«ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

«ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Όχι των παραγωγών της Κοζάνης στην “είσοδο” εταιριών στις λαϊκές

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ, Μ. ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΜΙΛΗΣΕ  ΣΤΟ  «Θ»

Την ακύρωση ή τροποποίηση του νομοσχεδίου για τις λαϊκές αγορές ζητεί το σωματείο Λαϊκών αγορών Ν. Κοζάνης.

Το ¨Θ” μίλησε με τον γραμματέα του σωματείου και επόπτη λαϊκών αγορών, κ. Μάρκο Σταυρίδη, ο οποίος μας είπε πως πριν 20 ημέρες πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ομοσπονδίας Δυτικής Μακεδονίας με το αρμόδιο υπουργείο. Η Ομοσπονδία ζήτησε να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις, ενώ παράλληλα κατέθεσε και προτάσεις.

Σε ό,τι αφορά τις “ενστάσεις” που έχουν οι άνθρωποι των λαϊκών αγορών, η πιο σημαντική από αυτές είναι η είσοδος πολιτικών εταιριών στις λαϊκές, κάτι που όπως είπε ο κ. Σταυρίδης “ με αυτόν τον τρόπο θα κάνει ανεξέλεγκτο το επάγγελμα.

Οι λαϊκές αγορές είναι θεσμός, και ανήκουν στον λαό.  Το έργο της λαϊκής αγοράς είναι κοινωνικό. Είναι τόπος συνεύρεσης των πολιτών όπου θα συναντηθούν συμπολίτες μας και θα ανταλλάξουν ακόμη και απόψεις. Από αρχαιοτάτων χρόνων οι λαϊκές λειτουργούσαν με αυτόν το τρόπο. Δεν μπορεί σήμερα να βγαίνει ένας υπουργός και να βάζει εταιρίες. Σε αυτόν τον χώρο ζουν οικογένειες, βιοπαλαιστές. Πως θα ανταγωνιστούμε λοιπόν μια πολυεθνική εταιρία;”, τόνισε ο κ. Σταυρίδης.

Στο υπουργικό συμβούλιο ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε αναγκαίες τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις, τονίζοντας  “το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο στερείται κριτηρίων διαφάνειας και ισονομίας, καθώς και στοιχείων έντασης του ανταγωνισμού, με αποτέλεσμα οι υπαίθριες δραστηριότητες και ιδίως ο κλάδος των λαϊκών αγορών να παρουσιάζουν μια στάσιμη εικόνα”.

 

 

 

Last modified on Πέμπτη, 08 Απριλίου 2021 17:09

ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ