Καρδιολόγοι του νοσοκομείου Κοζάνης σε συνέδριο στη Θεσσαλονίκη

 

Αξιόλογη συμμετοχή της Καρδιολογικής Κλινικής του Γ.Ν. Κοζάνης "Μαμάτσειο" στο 19ο Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο Βορείου Ελλάδας που διεξήχθη στις 16-18/07/2020 στην Θεσσαλονίκη. Σε στρογγυλό τραπέζι συμμετείχε ως Πρόεδρος, ο Συντονιστής Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής, Στέλιος Λαμπρόπουλος.

Στη συνέχεια ο Επιμελητής Β' της Καρδιολογικής Κλινικής, Καρδιολόγος, Κουλούρης Ευστάθιος, είχε ομιλία με θέμα την Καρδιακή Σαρκοείδωση. Στις προφορικές ανακοινώσεις η Καρδιολογική Κλινική συμμετείχε με δύο εργασίες με ενδιαφέρουσες κλινικές περιπτώσεις τις οποίες παρουσίασε ο Καρδιολόγος, Επιμελητής Β', Κουλούρης Ευστάθιος. Μιλώντας στο “Θ” ο κ. Κουλούρης είπε: “Αξίζουν συγχαρητήρια, στον Πρόεδρο της ΚΕΒΕ, Διευθυντή κύριο  Γ. Μπομπότη και στην Επιστημονική επιτροπή τόσο για την άψογη διοργάνωση του Συνεδρίου όσο και για αυτήν την πρωτοβουλία που αποτέλεσε το 1ο Καρδιολογικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε με φυσική παρουσία των συνέδρων, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Το Συνέδριο αυτό απευθύνεται σε όλους τους καρδιολόγους, καθώς και σε ιατρούς άλλων ειδικοτήτων και αποτελεί την κορυφαία επιστημονική εκδήλωση της Εταιρίας μας. Στόχος του Συνεδρίου είναι η παροχή των πλέον επικαιροποιημένων γνώσεων και πληροφοριών που αφορούν το σύνολο των επιμέρους τομέων της καρδιολογίας”.

Σημαντική θέση στο Συνέδριο έχει η εκπαίδευση των ειδικευόμενων καρδιολόγων με την πραγματοποίηση κλινικών φροντιστηρίων. Έγινε προσπάθεια να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα πολλοί πρόεδροι και εισηγητές από την περιφέρεια, καθώς και νέοι καρδιολόγοι. Επιστημονικά σκιρτήματα ψηφιακής καρδιολογίας εμπεριέχονται και εμπλουτίζουν το πρόγραμμα του Συνεδρίου.

Σημειώνεται ότι το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε με την τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, όπως προβλέπονται από τις κείμενες οδηγίες και διατάξεις. Ο Καρδιολόγος Σ. Κουλούρης είχε δύο ομιλίες με θέμα την Καρδιακή Σαρκοείδωση και τον Κακοήθη Τύπο Έκφυσης της δεξιάς στεφανιαίας αρτηρίας. Στην ομιλία του είπε μεταξύ άλλων:

‘Σαρκοείδωση είναι μια πολυσυστηματκή νόσος άγνωστης αιτιολογίας η οποία προσβάλει ενήλικες νεαρής ή μέσης ηλικίας και συχνά εκδηλώνεται με αμφοτερόπλευρη πυλαία, λεμφαδενοπάθεια, πνευμονικές διηθήσεις και παθολογικά ευρήματα από τους οφθαλμούς και το δέρμα”.

Θανάσης Τέγος

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ