Η πώληση των μονάδων ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη

Ανήκουστο και εκτός συζήτησης για τη ΓΕΝΟΠ
ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΩΝ 100 ΕΚΑΤ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΙΓΝΙΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ
Η διοίκηση της επιχείρησης θα επιδιώξει να τηρήσει το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα που έχει επιβληθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη διαδικασία αποεπένδυσης
Στις 23 Μαΐου είναι προγραμματισμένο να γίνει το επόμενο βήμα της διαδικασίας που θα οδηγήσει τη ΔΕΗ στην προκήρυξη του διαγωνισμού για την πώληση των τριών λιγνιτικών μονάδων (Μεγαλόπολη 3, 4 και Μελίτη 1) καθώς και των ορυχείων που τις τροφοδοτούν.
Αυτή την ημερομηνία είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει εκ νέου το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ για να εγκρίνει τα σχέδια απόσχισης των δυο κλάδων (Βορράς και Νότος), τις λογιστικές καταστάσεις απόσχισης, την αναφορά του ορκωτού ελεγκτή και τη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης για τις 26 Ιουνίου.
Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα κληθεί να εγκρίνει όλα τα παραπάνω.
Στην ίδια συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου θα πρέπει να θα εγκριθεί επίσης η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ενώ την ίδια ημέρα θα υποβληθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο ΓΕΜΗ.
Επίσης στις 25 Μαΐου προβλέπεται ότι θα δημοσιευτούν στο ΓΕΜΗ οι όροι απόσχισης και το κείμενο της πρόσκλησης της γενικής συνέλευσης της 26ης Ιουνίου.
Όλα αυτά βεβαίως υπό την προϋπόθεση ότι το διοικητικό συμβούλιο θα συνέλθει κανονικά στις 23 Μαΐου και δεν θα καθυστερήσει και πάλι λόγω κάποιας παρέμβασης από την πλευρά της ΓΕΝΟΠ.
Πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι η ΓΕΝΟΠ αντιμετωπίζει με μεγάλη περίσκεψη τις πληροφορίες που θέλουν την έκθεση της McKinsey να προσδιορίζει το τίμημα για τις τρεις μονάδες στα 100 εκατ. ευρώ.
Κάτι τέτοιο είναι ανήκουστο αναφέρει σε συνομιλητές του ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γιώργος Αδαμίδης και εκτιμά ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συζητηθεί τίμημα αυτού του ύψους.
Σε ότι αφορά τη συνεδριάση του διοικητικού συμβουλίου, η διοίκηση της ΔΕΗ που θέλει με κάθε τρόπο να τηρήσει το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα που έχει επιβληθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα την οργανώσει και πάλι μέσω τηλεδιάσκεψης για να αποφευχθεί οποιοδήποτε απρόοπτο.

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ