Στην τελικη ευθεια το καλλιτεχνικο σχολειο

Ένα νέο σχολείο είναι πάντοτε τεράστιο κεφάλαιο για την εκπαιδευτική κοινότητα και το έργο της εκπαίδευσης στην Κοζάνη ταυτίζεται διαχρονικά με κάθε κοινωνική ακμή της πόλης. Στην Ελλάδα σήμερα λειτουργούν 5 καλλιτεχνικά σχολεία και η Κοζάνη μετά την προχθεσινή υπογραφή της απόφασης του Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου εισάγεται στο μικρό αλλά δυναμικό αυτό δίκτυο σχολικών μονάδων με την δυνατότητα έναρξης λειτουργίας του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κοζάνης. Ενός νέου σχολείου που εκτός της γενικής ύλης θα διδάσκει στους μαθητές μαθήματα θεάτρου, εικαστικών τεχνών και χορού.

Η ίδρυση του Καλλιτεχνικού Σχολείου εντάσσεται στην ευρύτερη πολιτιστική και εκπαιδευτική στρατηγική του Δήμου Κοζάνης που προωθεί τις τέχνες και τα γράμματα ως πυλώνα καλλιέργειας, αλλά και ανάπτυξης της περιοχής. Τους επόμενους μήνες η εκπαιδευτική κοινότητα μαζί με τον Δήμο θα συνεργαστούν για την ανεύρεση βέλτιστης λύσης στέγασης και λειτουργίας της νέας μονάδας,  η οποία θα αναπτυχθεί πλήρως μέσα σε βάθος χρόνου 6 ετών.
Η Βιβλιοθήκη και η στρατηγική συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, τα ανανεωμένα και αναβαθμισμένα Λασσάνεια, η έντονη παρουσία του ΔΗΠΕΘΕ στα θεατρικά πράγματα της χώρας και η ενεργοποίηση του Δημοτικού Ωδείου στην κατεύθυνση της δημιουργίας υψηλού επιπέδου παραστάσεων (πέραν του εκπαιδευτικού έργου) αλλά τώρα πλέον η ίδρυση του Καλλιτεχνικού Σχολείου δημιουργούν ένα νέο δυναμικό πλαίσιο εξωστρέφειας της περιοχής που εντάσσει την Κοζάνη στις ελληνικές πολιτιστικές μητροπόλεις.

Ο Δήμος Κοζάνης ευχαριστεί  τον βουλευτή Θ. Μουμουλίδη για την ισχυρή και ηχηρή στήριξη στην επιτυχή έκβαση του αιτήματος, αλλά και  τις αρμόδιες εκπαιδευτικές διευθύνσεις για την άμεση ανταπόκρισή τους στην ενσωμάτωση του σχολείου στον σχεδιασμό τους.
Ο Θ. Μουμουλίδης
Παραθέτουμε την σχετική δήλωση του βουλευτή Θέμη Μουμουλίδη:
«Μετά την Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο Κρήτης, η Κοζάνη αποκτά το δικό της Καλλιτεχνικό Σχολείο. Γίνεται η τρίτη πόλη στην ελληνική περιφέρεια που κερδίζει ένα ακόμη σημαντικό εκπαιδευτικό «εργαλείο».

Ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, υπέγραψε την ίδρυση του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κοζάνης και τις επόμενες μέρες αναμένεται η έκδοση ΦΕΚ.

Έτσι από τη νέα χρονιά ένας σημαντικός αριθμός μαθητών θα έχει την δυνατότητα πρόσβασης στην ιδιαίτερη εμπειρία ενός καλλιτεχνικού σχολείου.

Η Π.Ε.Κοζάνης διαθέτει πλέον δύο σημαντικά Μουσικά Σχολεία και ένα Καλλιτεχνικό και αποκτά σημαντικό πανελλαδικό προβάδισμα στην λειτουργία Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.

Η κυβέρνηση συνομιλεί με τις τοπικές κοινωνίες και επιχειρεί στο πλαίσιο της δίκαιης ανάπτυξης να ενθαρρύνει και να συμβάλλει στην ιδιαίτερη ανάπτυξη κάθε περιοχής.

Η επένδυση και η πίστη στην βελτίωση και ανάπτυξη σε υψηλό επίπεδο, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης μπορεί να αποτελέσει έναν από τους πυλώνες ανάπτυξης της περιοχής μας.

Ακολουθεί η ολοκλήρωση του διαλόγου για την επόμενη μέρα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, όπου η αναβάθμισή του θα ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο αναβάθμισης και του συνολικού εκπαιδευτικού χάρτη της περιοχής».

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ