Η μάσκα αποτελεί συμπληρωματικό είδος για την επιδημία

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΪΡΟΥΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Η μάσκα αποτελεί συμπληρωματικό είδος για την επιδημία

ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΜΕΤΡΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΔΥΟ ΜΕΤΡΩΝ, ΤΟ ΣΥΧΝΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΤΩΝ ΧΕΡΙΩΝ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΟΣ ΕΞΑΕΡΙΣΜΟΣ

Έκκληση, του Προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κοζάνης, Δημήτριου Δαϊρούση,  να μη σπεύσουν οι πολίτες, να προμηθευτούν μάσκες, (ήρθαν οι πρώτες 15.000), αλλά να περιμένουν την 2η παρτίδα, καθώς αναμένονται κι άλλες 100.000 μάσκες ώστε να υπάρχει επάρκεια και για τον κόσμο.  Η τιμή της κάθε μάσκας θα είναι κάτω από 1,5 ευρώ.

Ο κ. Δαϊρούσης σημειώνει: “Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω, ότι όντως έχουμε προμηθευτεί 15.00 μάσκες. Το μεσημέρι της Δευτέρας πήγαμε με δικό μας αυτοκίνητο και τις παραλάβαμε. Είναι μια μικρή παρτίδα από τις 100.000 μάσκες που θα παραλάβουμε σε λίγες ημέρες. Οι μάσκες θα μοιραστούν ισότιμα σε όλα τα φαρμακεία. Οι μάσκες είναι οι λεγόμενες χειρουργικές μάσκες και κοστίζουν 1.5 περίπου Ευρώ.

Η μάσκα αποτελεί συμπληρωματικό είδος για την επιδημία. Το κύριο μέτρο είναι η απόσταση των δυο μέτρων, το συχνό πλύσιμο των χεριών και ο καλός εξαερισμός. Η μάσκα ακολουθεί και την βάζουμε όταν θα πάμε σ’ ένα γιατρό, στο νοσοκομείο, ή σε ένα ασθενή. Ο κόσμος δεν πρέπει να ζητά κουτιά. Δεν χρειάζεται να τη φοράμε έξω στον αέρα. Παρακαλώ τον κόσμο να μη σπεύσει να πάρει μάσκες. Ας αφήσει να προηγηθεί το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Πολύ σύντομα (Την Πέμπτη προφανώς), θα έρθουν 100.000 μάσκες και μπορεί και ο απλός κόσμος να προμηθευτεί με μέτρο φυσικά. Καλά είναι 2-3 μάσκες ο καθένας”. Τέλος σε ότι αφορά τα αντισηπτικά. Ο κ. Δαϊρούσης ανέφερε: “υπάρχει μια ροή κυρίως μικρών ποσοτήτων, και όχι μισού, ή ενός λίτρου”.

Θανάσης Τέγος

 

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ