Ματίνα Παγώνη: Στα μέσα Σεπτέμβρη πετάμε τις μάσκες - Αρχές Ιουλίου η πρώτη σχετική ανοσία

Ματίνα Παγώνη: Στα μέσα Σεπτέμβρη πετάμε τις μάσκες - Αρχές Ιουλίου η πρώτη σχετική ανοσία

Την εκτίμηση ότι τα μέσα Σεπτέμβρη θα είναι το ορόσημο για να απαλλαγούμε από τις μάσκες έκανε η  πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, υποστηρίζοντας ότι μέχρι τότε θα έχει ολοκληρωθεί το 90% των εμβολιασμών. «Προς τα μέσα Σεπτέμβρη θα πετάξουμε τις μάσκες. Όταν τελειώσει περίπου το 90% των εμβολιασμών θα πετάξουμε τις μάσκες, γύρω στις 15 Σεπτεμβρίου», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην ΕΡΤ. 

Παράλληλα, εμφανίστηκε αισιόδοξη και για το φετινό καλοκαίρι, το οποίο εκτίμησε πως θα είναι διαφορετικό αφού θα μπορέσουμε να πάμε διακοπές, τηρώντας ωστόσο τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Τόνισε, δε, ότι με βάση τους ρυθμούς εμβολισμού και αν έχουμε παραλάβει τις προβλεπόμενες δόσεις, μέχρι τα τέλη Ιουνίου, αρχές Ιουλίου θα έχει επιτευχθεί μια σχετική ανοσία της τάξης του 50%-60%. 

Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμένους, δήλωσε ότι πρέπει ακόμα να φοράνε τη μάσκα όταν, για παράδειγμα πάνε στο σούπερ μάρκετ ή όταν επισκέπτονται κάποιο νοσοκομείο, καθώς το ιικό φορτίο παραμένει ακόμα μεγάλο, ειδικά στην Αττική, μειώνεται αργά και κατά συνέπεια πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. 

ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ