Κοζάνη: Το 1ο Φεστιβάλ πατάτας στον Πολύμυλο

By Σεπτεμβρίου 14, 2018

Το 1ο φεστιβάλ πατάτας διοργανώνει η Τοπική Κοινότητα Πολυμύλου σε συνεργασία με τον Ποντιακό Σύλλογο του χωριού την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018, στις 7 το απόγευμα στο Δημοτικό γήπεδο Πολυμύλου, με ελεύθερη την είσοδο. Στο φεστιβάλ θα προσφερθούν πατατοεδέσματα  που θα ετοιμάσει ο σεφ Γιώργος Καλογερίδης, ενώ την εκδήλωση θα πλαισιώσουν οι καλλιτέχνες Αλέξης Παρχαρίδης και Νίκος Ζωιδάκης.

Το τοπικό προϊόν που παράγεται τόσο στην πεδιάδα της Τοπικής Κοινότητας του Δήμου Κοζάνης, όσο και στο βουνό σε υψόμετρο 1500 μέτρα επιζητούν οι καταναλωτές για την ποιότητά του, που συμβάλλει τόσο το χώμα όσο και  το κλίμα, με τους παραγωγούς να χρησιμοποιούν ελάχιστα φυτοφάρμακα. Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο Πρόεδρος Απόστολος- Παύλος Ταΐγανίδης, στην τοπική κοινότητα Πολυμύλου οι καλλιεργητές της πατάτας φτάνουν τους 80, ενώ η παραγωγή φτάνει ετησίως τους 10 χιλιάδες τόνους.

Ο κ. Ταΐγανίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την φετινή παραγωγή σημειώνοντας  παράλληλα ότι και η τιμή αναμένεται να είναι καλύτερη από την περσινή, δίνοντας ανάσα στους παραγωγούς της πατάτας.

Πηγή

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ