Ιδρύεται γραφείο και τράπεζα οπτικοακουστικών παραγωγών

By Σεπτεμβρίου 10, 2018

Στην ίδρυση γραφείου για την διευκόλυνση οπτικοακουστικών παραγωγών (Film Office) στην Δυτική Μακεδονία, με έδρα την Κοζάνη, προχωρά πιλοτικά  το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Κοζάνης  ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θέμης Μουμουλίδης, μετά την συνάντηση που είχε με τον πρώην Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και νυν υφυπουργό του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρη Κρέτσο,

Η Δυτική  Μακεδονία θα  είναι από τις πρώτες Περιφέρειες που θα αξιοποιήσουν την σημαντική πρωτοβουλία, η οποία θα ενταχθεί σε δίκτυο, με την χρηματοδότηση να προέρχεται από το Πρόγραμμα  Δημοσίων Επενδύσεων και  το ποσό των 5 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Μουμουλίδης  έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην σύνδεση του γραφείου οπτικοακουστικών παραγωγών στην Δυτική Μακεδονία με το Πανεπιστήμιο της περιοχής και υποστήριξε μεταξύ άλλων  ότι θα ανοίξει νέους ορίζοντες στην απασχόληση, με εξειδικευμένα τμήματα και την ενίσχυση νέων επαγγελμάτων.

Ωστόσο όπως επεσήμανε ο Βουλευτής Κοζάνης, πρόκειται σε δεύτερη φάση να δημιουργηθεί τράπεζα οπτικοακουστικών δεδομένων, με γυρίσματα σε τοποθεσίες, μνημεία, ανενεργές βιομηχανικές εγκαταστάσεις, καθώς και σε χώρους  που άφησε το αποτύπωμά της η εξορυκτική δραστηριότητα της ΔΕΗ στην περιοχή, διευκολύνοντας το έργο ελλήνων και ξένων παραγωγών.

Πηγή

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ