Συνάντηση βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοφύλακτου με υποδιοικητή του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης και τον υποδιοικητή της 3ης ΥΠΕ

Ικανοποιητική χαρακτήρισε ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Θεοφύλακτος την ενημέρωση που είχε από τον υποδιοικητή του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, Σπύρο Τόλιο και τον υποδιοικητή της 3ης ΥΠΕ, Αγάπιο Γαβριηλίδη. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής, μετά τη συνάντηση που είχε με τους κ. Τόλιο και κ.Γαβριηλίδη, έως σήμερα έχει ήδη γίνει μετρήσιμη εξοικονόμηση πόρων ενώ οι παρεχόμενες υπηρεσίες στο νοσοκομείο Κοζάνης σταδιακά αναβαθμίζονται χωρίς περαιτέρω οικονομικό κόστος. Οι ασθενείς, ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι, που εξυπηρετούνται στην μονάδα έχουν αυξηθεί κατά περίπου 10 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Επίσης ο κ. Θεοφύλακτος αναφέρει ότι οι προσλήψεις μόνιμου και επικουρικού ιατρικού προσωπικού συνεχίζονται σε όλες τις ειδικότητες ενώ ενισχύεται σταδιακά και το νοσηλευτικό προσωπικό.Οι περισσότερες κλινικές της μονάδας καθώς και το ακτινολογικό τμήμα εξυπηρετούν πλέον ασθενείς και από την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Ιδιαίτεροι αναφορά κάνει στην επέκταση του Νοσοκομείου, η οποία όπως τονίζει, είναι πλέον μια πραγματικότητα αναβαθμίζοντας ποιοτικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στην περιοχή.

Η προμήθεια σύγχρονου βιοιατρικου εξοπλισμού στο ακτινολογικό τμήμα (ψηφιακός μαστογράφος και αξονικός τομογραφος) διευρύνει εκθετικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες και την προοπτική αναβάθμισης της μονάδας πολυεπίπεδα.

Η μεθοδευμένη κατάρρευση του δημοσίου συστήματος υγείας στο παρελθόν, σύμφωνα με τον κ. Θεοφύλακτο έχει αφήσει ανοικτές πληγές. Υπάρχουν έως σήμερα, παρά τις μαζικές προσλήψεις ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, όπως και ελλείψεις σε εξειδικευμένο προσωπικό και σύγχρονο εξοπλισμό, η κάλυψη των οποίων αποτελεί και τον επόμενο στόχο.

Απευθυνόμενος στη διοίκηση του νοσοκομείου και της 3ης ΥΠΕ ο κ. Θεοφύλακτος, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «Η αντιπολίτευση της Ν.Δ. είχε ποντάρει στην αποτυχία της Δημόσιας Υγείας, όμως τους διαψεύσατε με τον καλύτερο τρόπο στην πράξη και την καθημερινότητα του πολίτη, εξυπηρετώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους ασθενείς της ευρύτερης περιοχής της Κοζάνης».

ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ