Tharos

Tharos

Η αφρόκρεμα του μπάσκετ σε επίπεδo κορασίδων στο Τσοτύλι. Άλλη μια μεγάλη διοργάνωση του Δήμου Βοΐου που αποδεικνύει έμπρακτα ότι αγαπάει τον αθλητισμό!!!!

Αθλήτριες από
Παναθηναικό-Πάοκ-Αρη-Κρόνο Αγ.Δημητρίου-Ολυμπιακό-Πανελευσινιακό-Α.ο Γλαυκος-Παναθλητικό-Πανιώνιο-ΑΓΕ Πιερίας -Καστοριά-Ιπποκράτης-Αιγέας Χίου-Γαλάτσι-Ηροδότου-Πρωτέα Βούλας-Ιερισσός-Αγ.Παρασκευή-Οφη-Καβάλα-Αθήνα-Ηλιούπολη-Πρωτέας Βούλας-Γιάννενα-Απόλλων Πτολεμαΐδας-Εργοτέλης-Καλαμάτα-Λάρισα-Πικέρμι-ΣΑΚ Αστέρας-Φάρος-Αστερας Ιπποδρομίου.

Σας περιμένουμε

Συνάδελφοι,

Το Σάββατο 29/06/2019 στο ξενοδοχείο “ΙΩΑΝΝΟΥ RESORT” στην ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ και κατά τις ώρες 10:00 έως 15:00, πραγματοποιείται το πρώτο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της ΓΕΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΗ (ΓΕΝ.Ο.Σ. ΔΕΗ). Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του σωματείου μας να παρακολουθήσουν τις εργασίες του συνεδρίου.

«Γλέντι όπως παλιά …μέσα στο δάσος», στη Μεταμόρφωση Κοζάνης, το Σάββατο 29 Ιουνίου.

Στα 50 εκατ. ευρώ ανήλθε το 2018 η δαπάνη της ΔΕΗ για πληρωμές προς το Δημόσιο που σχετίζονται με την εξορυκτική της δραστηριότητα στα ορυχεία λιγνίτη, όπως προκύπτει από την ενοποιημένη έκθεση της εταιρείας για πληρωμές προς κυβερνήσεις, που δημοσιεύθηκε σήμερα (25/6/2019).

Ειδικότερα, η ΔΕΗ Α.Ε., σύμφωνα με τις προβλέψεις των άρθρων 155 και 156 του ν. 4548/2018, ως ισχύει, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι λόγω της εξορυκτικής δραστηριότητας των ορυχείων λιγνίτη, οι εγγεγραμμένες δαπάνες, για τη χρήση που έληξε την 31.12.2018 ανήλθαν σε € 50 εκατ., σε ενοποιημένη βάση, εκ των οποίων ποσό ύψους € 38 εκατ. καταβλήθηκε εντός του 2018, προς Φορείς της Κεντρικής Κυβέρνησης, φορείς της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και Ν.Π.Ι.Δ. που ανήκουν εξολοκλήρου στο Ελληνικό Δημόσιο.

Τα παραπάνω ποσά αναλύονται ως ακολούθως:
– Δαπάνη ύψους € 25 εκατ. για Ειδικό τέλος λιγνίτη (€ 2/ΜWh), εκ της οποίας € 16,1 εκατ. καταβλήθηκαν εντός του 2018.
Επίσης καταβλήθηκαν € 18,6 εκατ. εντός του 2018 και αφορούσαν προηγούμενες χρήσεις.
– Δαπάνη ύψους € 22,2 εκατ. για Τέλος Ανάπτυξης Βιομηχανικών Περιοχών παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από Λιγνιτικούς Σταθμούς, η οποία δεν καταβλήθηκε εντός του 2018.
– Δαπάνη για αρχαιολογικές σωστικές ανασκαφές ύψους € 2,7 εκατ. εκ της οποίας Ευρώ 2,6 εκατ. καταβλήθηκαν εντός του 2018. Επίσης καταβλήθηκαν € 0,6 εκατ. εντός του 2018 και αφορούσαν προηγούμενες χρήσεις.
– Δαπάνη για Λοιπούς Φόρους & Τέλη ύψους € 0,1 εκατ. η οποία καταβλήθηκε εξολοκλήρου εντός του 2018.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην περ. γ της παρ. 3 του άρθρου 156 του ν. 4548/2018, στα ανωτέρω ποσά δεν περιλαμβάνονται οι δαπάνες των εταιρειών Λιγνιτικής Μελίτης Α.Ε. και Λιγνιτικής Μεγαλόπολης Α.Ε. για το β΄ εξάμηνο του 2018, οι οποίες συστάθηκαν με το ν. 4533/2018, ως ισχύει.

Την Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019, η δημοσίευση των αποτελεσμάτων α’ 3μήνου

Περαιτέρω, με αφορμή σημερινό δημοσίευμα του Τύπου, η ΔΕΗ επιβεβαιώνει την ανακοίνωση της από 21.6.2019, https://www.dei.gr/el/anakoinwseis/xrimatistiriaka-etairikes-prakseis-katavoli-merismatos-ka/stock-news-2019/imerominia-anakoinwsis-oikonomikwn-kai-leitourgikw για την ημερομηνία ανακοίνωσης οικονομικών και λειτουργικών μεγεθών Α΄ τριμήνου 2019 η οποία είναι η Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019.

www.worldenergynews.gr

Ο Σύλλογος Σαμαριναίων Κοζάνης «Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ»εύχεται σε όλους ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ και διοργανώνει αποχαιρετιστήρια συνεστίαση την Κυριακή 30 Ιουνίου και ώρα13.00 το μεσημέρι στην οικογενειακή ταβέρνα Οινάνθη. Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλείτε μέχρι την Πέμπτη στο τηλέφωνο 6946812584 – Νικοπούλου Βάσω.

Στην ημερήσια διάταξη της πρώτης συνάντησης του νέου Δ.Σ. ήταν και η κατανομή των αξιωμάτων στο νέο Δ.Σ. της Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ για την διετία 1-6-2019 έως 31-5-2021.Μετά από διαλογική συζήτηση το νέο Δ.Σ. της Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ θα είναι ως εξής:

 • Πρόεδρος: Στέλιος Μιχούλας
 • Αντιπρόεδρος: Αντώνιος Σιαμπανόπουλος
 • Γενικός Γραμματέας: Γεώργιος Μαχτής
 • Ειδικός Γραμματέας: Ιωάννης Σιαμπανόπουλος
 • Ταμίας: Νικόλαος Σιδηράς
 • Γενικός Αρχηγός: Γεώργιος Ζαχαρίας
 • Εφορος Ποδοσφαίρου: Αθανάσιος Γκανίδης
 • Εφορος Αθλοπαιδιών: Χρήστος Μπακόλας
 • Μέλος: Νικόλαος Ζαρκαντζάς
 • Μέλος: Κωνσταντίνος Σιαμπανόπουλος
 • Μέλος: Νικόλαος Στάμκος
 • Μέλος: Γεώργιος Τάρας
 • Μέλος: Δημήτριος Τριανταφυλλίδης

Στο συμβούλιο έγινε η πρόταση του προέδρου Μιχούλα Στέλιου για την μορφή, τα μέλη, την σύσταση  και το οργανόγραμμα του συλλόγου η οποία έγινε δεκτή ομόφωνα από όλα τα μέλη.

Κάθε μέλος του Δ.Σ., πέρα από το επίσημο αξίωμα του, τοποθετήθηκε σε ένα από τα τέσσερα Τμήματα του οργανογράμματος: Διοικητικό, Αγωνιστικό, Οικονομικό και Προβολής/ΜΜΕ.

Μεταξύ άλλων τέθηκαν  ζητήματα για την λειτουργία και τους στόχους του συλλόγου, την νέα σύσταση του Δ.Σ., την λειτουργία των ακαδημιών, τα νέα χρώματα της ομάδας, το όνομα, το γήπεδο προπονήσεων και η έδρα!

Τα σημαντικότερα εξ’ αυτών:

 • Στόχοι για την νέα ποδοσφαιρική χρονιά

Η δημιουργία μίας σοβαρής, ανταγωνιστικής ομάδας που θα τερματίσει ψηλά στην βαθμολογία την ερχόμενη σαιζόν 2019-20 και ταυτόχρονα θα βάλει τις βάσεις για πρωταθλητισμό την μεθεπόμενη σαιζόν 2020-21 .

Οι στόχοι της θυγατρικής ομάδας Ελπίδες Α.Ε. Κοζάνης θα είναι η παραμονή στην Β’ Κατηγορία και η ανάδειξη νέων ταλέντων από το Παιδικό Τμήμα

 • Όραμα

Όπως ειπώθηκε στο συμβούλιο της ομάδας η Κοζάνη είναι η μόνη πρωτεύουσα περιφέρειας η οποία δεν είχε ποτέ ποδοσφαιρική ομάδα στην Ά εθνική κατηγορία, μάλιστα το ποδόσφαιρο της πόλης και όλης της περιφέρειας φυτοζωεί για χρόνια στις ερασιτεχνικές κατηγορίες, τόσα χρόνια που έχει χαραχτεί στο ποδοσφαιρικό μας DNA! Το γεγονός αυτό καθιστά αναγκαίο να τεθεί ένα τολμηρό, ισχυρό  Όραμα και ένας αυστηρός προγραμματισμός γύρω από αυτό ώστε η πόλη αυτή να ανέβει επίπεδο! Το πλήρες  Όραμα θα ανακοινωθεί σε προσεχείς συνεντεύξεις από τον πρόεδρο της ομάδας Μιχούλα Στέλιο.

 • Ακαδημίες

Αποφασίστηκε ο τρόπος λειτουργίας των ακαδημιών και ορίστηκαν οι υπεύθυνοι για την ομαλή καθημερινή λειτουργία και εναρμόνιση των ακαδημιών με το Όραμα της ομάδας, με επίκεντρο το παιδί-αθλητή! Το παιδί είναι το επίκεντρο των στόχων του προέδρου και για αυτό είναι προσωπική δέσμευση πως το κάθε παιδί θα εφοδιαστεί  πλήρως με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό!

 • Όνομα

Αποφασίστηκε πως το όνομα της ομάδος θα είναι το Α.Ε.ΚΟΖΑΝΗΣ , με σημαντικότερο στοιχείο το ΚΟΖΑΝΗΣ καθώς οι στόχοι και το όνειρο του συλλόγου αφορά όλη την πόλη, τον νομό και την περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας!

 • Γήπεδο

Η έδρα της Α.Ε. Κοζάνης θα είναι το Γήπεδο Λευκόβρυσης. Η έδρα των Ελπίδων Α.Ε. Κοζάνης και του Τμήματος Κ-16 της Ακαδημίας θα είναι το Στρατιωτικό Γήπεδο. Η έδρα των υπολοίπων τμημάτων της Ακαδημίας (Κ-14, Κ-12, Κ-10) θα είναι το Γήπεδο Λευκόβρυσης .

Παράλληλα καλούμε τον δήμο σε συζητήσεις για την ανάπλαση του στρατιωτικού γηπέδου ως μέγιστη αναγκαιότητα καθώς όλοι γνωρίζουμε τον προβληματικό χαρακτήρα του γηπέδου! Σκοπός αυτής της συζήτησης είναι να δημιουργήσουμε με την βοήθεια τους Δήμου ένα γήπεδο κατάλληλο για την προπόνηση των ακαδημιών άλλα και έπειτα την χρησιμοποίηση ως έδρα από την Α.Ε.ΚΟΖΑΝΗΣ!

Σας ευχαριστούμε πολύ!

Με Υπουργική Απόφαση εγκρίθηκε το αίτημα καταχώρισης του ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντούγια την ονομασία «Κλαρίσιο Ροδάκινο» ως Εγγυημένο Παραδοσιακό Ιδιότυπο Προϊόν (ΕΠΙΠ) στο αντίστοιχο Μητρώο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού πληρούσε τις προϋποθέσεις  του Κανονισμού (ΕΕ) 1151/2012 για τα συστήματα ποιότητας  των γεωργικών προϊόντων και τροφίμων. Πρόκειται το πρώτο ΕΠΙΠ για την ονομασία του οποίου η χώρα μας καταθέτει αίτηση αναγνώρισης προς την Ε.Ε.

Η ονομασία «Κλαρίσιο Ροδάκινο» χρησιμοποιείται στον προφορικό λόγο ανάμεσα στους παραγωγούς και τους διακινητές στις δενδροκομικές περιοχές της Μακεδονίας, για να διακρίνονται τα ροδάκινα που τυποποιούνται και συσκευάζονται κατευθείαν από το κλαδί στην τελική τους συσκευασία στο κτήμα από τα ροδάκινα που συσκευάζονται σε μεγάλους περιέκτες στα συσκευαστήρια για την τυποποίηση και συσκευασία τους με μεγάλα μέσα.

Ο παραγωγός που παράγει το προϊόν με τον παραδοσιακό αυτόν τρόπο, έχει τη δυνατότητα να συγκομίζει, αφού ωριμάσουν οι καρποί και αποκτούν ποιοτικά χαρακτηριστικά που αντιστοιχούν περισσότερο στη φυσιολογική ωριμότητα παρά στην εμπορική ωριμότητα κάθε ποικιλίας. Τα προϊόντα αυτά θυμίζουν στους καταναλωτές τα ροδάκινα όπως τα ήξεραν πριν από 3-4 δεκαετίες που δεν περνούσαν από διαλογητήρια.

Ο φάκελος για το «Κλαρίσιο Ροδάκινο» πρόκειται να σταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τις υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για έγκριση στην Ε.Ε. στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Εκτιμάται ότι η όλη διαδικασία καταχώρησης στην βάση δεδομένων DOOR των ΕΠΙ προϊόντων θα διαρκέσει περίπου 12 μήνες.

Επιτυχής ήταν η διαμεσολάβηση του Συνήγορου του Καταναλωτή για επιβάτη πτήσης από Αθήνα με προορισμό την Κοζάνη λόγω πεντάωρης καθυστέρησης στην άφιξη στον προορισμό του. Ο επιβάτης, απευθύνθηκε στην Ανεξάρτητη Αρχή “Συνήγορος του Καταναλωτή”, ζητώντας τη βοήθεια και την παρέμβασή της, με ειδικότερο αίτημα την αποζημίωσή του σύμφωνα με τον Κανονισμό 261/2004 λόγω πεντάωρης καθυστέρησης άφιξης στον προορισμό του.

Συγκεκριμένα, ο καταναλωτής, ο οποίος ταξίδευε από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος με προορισμό την Κοζάνη, για επαγγελματικούς λόγους, προσέφυγε στην Αρχή διαμαρτυρόμενος για το γεγονός ότι η εταιρεία αερομεταφοράς καθυστέρησε την πτήση εξαιτίας τεχνικού προβλήματος του αεροσκάφους, με αποτέλεσμα να φτάσει στην Κοζάνη μετά από πέντε ώρες. Συνεπεία αυτού του γεγονότος ο αερομεταφορέας προσέφερε σε όλους τους επιβάτες ένα δωρεάν εισιτήριο εσωτερικού. Ωστόσο, ο καταναλωτής ζήτησε ως αποζημίωση το ποσό των 250 ευρώ, σύμφωνα με τον Κανονισμό 261/2004, επικαλούμενος το ότι, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης, ακυρώθηκαν όλες οι προγραμματισμένες συναντήσεις του.

Επισημαίνεται ότι, κατά τη νομολογία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι επιβάτες των καθυστερημένων πτήσεων μπορούν να επικαλεστούν το δικαίωμα αποζημίωσης των επιβατών των οποίων οι πτήσεις ματαιώνονται, όταν υφίστανται καθυστέρηση ίση ή μεγαλύτερη των τριών ωρών από την ώρα άφιξής τους. Αυτό δεν ισχύει αν ο αερομεταφορέας μπορεί να αποδείξει ότι η μεγάλη καθυστέρηση έχει προκληθεί από έκτακτες περιστάσεις, οι οποίες δεν θα μπορούσαν να αποφευχθούν, ακόμη κι αν είχαν ληφθεί όλα τα εύλογα μέτρα, δηλαδή περιστάσεις επί των οποίων δεν έχει, στην πράξη, ο αερομεταφορέας κανένα έλεγχο.

Τα τεχνικά προβλήματα που εμφανίζονται σε αεροσκάφος, κατά κανόνα, δεν αποτελούν έκτακτες περιστάσεις, σημειώνει ο Συνήγορος του Πολίτη, «διότι η συντήρηση και η ομαλή λειτουργία του αεροσκάφους εμπίπτει στη σφαίρα επιμέλειας και ευθύνης του αερομεταφορέα, εκτός εάν πρόκειται για αιφνίδιο περιστατικό, το οποίο, δεν συνδέεται αναπόσπαστα με την κανονική άσκηση δραστηριότητας του αερομεταφορέα και εκφεύγει της δυνατότητας αποτελεσματικού ελέγχου του, λόγω της φύσεως ή των αιτιών του.

Στην προκείμενη περίπτωση ο αερομεταφορέας δεν απέδειξε στην Αρχή μας τέτοια έκτακτη περίσταση και, τελικά, προχώρησε στην αποζημίωση του επιβάτη με το ποσό των 250 ευρώ (το ποσό της αποζημίωσης καθορίζεται από τη χιλιομετρική απόσταση των πτήσεων και εν προκειμένω επρόκειτο για πτήση έως 1.500 χιλιόμετρα, κατά συνέπεια, 250 ευρώ)», σημειώνεται από την Ανεξάρτητη Αρχή.

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, οδήγησαν στον εντοπισμό και στη σύλληψη 49χρονου αλλοδαπού, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, τις μεσημβρινέςώρες χθες (24-06-2019) σε περιοχή της Κοζάνης, εντοπίστηκε και σταθμεύθηκε τράκτορας με επικαθήμενη αυτοκινητάμαξα, οδηγούμενο από 49χρονο αλλοδαπό, ο οποίος μετέφερε συνολικά δέκα (10) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα, για το ένα εκ των οποίων είχε δηλωθεί κλοπή το Νοέμβριο του έτους 2017 στις Γερμανικές Αρχές και για το λόγο αυτό κατασχέθηκε.

Ο 49χρονος, διερχόμενος από τη χώρα μας, μετέφερε τα προαναφερόμενα οχήματα από το Μπάρι Ιταλίας με προορισμό τη Βουλγαρία.

Ο συλληφθείς μαζί με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης.

Τελική φάση πανελλήνιων αγώνων κορασίδων, 27-30 Ιουνίου .

Σελίδα 1 από 352
Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ