Φώφη Γεννηματά από την Κοζάνη: “Οι αποκαλύψεις για το παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ, για το μαγαζί και τα παραμάγαζα είναι σοκαριστικές και δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή του τόπου”

 

“Οι αποκαλύψεις για το παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ, για το μαγαζί και τα παραμάγαζα , είναι σοκαριστικές και δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή του τόπου. Οι πολιτικές ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ είναι πάρα πολύ μεγάλες.”, σημείωσε η Φώφη Γεννηματά, από την Πτολεμαΐδα 5, όπου και ξεκίνησε την Πέμπτη την επίσκεψη της. Στη συνέχεια πήγε στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας συνεχίζοντας τον κύκλο συναντήσεων με θεσμικούς φορείς της περιοχής. Η κ. Γεννηματά είχε σύντομη συνάντηση με τις Πρυτανικές αρχές του Ιδρύματος με κύριο θέμα τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται για την περιοχή κατά τη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή.

Ο Πρύτανης, καθηγητής Θεόδωρος Θεοδουλίδης, αφού έκανε μία σύντομη αναφορά στην παρουσία του Ιδρύματος σε όλη την περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας ενημέρωσε την κ. Γεννηματά για την πρόκληση που αντιμετωπίζει το ίδρυμα στην προσαρμογή στα νέα δεδομένα της μεταλιγνιτκής εποχής αλλά και στο κρίσιμο έργο που καλείται να επιτελέσει στη διαμόρφωση του νέου μοντέλου ανάπτυξης της περιοχής.

Η κ. Γεννηματά με τη σειρά της αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα της περιόδου αυτής τόνισε το στρατηγικό ρόλο του Πανεπιστημίου στη διαδικασία μετάβασης και επεσήμανε τη στήριξη που απαιτείται για το Ίδρυμα, ως πυλώνα ανάπτυξης της περιοχής. Σημείωσε δε, ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει επεξεργαστεί συγκεκριμένες προτάσεις για τη στήριξη του Ιδρύματος τις οποίες και θα παρουσιάσει στους φορείς της περιφέρειας. Τόνισε επίσης ότι “η μετάβαση για να είναι ομαλή απαιτεί πλάνο, σχεδιασμό, πόρους και τη συνεργασία όλων”.

Συνάντηση με εκπροσώπους φορέων για το θέμα της απολιγνιτοποίησης έχει στο Κοβεντάρειο το μεσημέρι της Πέμπτης. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, κατά την αρχική της τοποθέτηση: “Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κλείσουν οι μονάδες το 2023 – Μπορούμε να πάμε μέχρι το 2030.

Η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κατέθεσε μια σειρά από προτάσεις οι οποίες θα πρέπει να ενσωματωθούν σ’ ένα  σοβαρό ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για τις λιγνιτοφόρες περιοχές, όπως για παράδειγμα.

Στην Ενέργεια με την ανατροπή της πρωθυπουργικής εξαγγελίας για το τέλος του λιγνίτη το 2023 και τον σχεδιασμό της ομαλής μετάβασης μέχρι το 2050 στη νέα πράσινη οικονομία

στο Περιβάλλον, με τις αποκαταστάσεις Εδαφών στα ορυχεία και την απόδοση χιλιάδων στρεμμάτων σε Ομάδες Παραγωγών. Με την ενίσχυση τους για ανάπτυξη δραστηριοτήτων της «έξυπνης γεωργίας».

στις Τηλεθερμάνσεις με την απρόσκοπτη λειτουργία τους και τη διασφάλιση της τιμής στον πολίτη. “Η κυβέρνηση και η ΔΕΗ οφείλουν άμεσα να ξεκαθαρίσουν εάν προτίθενται να συμμετάσχουν σε μια ΣΗΘΥΑ φυσικού αερίου στην περιοχή και να δεσμευτούν πως μέχρι την ολοκλήρωση της επένδυσης οι λιγνιτικές μονάδες που υποστηρίζουν την τηλεθέρμανση θα λειτουργούν. Μία μονάδα Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού-Θερμότητας υψηλής απόδοσης με φυσικό αέριο, θα φέρει νέες επενδύσεις μεταποιητικών επιχειρήσεων και αγροδιατροφικού τομέα στην περιοχή. Παράλληλα πρέπει να επιδιωχθεί η χωροθέτηση οργανωμένων θερμοκηπιακών πάρκων εξαγωγικού προσανατολισμού”.

Με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά συναντήθηκε ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, το απόγευμα της Πέμπτης 25 Ιουνίου 2020, στο πλαίσιο της επίσκεψης της στην περιοχή. Η κ. Γεννηματά συνοδευόταν από τον εκπρόσωπο τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλο Χρηστίδη, τον πρώην υπουργό και στέλεχος του κινήματος, Πάρι Κουκουλόπουλο, καθώς και κομματικά στελέχη της περιοχής.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, με το «παρών» να δίνουν οι αντιδήμαρχοι Κώστας Κυριακίδης, Νούλα Τουμπουλίδου, Ελπίδα Κουϊμτζίδου, Μάρκος Φλώρος, αιρετοί και στελέχη του Δήμου Κοζάνης.

Τη συζήτηση μονοπώλησε το ζήτημα της απολιγνιτοποίησης και της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, με τον κ. Μαλούτα να εκθέτει τις προτάσεις και τους προβληματισμούς του στην πρόεδρο.

 

 

 

 

 

Θανάσης ΤέγοςImage
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ