Ο Παντελής Καρακασίδης πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κοζάνης

Ο Παντελής Καρακασίδης
πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κοζάνης
Επανεξελέγη ο Παντελής Καρακασίδης Πρόεδρος της Νομαρχιακής Οργάνωσης Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας στις εσωκομματικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή για την ανάδειξη των νέων οργάνων καθώς και των συνέδρων του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ο επανεκλεγείς Πρόεδρος ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους της ΝΟΔΕ για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν με την ψήφο τους επανεκλέγοντας τον για δεύτερη συνεχή θητεία πρόεδρο της Νομαρχιακής Οργάνωσης και κάλεσε όλους σε αγώνα ώστε να φύγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και να εκλεγεί Πρωθυπουργός της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Καρακασίδης εξελέγη με 600 ψήφους, δεύτερος με 566 ψήφους ο Νίκος Ασαλουμίδης και τρίτος ο Ιωάννης Σαντετσίδης με 160. Σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα των εκλογών στη ΝΟΔΕ Κοζάνης από τα 1804 εγγεγραμμένα μέλη ψήφισαν 1373 ενώ βρέθηκαν 47 άκυρα και λευκά. Εκλέγονται ωστόσο και τα 9 μέλη που ήταν υποψήφια της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής. Αναμένονται και τα επίσημα αποτελέσματα για τους Προέδρους και τα μέλη των Τοπικών Οργανώσεων και των συνέδρων της Νομαρχιακής Οργάνωσης.
Παραθέτουμε τέλος τη σύντομη δήλωση του επανεκλεγέντα προέδρου της Νομαρχιακής Οργάνωσης Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας: «Ευχαριστώ όλους όσους με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους για άλλη μία φορά. Ξεκινάμε απ’ αύριο τον αγώνα να φύγει αυτή η κυβέρνηση και όλοι μαζί ενωμένοι να προχωρήσουμε μπροστά για αναδείξουμε πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη»

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ
Πεζοδρόμηση της Ολυμπίου Γεωργάκη και της Τσόντσα
Ο Δήμος Κοζάνης έχοντας στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της πόλης καθώς και της ποιότητας ζωής των πολιτών που κατοικούν σ’ αυτό , μετά την πρόσφατη ανάπλαση της πλατείας Νίκης και του κεντρικού πεζοδρόμου της οδού Ειρήνης, θεωρεί αναγκαία την επέκταση του δικτύου πεζοδρόμων.
H επέκταση του δικτύου πεζοδρόμων αφορά το τμήμα της οδού Ι. Φαρμάκη, από την οδό Ολ.Γεωργάκη έως την οδό Τσόντσα και τμήμα της οδού Τσόντσα, από το ύψος της οδού Φαρμάκη έως την οδό Ρ.Φεραίου. Η χρήση των παραπάνω οδών θα πραγματοποιείται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Ο.Κ, άρθρο 2.
Αναφορικά με τις παραπάνω επεκτάσεις των πεζοδρόμων στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης(Ν.3463/2006 και 3852/2010),ο Δήμος καλεί τους πολίτες και ιδιαίτερα τους μόνιμους κάτοικοι της περιοχής να καταθέσουν εγγράφως ή ηλεκτρονικά τις απόψεις τους στην Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κοζάνης, έως την Δευτέρα 21/05/2018.


Ψηφιακή ξενάγηση στην Αρχαιολογική Συλλογή ΚΟΖΑΝΗΣ
Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων,το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει για το 2018 το θέμα «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό».

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης συμμετέχει στον εορτασμό με μία δράση υπό τον γενικό τίτλο «e-Archaeology νομού Κοζάνης».
Προγραμματίζει, για την Παρασκευή 18 Μαΐου και ώρα 11:00, ψηφιακή ξενάγηση στην Αρχαιολογική Συλλογή Κοζάνης για το Ειδικό Εργαστήρι Κοζάνης.
Στόχος της δράσης είναι η προσέγγιση μέσω του διαδικτύου και η ενημέρωση για τον αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής, ενός κοινού που εμφανίζει δυσκολίες φυσικής πρόσβασης στους μουσειακούς χώρους της Εφορείας. Τα άτομα του Ειδικού Εργαστηρίου θα ξεναγηθούν on-line,μέσωSkype,σε ειδικά επιλεγμένα αντικείμενα της Αρχαιολογικής Συλλογής Κοζάνης, από την Προϊσταμένη της Εφορείας.
Παράλληλα, στο χώρο του Ειδικού Εργαστηρίου θα οργανωθεί Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, από ομάδα αρχαιολόγων της Εφορείας και τους διδάσκοντες – υπεύθυνους του Κέντρου, που θα περιλαμβάνει αποτύπωση σε χαρτί ή στον πηλό, των εντυπώσεων που αποκόμισαν τα άτομα που παρακολούθησαν την ξενάγηση από την (δια)δικτυακήεπαφή τους με τον αρχαίο πολιτισμό του νομού Κοζάνης.

Η δράση συνδιοργανώνεται με τους παρακάτω φορείς:ΚΕΚΑΑμεΑΠ.Ε. Κοζάνης - Ειδικό Εργαστήρι Κοζάνης, το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης και Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρία Π.Ε. Κοζάνης και το ΚΔΑΠμεΑ του Δήμου Κοζάνης.
«Τα Μουσεία κατέχουν σήμερακομβικό ρόλο στις σχέσεις που δημιουργούνται μέσω του διαδικτύου, ενώ παράλληλα αποτελούν το επίκεντρο πολλών και διαφορετικών κοινωνικών δικτύων. Η συνεχής διεύρυνση του κοινού, που αποτελεί μόνιμο στόχο των μουσείων, απαιτεί στις μέρες μας ενισχυμένη διασύνδεση των μουσείων μεταξύ τους, με άλλους φορείς και με το κοινό. Επίσης απαιτούνται νέες προσεγγίσεις για τη διάδοση της μουσειακής εμπειρίας στα κοινωνικά δίκτυα (στην ψηφιακή ή στην αναλογική τους μορφή).»

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ