Ράμα: Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο Μέτα

Ράμα: Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο Μέτα

 «Ντροπιάζει την Αλβανία»

 

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα χρησιμοποίησε πολύ σκληρούς χαρακτηρισμούς για τον πρόεδρο της χώρας Ιλίρ Μέτα, διαβεβαιώνοντας ότι θα κάνει τα πάντα για να τον καθαιρέσει από το αξίωμα.

Ενώ το Σοσιαλιστικό Κόμμα συνεχίζει τη διαδικασία για την καθαίρεση του Ιλίρ Μέτα από το αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας, στην Αλβανία, ο πρωθυπουργός Εντι Ράμα κατά τη συνάντησή του με τους σοσιαλιστές βουλευτές ξεκαθάρισε ότι θα κάνει τα πάντα για να «αποναρκοθετήσει» τον θεσμό της προεδρίας.

«Ενας παράξενος τύπος»

Ο Ράμα ανέφερε πως τώρα ο Μέτα δεν είναι κάτι άλλο παρά ένας παράξενος τύπος, που ντροπιάζει την Αλβανία, την αλβανική κοινωνία και κάθε φυσιολογικό πολίτη αυτής της χώρας με την παρουσία του στη θέση του αρχηγού του κράτους.

Ο Ράμα πρόσθεσε ότι για να βρει αντικαταστάτη για τη θέση του προέδρου, θα συμβουλευτεί το Δημοκρατικό Κόμμα.

Η δήλωση Ράμα:

«Δεν υπάρχει και δεν πρέπει να υπάρχει συνεργασία με τον Ιλίρ Μέτα και το κόμμα του. Ο Μέτα πρέπει να καθαιρεθεί ως προσωποποίηση του αντι-κράτους, τιμωρημένος από τον αλβανικό λαό στις 25 Απριλίου. Ενας παράξενος χαρακτήρας που ντροπιάζει την Αλβανία, την αλβανική κοινωνία και κάθε φυσιολογικό πολίτη αυτής της χώρας με την παρουσία του στην αρχηγία του κράτους.

»Η αποπομπή του Ιλίρ Μέτα δεν είναι απόλυτα στα χέρια μας και το γνωρίζουμε αυτό. Αλλά θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να αποναρκοθετήσουμε τον θεσμό του Προέδρου, ψηφίζοντας για την αποπομπή του.

«Κανένα άλλο κίνητρο»

»Θέλω να καταστήσω σαφές ότι αυτή η αποπομπή δεν έχει καμία σχέση με κανένα άλλο κίνητρο εκτός από τη δημόσια θέση μας για τη συντριπτική πλειοψηφία των Αλβανών.

»Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για την αντικατάσταση, αλλά σε κάθε περίπτωση, είτε νωρίτερα είτε εγκαίρως, ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσει η διαδικασία, θα συμβουλευτούμε το Δημοκρατικό Κόμμα για λογαριασμό του νέου προέδρου».

 

ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ