ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΔΕΔΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

 

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  ΑΔΕΔΥ  ΚΟΖΑΝΗΣ

 

“Να σταματήσει  άμεσα η δίωξη εργαζομένου στο Δήμο Σερβίων”

 

 

ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ  Σ.ΥΠ.-Ο.Τ.Α. Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ

 

 

,

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κοζάνης, αφού έλαβε υπόψη την από 19/03/2021 ανακοίνωση του Σ.ΥΠ.-ΟΤΑ Ν.Κοζάνης και την από 24-3-2021 καταγγελία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, καλεί το Δήμαρχο Σερβίων κ. Χρήστο Ελευθερίου να σταματήσει τώρα τη  δίωξη του Προέδρου του Σ.ΥΠ.-Ο.Τ.Α. Ν. Κοζάνης Ιωσήφ Μιχαηλίδη, εργαζομένου στο Δήμο Σερβίων.

Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος, «ο Δήμαρχος Σερβίων υποβιβάζει με την απόφασή του 20/2021  τον Πρόεδρο του Δ.Σ.  του Σ.ΥΠ.-Ο.Τ.Α. Ν. Κοζάνης   από τη θέση του Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών και τον τοποθετεί σε τοπική κοινότητα του δήμου 25 χιλιόμετρα μακριά από την έδρα τα Σέρβια, τελείως αποκομμένο από το σύνολο των συναδέλφων του που εκπροσωπεί ως Πρόεδρος του Συλλόγου, αφού πρώτα τον κάλεσε σε απολογία για φερόμενα -τελείως προσχηματικά- πειθαρχικά παραπτώματα». 

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε στον κ. Δήμαρχο ότι στην χώρα μας, η συνδικαλιστική ελευθερία και δράση κατοχυρώνεται στο Σύνταγμα και προστατεύεται από Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας.

Τα όργανα του Κράτους έχουν την υποχρέωση να διασφαλίζουν ανεμπόδιστα τη συνδικαλιστική δράση στον τόπο εργασίας, για άμεση επικοινωνία της συνδικαλιστικής οργάνωσης τόσο με τα μέλη της όσο και με τον εργοδότη (άρθ.16 Ν.1264/1982).

Στις κάθε είδους πρακτικές  άσκησης πειθαρχικών διώξεων εναντίον συνδικαλιστών, εκφράζουμε την κατηγορηματική εναντίωσή μας. Ο συνδικαλισμός παρά τις όποιες αδυναμίες του, πρέπει να προστατευτεί γιατί αποτελεί το μοναδικό όπλο προστασίας, αντίστασης και διεκδίκησης των εργαζομένων.

Ύστερα από τα παραπάνω, η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κοζάνης στηρίζει απόλυτα το Σ.ΥΠ.-ΟΤΑ Νομού Κοζάνης, καταγγέλλει  την  προφανή δίωξη του Προέδρου του Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΤΑ Νομού Κοζάνης Ιωσήφ Μιχηλίδη και καλεί το  Δήμαρχο Σερβίων κ. Χρήστο  Ελευθερίου να σταματήσει τώρα την απαράδεκτη αυτή τακτική και πολιτική. Σε διαφορετική περίπτωση θα βρει απέναντί του όλο το συνδικαλιστικό κίνημα.

Από την Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κοζάνης

 

 

ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ