7.000 άτομα στη συγκέντρωση της Κοζάνης για το Σκοπιανό

«Κυβερνώντες, το ατόπημα σας είναι τόσο βαρύ που δεν πρόκειται να το προσπεράσουμε ποτέ»

Μεγαλειώδης συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Ιουλίου στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό.

Τις ομιλίες στο συλλαλητήριο άνοιξε… ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος τονίζοντας «Η συμφωνία είναι απαράδεκτη. Παρέδωσαν το όνομα μας στο γειτονικό κρατίδιο. Η Μακεδονία ήταν, είναι, και θα είναι πάντα Ελληνική. Δεν τους χαρίζουμε την Εθνικότητα μας. Ούτε τη γλώσσα μας. Η Μακεδονία είναι μια. Είναι η Ελλάδα», είπε ο κ Παύλος.

«Αυτά τα χώματα είναι δικά μας, κανένας δεν τους έδωσε το δικαίωμα να αποφασίζουν για μας, χωρίς εμάς. Θα αγωνιστούμε μέχρι τελικής πτώσεως, ώστε να μην περάσει αύτη η συμφωνία», είπε στην ομιλία του ο Στρατηγός ε.α., Νικόλαος Καρατουλιώτης.

Ο γραμματέας του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών κ. Γιάννης Χαμιζίδης ανέφερε: «Δε μοιραζόμαστε τα χώματα. Είναι δικά μας. Κανένας δεν τους έδωσε το δικαίωμα να αποφασίσουν για εμάς, χωρίς εμάς. Υπέγραψαν συμφωνία αγνοώντας μας. Δεν έλαβαν υπόψιν το αίσθημα του λαού. Κυβερνώντες το ατόπημα σας είναι τόσο βαρύ, που δεν πρόκειται να το προσπεράσουμε ποτέ.
Μετά το τέλος της συγκέντρωσης οι συμμετέχοντες κατέθεσαν στεφάνι στην προτομή του Παύλου Μελά στην Κοζάνη

Τι είπαν οι διοργανωτές
Μας έθλιψε η μετάδοση της είδησης του οργανωθέντος συλλαλητηρίου με την εκτίμηση συμμετοχής σ’ αυτό μόλις μερικών εκατοντάδων προσώπων. Η εκτίμηση των οργανωτών είναι ότι συμμετείχαν, περίπου 7.000 άτομα.

Κάνουμε γνωστό ότι την προσεχή Τετάρτη και ώρα 7 μ.μ. θα συνέλθουν οι εκπρόσωποι των συλλόγων, που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιστορικού, Λαογραφικού και Φυσικής Ιστορίας Μουσείου της πόλεώς μας, προκειμένου να αποτιμήσουν την όλη εκδήλωση και να λάβουν αποφάσεις για τη συνέχιση της δράσης.

Ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Π.Ε. Κοζάνης, οι Σύλλογοι και οι Ομάδες Πολιτών που συνδιοργάνωσαν το μεγαλειώδες συλλαλητήριο την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018 στην πλατεία Νίκης της Κοζάνης ευχαριστούν τους συμπατριώτες μας που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση και συμμετείχαν με παλμό και πατριωτική έξαρση σ’ αυτό. Ιδιαίτερα ευχαριστούν αυτούς που μετακινήθηκαν από άλλες πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας και από τους πέριξ της Κοζάνης οικισμούς.

Εκφράζουμε ακόμη τις ευχαριστίες μας: Προς τον Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. κ. Θεόκλητο για τη συμπαράσταση στο Συλλαλητήριο. Προς τα μέσα ενημέρωσης τηλεοπτικά, έντυπα και διαδικτυακά για την έντονη προβολή του συλλαλητηρίου. Προς τον Οργανισμό Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης για την ετοιμασία της εξέδρας. Προς το Δ.Σ. του Εκθεσιακού Κέντρου Κοίλων για τη διάθεση της έδρας των ομιλητών. Προς την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κοζάνης για τη διάθεση ηλεκτρολόγων. Προς το ΚΤΕΛ ΑΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ Α.Ε. για τη διάθεση λεωφορείων προς δωρεάν μεταφορά των επιθυμούντων από τους πέριξ της Κοζάνης οικισμούς. Προς το Δήμο Βοΐου για τη διάθεση δύο λεωφορείων προς δωρεάν μεταφορά δημοτών του. Προς το Ε.Κ.Α.Β. για τη διάθεση ασθενοφόρου οχήματος σε αναμονή στον χώρο της συγκέντρωσης. Προς την ομάδα των μουσικών που πλαισίωσαν την εκδήλωση.

Σημ.: Το κείμενο υπογράφουν 117 εκπρόσωποι φορέων που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της Κοζάνης

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ