Print this page

ΕΟΛ: Μια αξιοζήλευτη Ομάδα Πρωτοβουλίας

By Ιουνίου 20, 2018

Προχθές ολοκληρώθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο Λευκοπηγής το 4ο τριήμερο Τουρνουά Μπάσκετ 3vs3 Νίκος Ακουμιανάκης. Οργανώθηκε από τους αεικίνητους και πανταχού παρόντες εθελοντές της Εθελοντικής Ομάδας Λευκοπηγής (ΕΟΛ) –Συνείδηση που ξεκίνησαν δειλά- δειλά την παρουσία τους και δράση τον Απρίλιο 2015 στη Λευκοπηγή.
Η πρώτη τους κίνηση ήταν να ανοίξουν και να λειτουργήσουν το Κλειστό Γυμναστήριο της Λευκοπηγής, που από το 2009 που εγκαινιάστηκε μέχρι τον Απρίλιο 2015 παρέμεινε κλειστό για τους νεολαίους της Λευκοπηγής, παρόλο που η κατασκευή της αθλητικής εγκατάστασης σχεδιάστηκε για να εξυπηρετήσει κύρια αυτούς.
Ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Νεολαίας (ΟΑΠΝ) του Δήμου Κοζάνης, στη διαχείριση του οποίου ανήκει το συγκεκριμένο περιφερειακό δημοτικό γυμναστήριο, λόγω έλλειψης προσωπικού φύλαξης, αδυνατούσε να το ανοίξει και να το λειτουργήσει τα απογεύματαγια προγράμματα μαζικής άθλησης. Χρησιμοποιούνταν τα πρωινά αποκλειστικά και περιστασιακά μόνο από τους μαθητές του ομώνυμου Γυμνασίου, ενώτα απογεύματα διατίθεντο κάποιες ώρες σε ορισμένες αθλητικές ομάδες της Κοζάνης, που είχαν και την ευθύνη της λειτουργίας του.
Με ιδιωτικά συμφωνητικά, που υπογράφτηκαν τον Απρίλιο 2015 και έγιναν αμοιβαία αποδεκτά από τον ΟΑΠΝ και τον ΕΟΛ, τρίαμέλητης Ομάδας Πρωτοβουλίας του (Τσουκνίδας Γιάννης, Βόμβας Κώστας και Κανάβας Αναστάσιος) ανέλαβαν αφιλοκερδώςτη φύλαξη και λειτουργία του συγκεκριμένου Γυμναστηρίου για όλες τις μέρες της εβδομάδας, απογευματινές ώρες, προσφέροντας έτσι μεγάλεςδυνατότητες άθλησης (μπάσκετ, βόλευ και ping-pong) στα παιδιά της Λευκοπηγής. Ο ΟΑΠΝ για να ενισχύσει αυτή την προσπάθεια αγόρασε και εγκατέστησε στο χώρο του Γυμναστηρίου και δυο φορητά τραπέζια του ping-pong. Έτσι άνοιξε το Γυμναστήριο της Λευκοπηγής για τα δικά της παιδιά από δικά της παιδιά.
Ο ΕΟΛ αυξάνοντας πολύ γρήγορα τα μέλη του ανέπτυξε μέσα σε 3 χρόνια ποικίλες δράσεις εθελοντισμού. Με υλικά του ΟΑΠΝ έβαψε το κλειστό της Λευκοπηγής κάνοντας διάφορα εσωτερικά και εξωτερικά μαστορέματα και επιχειρήσεις καθαριότητας στο χώρο, συμμετέχει κάθε χρόνο σε εκστρατείες καθαριότητας και πρασίνου κοινόχρηστων χώρων στο χωριό, άνοιξε τον ανακαινισμένο πλην όμως κλειστό παραδοσιακό Μύλο της Λευκοπηγής οργανώνοντας κάθε χρόνο με αφετηρία το 2016 Χριστουγεννιάτικακαι Πρωτοχρονιάτικα partyκαι φιλανθρωπικά bazaarπρος ενίσχυση των απόρων του χωριού. Οργάνωσεδιήμερες Αυγουστιάτικες μουσικές εκδηλώσειςτο 2016και το 2017 στην ειδυλλιακή τοποθεσία Μάνα με τα πολλά νερά και περιβόλια και αποκριάτικο partyτο 2017 για τα παιδιά. Φέτος, με δική του πρωτοβουλία θα υλοποιηθεί το 1οφεστιβάλ βουνού Μπούρινου 6-7-8 Ιουλίου, στο χωριό Χρώμιο, όταν μετά από δική του πρόσκληση, οργανώθηκε συγκέντρωση όπου πάρθηκε συλλογική απόφαση όλων των αντιπροσώπων των παρακείμενων στο Μπούρινο χωριών του Δήμου Κοζάνηςγια τη διοργάνωση του εν λόγω φεστιβάλ.
Ο ΕΟΛ προχώρησεκαι σε εξαγωγή δυνάμεων προσφέροντας εθελοντικά μεγάλες υπηρεσίες στο Δήμο και στον ΟΑΠΝ,με το άνοιγμα του κλειστού Γυμναστηρίου της Λευκόβρυσης σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις , αρχής γενομένης από το 2016. Μέλη του χρησιμοποιήθηκαν σε μεγάλους αγώνες σαν τον WorldLeague του βόλεϊτο 2016, τουμπάσκετ γυναικών, στον αγώνα της Εθνικής Ελλάδος Γυναικών με τη Μεγάλη Βρετανία γιατα προκριματικά του Eurobasket 2019 ή στο 16οFinalFour του Κυπέλλου Γυναικώνστο χάντμπολ, σε περιφερειακούς αγώνες της ΕΚΑΣΔΥΜ, στο κλειστό της Λευκόβρυσης ως δύναμη περιφρούρησης, ταξιθέτες, συνοδοί αθλητών, μεταφραστές κ.α.
Στον αθλητικό τομέα οργάνωσαν πέρυσι με επιτυχία τον 1ο Αγώνα ανώμαλου δρόμου στο Ζιγκόστι της Λευκοπηγής. Η μεγαλύτερη όμως συνεισφορά τους στην καλλιέργεια του μαζικού αθλητισμού της Λευκοπηγής και του Δήμου Κοζάνης γενικότερα ήταν η πρωτοβουλία διοργάνωσης από το 2015, με την υποστήριξη του ΟΑΠΝ, του 1ου Τουρνουά 3vs3Μπάσκετ, το οποίο από το 2017 μετονομάστηκε σε Τουρνουά 3vs3 Μπάσκετ ΝίκοςΑκουμιανάκης , προς τιμήν του παλαίμαχου προπονητή του μπάσκετ που συνεργάστηκε μαζί τους στο κλειστό της Λευκοπηγής και άφησε την τελευταία του πνοή το καλοκαίρι του 2016 κατά τη διάρκεια του 2ου Τουρνουά Μπάσκετ τηςΛευκοπηγής.Ένα Τουρνουά που κάθε χρόνο μεγαλώνει σε δύναμη και ονόματα όπως φέτος που κάλεσαν τον προπονητή της dreamteamτου ελληνικού μπάσκετ Γιάννη Ιωαννίδη, το 2015 τον παίκτη του ΠΑΟΚ, Κώστα Χαραλαμπίδη, το 2016, τον γνωστό παίχτη του μπάσκετ Γιώργο Γιαννουζάκο, που αποδέχτηκε μεν την πρόσκληση αλλά δεν προσήλθε λόγω ατυχήματος και το 2017, τον Μανώλη Παπαμακάριο, παίκτη Περιστερίου, Μακεδονικού, Ολυμπιακού.
ΕΟΛ –Συνείδηση Λευκοπηγής: Μια εθελοντική ομάδα με εφικτά οράματα και σχέδια για τον τόπο τους- τόπο μας, σύμπνοια, δύναμη και ενθουσιασμό, μα πάνω από όλα με θαυμαστό έργο και αξιοζήλευτη δραστηριότητα σε μικρό χρονικό διάστημα, μόλις 3 ετών. Αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση ! Τους αξίζει ο δημόσιος έπαινος και τα bravoμας !

Related items