Στη Κοζάνη καταφτάνουν οι πρώτοι εκπαιδευόμενοι πιλότοι της Egnatia Aviation

Η Egnatia Aviation υποδέχεται την πρώτη σειρά εκπαιδευόμενων πιλότων της στο εκπαιδευτικό κέντρο της Κοζάνης. Πρόκειται για την πρώτη ομάδα εκπαιδευόμενων πιλότων της Iraqi Airways που αριθμεί 52 άτομα η οποία θα εμπλουτιστεί με άλλους 26 τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες στα γραφεία της εταιρείας στην Κοζάνη ο Γενικός Διευθυντής της Egnatia Aviation Δημήτρης Λυμπεράκης τόνισε ότι οι 52 πιλότοι από το Ιράκ ξεκινούν θεωρητική εκπαίδευση στο αεροδρόμιο Φίλιππος στην Κοζάνη. Ανέφερε οτι ωσότου να γίνουν οι απαραίτητες εγκαταστάσεις στο αεροδρόμιο για μόνιμη εγκατάσταση είναι όλα έτοιμα στο θεωρητικό μέρος καθώς οι εγκαταστάσεις γραφείων υπάρχουν στο κέντρο της Κοζάνης και οι αίθουσες διδασκαλίες στο εκπαιδευτήριο Μέντωρ της Κοζάνης . Το πρόγραμμα εκπαίδευσης προβλέπει 8 μήνες θεωρητικά μαθήματα και άλλους 8 μήνες στην πτητική εκπαίδευση.

Οι εκπαιδευόμενοι με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης τους θα μπορούν να πιλοτάρουν σε Boing 737 για τις ιρακινές αερογραμμές και μετά και μεγαλύτερα αεροσκάφη για υπερατλαντικά ταξίδια, ανέφερε ο διευθυντής της Egnatia Aviation Δημήτρης Λυμπεράκης. Τόνισε ότι η εταιρεία επεκτείνει πέρα από την Καβάλα τις δραστηριότητες στην Κοζάνη ανταποκρινόμενη στο αυξανόμενο έργο της και ευχαρίστησε το Δήμαρχο της πόλης για την υποστήριξη σ’ αύτη την προσπάθεια η οποία θα επιφέρει οφέλη στην περιοχή!

Σύμφωνα με τον κ. Λυμπεράκη, το ύψος του ποσού της επένδυσης που θα πραγματοποιήσει η Egnatia Aviation στην Κοζάνη υπολογίζεται στα 7,5 εκατομμύρια ευρώ και αποσκοπεί στη δημιουργία εκείνων των συνθηκών που θα προσελκύσουν και κρατικές επενδύσεις στο αεροδρόμιο της πόλης. Όπως επισήμανε ο γενικός διευθυντής και συνιδιοκτήτης της Egnatia Aviation, Γιώργος Ζωγραφάκης, η δραστηριοποίηση της σχολής στην Κοζάνη θα συμβάλει στην ανάπτυξη της πόλης, καθώς, υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις, θα προσελκύσει πολλοί κόσμο ο οποίος ταξιδεύει όλο και συχνότερα αεροπορικώς, αλλά και πολλούς υποψήφιους πιλότους.

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ