσματα έχουν φτάσει στα 2.000 ημερησίως, με τη μείωση όμως αυτή να μην κρίνεται ως αρκετή ώστε να μας επιτρέπει να μπούμε σε συζητήσεις για άρση του lockdown.

Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος της παράτασής του για τουλάχιστον μια εβδομάδα, τη στιγμή που όλα δείχνουν νέα παράταση.

Επιπλέον, παρά τη μείωση κρουσμάτων, η πίεση στο ΕΣΥ παραμένει ασφυκτική και αυτή δεν είναι μια κατάσταση που αναμένεται να βελτιωθεί σύντομα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες ακόμα και μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου, αναμένεται να συνεχιστεί η ασφυκτική πίεση στο σύστημα υγείας.

Κρίσιμο το σημερινό Σάββατο

Ιδιαίτερη κρίσιμη είναι και η σημερινή ημέρα, καθώς τόσο οι ειδικοί όσο και η κυβέρνηση αναμένει τον αριθμό των κρουσμάτων που θα ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ.

Τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα κυμαίνονται στις 2.000, και σήμερα Σάββατο αναμένουμε μείωση στον αριθμό.

 

ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ