ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ Πληθαίνουν τα περιστατικά τηλεφωνικής εξαπάτησης ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΕ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ «ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ»

By Σεπτεμβρίου 13, 2019

 

Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει τις τελευταίες μέρες το θέμα με την τηλεφωνική εξαπάτηση κυρίως ηλικιωμένων από «επιτήδειους» οι οποίοι για να αποσπάσουν χρήματα από τα εν δυνάμει θύματα τους τα «ωθούν» να επισκέπτονται ακόμη και το νοσοκομείο Κοζάνης για να αναζητήσουν τους συγγενείς τους που υποτίθεται ότι έχουν τραυματιστεί μετά από ατύχημα. Τα περιστατικά έχουν πάρει τεράστιες διαστάσεις το τελευταίο διάστημα. Το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης βάσει στοιχείων της γραμματείας του νοσοκομείου πάνω από δέκα ηλικιωμένοι αναζήτησαν στο «Μαμάτσειο» συγγενείς τους (κυρίως παιδιά τους ) ύστερα από τηλεφωνήματα που δέχτηκαν από επιτηδείους που τους ζητούσαν χρήματα προφασιζόμενοι «κάλυψη» του υποτιθέμενου ατυχήματος που υπέπεσε συγγενικό τους πρόσωπο.
Αποτέλεσμα των διαστάσεων που λαμβάνει το θέμα ο Διοικητής του Μαμάτσειου Γιώργος Χιωτίδης να προβεί σε δηλώσεις ενημερώνοντας το κοινό ότι «τις τελευταίες ημέρες προσέρχονται στο Νοσοκομείο Κοζάνης συμπολίτες μας, έπειτα από τηλεφωνικές κλήσεις αγνώστων, για δήθεν σοβαρά επείγοντα περιστατικά συγγενικών τους προσώπων. Επειδή διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για κακόγουστες και απολύτως ανάλγητες προσπάθειες εξαπάτησης, σας παρακαλούμε, σε περίπτωση που δεχθείτε ανάλογες κλήσεις, να ελέγχετε τις πληροφορίες επικοινωνώντας με το ΤΕΠ του Νοσοκομείου στα τηλέφωνα: 2461352882, 2461352656 και 2461352654» υπογραμμίζει οκ. Διοικητής.
Για το θέμα βέβαια έχει επιληφθεί και η αστυνομία και όπως δήλωσε στο «Θ» ο Αστυνομικός Διευθυντής Κοζάνης Σπύρος Διόγκαρης η αστυνομία διερευνά τις συγκεκριμένες περιπτώσεις και καλεί τους πολίτες κάθε φορά που θα υπάρχουν τέτοιου είδους τηλεφωνήματα να απευθύνονται αμέσως στην αστυνομία παίρνοντας το 100. Ο κ. Διόγκαρης μας ανέφερε ακόμη ότι πολλές φορές υπάρχουν τηλεφωνήματα από επιτήδειους όχι μόνο για εξαπάτηση αλλά και για κλοπή. Δηλαδή να καταφέρουν με διάφορά ψέματα όπως ότι κάποιο συγγενικό πρόσωπο βρίσκεται στο νοσοκομείο να βγάλουν τους ενοίκους από το σπίτι ώστε να κάνουν ανενόχλητοι την ληστεία.

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ