«Ομιλία της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης κ. Καλλιόπης Βέττα στη συζήτηση για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών»

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα μίλησε σήμερα στο Κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείο Εσωτερικών με τίτλο «Ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, διατάξεις για την ψηφιακή διακυβέρνηση και άλλα επείγοντα ζητήματα».
Η κ. Βέττα ανέφερε ότι συγκεκριμένες διατάξεις του νομοσχεδίου σκιαγραφούν τον αυταρχικό και νεοφιλελεύθερο χαρακτήρα της νέας κυβέρνησης. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στις διατάξεις για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, τονίζοντας τον βεβιασμένο τρόπο που εισήχθη η διάταξη χωρίς καμία διαβούλευση με τους αρμόδιους ακαδημαϊκούς φορείς.

Στη συνέχεια, έκανε ειδική μνεία στην κατάργηση των ειδικών πανεπιστημιακών τμημάτων για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ, μια διάταξη που θα στερήσει τα επαγγελματικά δικαιώματα για εκατοντάδες μαθητές.
Τέλος, αναφέρθηκε στις διατάξεις που καταστρατηγούν τη λαϊκή βούληση, όπως αυτή εκφράστηκε στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές. Συγκεκριμένα, πριν καν συνεδριάσουν για πρώτη φορά τα νέα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, περιστέλλεται η κυριαρχία τους με την δημιουργία εκτελεστικών υπερσυμβουλίων που θα παίρνουν τις αποφάσεις τους ερήμην των συμβουλίων.

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ