Tharos

Tharos

O Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης επί τω έργω, εν μέσω χιονιά και παγετού.

 

Η Κοζάνη είναι ωραία... Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της πολυτελούς δίγλωσσης έκδοσης από την πολλά υποσχόμενη εταιρεία «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» και περιλαμβάνει εικόνες της Δυτικής Μακεδονίας.

Οι «ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» είναι ένα λεύκωμα που επιμελήθηκε με πολύ ευαισθησία η εκδότης Δήμητρα Καραγιάννη. Περιλαμβάνει φωτογραφίες εννέα φωτογράφων, πραγματικά καλλιτεχνήματα, με επεξηγηματικές λεζάντες στα ελληνικά και τα αγγλικά.

Είναι κατ’ αρχήν μια φωτογραφική περιήγηση στη σύγχρονη Δυτική Μακεδονία, με την οπτική σύλληψη νέων ανθρώπων που δεν αναζητούν τη γραφικότητα που κάποτε απέπνεε η πόλη και η περιοχή μας ως αρχιτεκτονικό δημιούργημα προηγούμενων αιώνων, αλλά με τη ρεαλιστική οπτική του σύγχρονου κόσμου και της θέσης που κατέχουν στο σημερινό γίγνεσθαι πόλεις με ιστορία. Όπου η παράδοση αγκαλιάζει τη νεοτερικότητα και δημιουργείται η σύνθεση και η συνέχεια.

Κι έτσι καθώς τα κτήρια αλληλεπιδρούν στην πόλη καταγράφεται η ιστορία που επιστρέφει στους πολίτες ως παρακαταθήκη για το μέλλον.

Η αποτύπωση των ιστορικών αλλά και των σύγχρονων κτηρίων της Κοζάνης απεικονίζουν τον χώρο ενός ξεχωριστού τρόπου ζωής, που βρίσκονται δίπλα μας και εμείς δεν τους δίνουμε πάντοτε τη δέουσα προσοχή και την επιβαλλόμενη φροντίδα.

Οι εικόνες αυτού του λευκώματος θέτουν απλά ένα ερώτημα. Είναι τόσο ωραίο αυτό που καθημερινά αντικρίζω;

Η κινηματογραφική αφήγηση του λευκώματος αρχίζει από την κεντρική πλατεία της Κοζάνης και συνεχίζει με το Ερμιόνειο, το Επισκοπείο της Ιεράς Μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης , το Αρχοντικό Βούρκα, το Βαλταδώρειο Γυμνάσιο Κοζάνης, τη σύγχρονη βιβλιοθήκη της Κοζάνης για να φτάσει στα ολάνθιστα λιβάδια του Κρόκου, τις φουτουριστικές εικόνες του ΑΗΣ , του σύγχρονου αυτοκινητόδρομου, την ιστορία της ΔΕΗ στην Πτολεμαϊδα, με το οθωμανικό αρχιτεκτονικό αποτύπωμα.

Τη χαρισματική Καστοριά με τις φωτοσκιάσεις που αγαπούν οι φωτογράφοι ακολουθεί η Φλώρινα, σε αποτύπωση Αγγελόπουλου, με το Νυμφαίο και τις Πρέσπες σε κινηματογραφικά πλάνα.

Τα Γρεβενά και τα γιοφύρια τους έχουν κυρίαρχη θέση. Το Βόιο και η Σιάτιστα με τα ξεχωριστά αρχοντικά, τα Σέρβια και το Βελβεντό ολοκληρώνουν την εικόνα της Δυτικής Μακεδονίας

Οι φωτογράφοι που αποτύπωσαν τη σύγχρονη Δυτική Μακεδονία είναι: Σάκης Αναστασόπουλος, Θανάσης Γαύρος, Γρηγόρης Δάλλης, Γιάννης Ιωαννίδης, Αλέξης Κασνάκης, Χρήστος Λαμπριανίδης, Κώστας Παπαϊωάννου, Αντώνης Σβολιαντόπουλος, Δημήτρης Στραβού. Η μετάφραση των κειμένων στα αγγλικά είναι της Άννας Κουτσινούδη.

 

Το σύντομο αλλά περιεκτικό ιστορικό των πόλεων της Δυτικής Μακεδονίας είναι ιδιαίτερα προσεγμένο και έχει συναισθηματική φόρτιση γραμμένο από έναν άνθρωπο που αγαπά τον τόπο του, όπως εμφανώς διακρίνεται.

«Μυστηριώδης και αινιγματική η Δυτική Μακεδονία - η Άνω Μακεδονία της ελληνικής αρχαιότητας - με βαθιά ιστορία , τον πολιτισμό και τις παραδόσεις ζωντανεύει στα μάτια μας το χθες, ενώ περιγράφει το αύριο. Κάθε σημείο της, κάτι ξεχωριστό. Κάθε γωνιά της, μια εικόνα άλλη. Κάθε πόλη , κάθε χωριό, προσθέτει κάτι δικό του στο ψηφιδωτό αυτού του ιδιαίτερου τόπου, που άνω και πέρα απ’ όλα, φτιάχνουν οι άνθρωποί του…

Σήμερα που η Δυτική Μακεδονία περπατάει στο δρόμο της μετάβασης σε μια άλλη εποχή, η ανάδειξη της ιδιαιτερότητάς της, αποκτά μεγαλύτερη σημασία. Ο τόπος μας είναι ένας τόπος ατόφιος, γεμάτος «ενέργεια», πολυσύνθετος και ζωντανός, που ενώνει το παρελθόν με το παρόν, συνδυάζοντας αρώματα, χρώματα, εικόνες κι εποχές. Είναι ένας τόπος που σε κάθε εποχή και σε κάθε συνθήκη, μπορεί να οραματιστεί και να χτίσει το «αύριο» συνειδητοποιώντας και αξιοποιώντας την πιο αυτονόητη αλήθεια: τη δύναμη του», γράφει στο εισαγωγικό της σημείωμα η εκδότης Δήμητρα Καραγιάννη.

Η έκδοση έχει γίνει σε χαρτί ιλουστρασιόν με χοντρό εξώφυλλο και έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό καταδεικνύοντας το βιομηχανικό χθες της Κοζάνης, την γκρι απόχρωσή της του περασμένου αιώνα με το ελπιδοφόρο πράσινο του μέλλοντος, που είθε να έλθει…

Μ.Κ.

 

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνεται η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ανά Διεύθυνση Αστυνομίας:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, καθώς και στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά, πλην των ακόλουθων σημείων, όπου διεξάγεται αποκλειστικά με την χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων:

– 13ο έως 54ο χλμ Επ. Ο. Γρεβενών – Σαμαρίνας.

– 13ο έως 45ο χλμ. Επ. Ο. Γρεβενών – Χ/Κ Βασιλίτσας.

– 13ο έως 45ο χλμ. Επ. Ο. Γρεβενών – Περιβολίου (και προς την Τ.Κ. Σπηλαίου).

-20ο έως 35ο χλμ. Επ. Ο. Γρεβενών – Κρανιάς (και προς Τ.Κ. Πριονιών, Καλλιθέας και Μικρολίβαδου).

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ


Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται αποκλειστικά με την χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το Εθνικό, Δημοτικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στον κάθετο άξονα (Α-29)  της Εγνατίας Οδού Σιάτιστας – Κρυσταλλοπηγής, διεξάγεται κανονικά.

.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται αποκλειστικά με την χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων στην Εγνατία Οδό (Α/Κ Πολυμύλου – Α/Κ Κοίλων), καθώς και σε όλο το Εθνικό, Δημοτικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται αποκλειστικά με την χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το Εθνικό, Δημοτικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο, καθώς και στον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού (Α-27) Φλώρινας-Νίκης.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας συμβουλεύει τους πολίτες, σε περιπτώσεις δυσμενών καιρικών φαινομένων, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

Στο πλαίσιο αυτό συστήνει στους πεζούς:

 • Να περπατούν με μεγάλη προσοχή ιδιαίτερα τις πρώτες πρωινές και νυκτερινές ώρες, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι δρόμοι να είναι παγωμένοι.
 • Να φροντίσουν να φορούν τα κατάλληλα υποδήματα όταν πρόκειται να μετακινηθούν.
 • Να προτιμούν για τις μετακινήσεις τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
 • Να αποφεύγουν να περπατούν στα τμήματα των δρόμων και των πεζοδρομίων όπου υπάρχει παγετός.

Παράλληλα, οι οδηγοί:

 • Να φροντίζουν το όχημά τους να έχει αντιολισθητικές αλυσίδες.
 • Να χρησιμοποιούν πάντα τις αντιολισθητικές αλυσίδες όπου υπάρχουν ειδικές συνθήκες κυκλοφορίας (παγετός, κ.λπ.).
 • Να φορούν πάντα τη ζώνη ασφαλείας.
 • Να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου αν πρόκειται να ταξιδέψουν.
 • Να ελέγχουν την καλή λειτουργία των συστημάτων του αυτοκινήτου τους.
 • Να φροντίζουν ώστε να είναι εφοδιασμένοι με αρκετά καύσιμα.
 • Να μειώνουν ταχύτητα και να αφήνουν αρκετή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα για να μπορούν να σταματήσουν με ασφάλεια.
 • Να μη φρενάρουν απότομα γιατί υπάρχει κίνδυνος να εκτραπούν της πορείας τους. Με τον ίδιο τρόπο να λειτουργούν και όταν πρόκειται να επιταχύνουν ή να στρίψουν.
 • Να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας για να γίνονται πιο εύκολα αντιληπτοί, ιδιαίτερα όπου δεν υπάρχει μεγάλη ορατότητα.
 • Να διατηρούν τα φώτα και τους υαλοκαθαριστήρες του οχήματός τους πάντα καθαρούς.
 • Να οδηγούν με χαμηλή ταχύτητα για να έχουν τη δυνατότητα ελέγχου του οχήματός τους.
 • Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν διασχίζουν γέφυρες, ανισόπεδες διαβάσεις και δρόμους που δεν είναι πολυσύχναστοι.

Ενημέρωση σχετικά με καιρικά φαινόμενα, διακοπές κυκλοφορίας και συμβουλές οδικής ασφάλειας υπάρχουν στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr.

 

Στα λευκά ντύθηκε για τα καλά... η Δυτική Μακεδονία, το πρωί του Σαββάτου με τους κατοίκους της να αντικρίζουν την ευχάριστη αυτή εικόνα που έφερε “ο Λέανδρος”. Οι δρόμοι της Κοζάνης και των άλλων περιοχών, άσπρισαν και έγιναν ταυτόχρονα και επικίνδυνοι, καθώς οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές. Από τις πρώτες πρωινές ώρες σημειώνονται χιονοπτώσεις με αποτέλεσμα οι περισσότερες περιοχές να ντυθούν στα κατάλευκα.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, μας ανέφερε ο προϊστάμενος πολιτικής προστασίας της Δυτικής Μακεδονίας, κ. Πρόδρομος Ασλανίδης. Στην Πτολεμαΐδα, από τη Δ.Ε.ΤΗ.Π., ανακοινώθηκε ότι από το πρωί του Σαββάτου 16 Ιανουαρίου δεν θα παρέχεται θερμότητα από την τηλεθέρμανση , λόγω σοβαρής βλάβης στον αγωγό μεταφοράς στην περιοχή Μαυροπηγής. Τέλος, με επιστολή του ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, κοινοποιεί το αίτημα του για λειτουργία των σχολείων του Δήμου Κοζάνης με τηλεκπαίδευση. Στην επιστολή της 15ης Ιανουαρίου 2021, ο κ. Μαλούτας ζητά την επανεξέταση του θέματος της επαναφοράς στη λειτουργία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, σε τοπικό επίπεδο, για όσο χρονικό διάστημα κριθεί απαραίτητο λόγω των καιρικών συνθηκών.

Θανάσης Τέγος

 

 

ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ

Με επιστολή του ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, κοινοποιεί το αίτημα  του για λειτουργία των σχολείων του Δήμου Κοζάνης με τηλεκπαίδευση. Στην επιστολή της 15ης Ιανουαρίου 2021, ο κ. Μαλούτας ζητά την επανεξέταση του θέματος της επαναφοράς στη λειτουργία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, σε τοπικό επίπεδο, για όσο χρονικό διάστημα κριθεί απαραίτητο λόγω των καιρικών συνθηκών.

 

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής: 

«Ο Δήμος Κοζάνης καθ΄ όλη τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, με συνέπεια, αποτελεσματικότητα και σε απόλυτη συμμόρφωση προς τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ, έλαβε και εφάρμοσε αυστηρά τα μέτρα, σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει την δημόσια υγεία.

Τις τελευταίες όμως ημέρες δεν μπορούμε παρά να δηλώσουμε την ανησυχία μας σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας σε τοπικό επίπεδο, ως απόρροια της επιστροφής των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις αίθουσες διδασκαλίας  σε συνδυασμό με τη ραγδαία επιδείνωση των καιρικών συνθηκών.

Εφόσον η διεξαγωγή των μαθημάτων γίνεται δια ζώσης και λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες  συνθήκες αερισμού (αερισμός αιθουσών, ανοικτά παράθυρα) που απαιτούνται λόγω covid-19, δημιουργούνται απαγορευτικές συνθήκες εκπαίδευσης τη στιγμή που η εξωτερική θερμοκρασία αγγίζει τους -8 έως -10 βαθμούς Κελσίου.

Λόγω της ιδιαιτερότητας του κλίματος στην περιοχή μας, κρίνεται αποφασιστικής σημασίας για εμάς, να προλαμβάνουμε τις οποιεσδήποτε καταστάσεις μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τον τόπο μας και τους ανθρώπους του, παρά να εφησυχάζουμε σε μια εκ των υστέρων καταστολή τους.

Στο πλαίσιο αυτό και λαμβάνοντας υπόψη μας τις επιδημιολογικές συνθήκες, θεωρούμε απειλή για την τοπική κοινωνία την εξακολούθηση των δια ζώσης μαθημάτων για τους μαθητές των Σχολικών Μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, των βρεφονηπιακών σταθμών και των ΚΔΑΠ από την ερχόμενη Δευτέρα, 18/1/2021 και μέχρι οι καιρικές συνθήκες βελτιωθούν.

Κατά συνέπεια και με βάση τα παραπάνω, παρακαλώ να επανεξετάσετε το θέμα της  επαναφοράς σε τοπικό επίπεδο στο καθεστώς της τηλεκπαίδευσης για όσο χρονικό διάστημα αυτό κριθεί αναγκαίο λόγω καιρικών συνθηκών.».

 

ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΥΞΗΜΕΝΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ CLICK AWAY 

Την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε επίσημα η κυβέρνηση το απόγευμα της Παρασκευής, δίνοντας στη δημοσιότητα όλες τις λεπτομέρειες για το πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα, όπως και οδηγίες σε καταναλωτές και επιχειρηματίες. Όπως αναφέρει το enikos.gr

Εκτός από το λιανεμπόριο, τη Δευτέρα θα ανοίξουν κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής, Υπηρεσίες Διαιτολογίας. Υπηρεσίες Διαιτολογικών Μονάδων με εξαίρεση την άσκηση, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, όπως και τα ΚΤΕΟ.

Σημειώνεται πως ανοίγουν και τα εμπορικά κέντρα (malls), ενώ στις "κόκκινες" περιοχές θα λειτουργεί μόνο το click away.

Προτείνεται, επίσης η προαιρετική λειτουργία την Κυριακή 24 Ιανουαρίου.

Της ανακοίνωσης για το άνοιγμα του λιανεμπορίου είχε προηγηθεί η σχετική θετική εισήγηση από την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων.

Έως δύο ώρες το περιθώριο για ψώνια - Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις

-Διατηρείται η απαγόρευση μετακινήσεων (curfew) από τις 9:00 μ.μ. έως 5:00.π.μ.

-Διατηρείται η απαγόρευση υπερτοπικών μετακινήσεων.

-Διατηρείται ο περιορισμός των μετακινήσεων με υποχρέωση αποστολής SMS στο 13033.

-Έναρξη λειτουργίας, από Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

-Προαιρετική λειτουργία καταστημάτων, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου.

-Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ. Μετακίνηση με αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 -«Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης

-Ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13033, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του.

-Διάρκεια 2 ωρών κατά οποία ο καταναλωτής δύναται να πραγματοποιεί κάθε εμπορική του συναλλαγή, με συγκριτικό χρονικό σημείο την ώρα αποστολής και έγκρισης του μηνύματος μετακίνησης του.

-Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός: τέσσερα (4) άτομα για καταστήματα έως 100 τ.μ.

-Για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. ένα (1) άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον (από 1 άτομο/ανά 15 τ.μ που ίσχυε προηγουμένως).

-Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών εντός των εμπορικών κέντρων (malls), εκπτωτικών χωριών και εκπτωτικών καταστημάτων (outlets), ορίζεται ως εξής: Ένας (1) πελάτης ανά 25 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου.

-Απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.

-Προσαύξηση προστίμων κατά 50% για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.

Στις περιοχές αυξημένου κινδύνου θα λειτουργούν μόνο τα εμπορικά καταστήματα με τη διαδικασία παράδοσης εκτός (click away).

Σημειώνεται ότι η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική τόσο για το προσωπικό όσο και για τους πελάτες, ενώ προαιρετικό ωράριο λειτουργίας θα είναι από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

 

ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ  ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ … ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

Με ικανοποίηση είδαν οι έμποροι της Κοζάνης, τις χθεσινές εξαγγελίες της κυβέρνησης αναφορικά με το άνοιγμα των καταστημάτων τους,  με φυσική παρουσία. Όπως επισημαίνουν: “Αυτό το νέο ξεκίνημα έχει μια διαφορετική απαίτηση από όλους μας. Απαιτεί μεγάλη πειθαρχία”.

Αντίθετα δυσαρέσκεια και προβληματισμός στην Πτολεμαΐδα, που κάνουν λόγο για τον “θάνατο του εμποράκου... “, μιας και η περιοχή θεωρείται κόκκινη και έτσι θα ισχύσει η μέθοδος του  click away. Εξοργισμένος ο Δήμαρχος Εορδαίας κ. Πλακεντάς  σχολίασε στον λογαριασμό του:  ‘Χωρίς αιτιολόγηση με “εφεύρεση” τα ενεργά κρούσματα. Αλήθεια πόσα ενεργά είχαμε στις 16/10 & που; Ντροπή σας… Θα τα καταφέρουμε ξανά”.

 

Ανακοίνωση του εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης:

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Αυτούς του τρείς μήνες δώσαμε μεγάλους αγώνες και οι προτάσεις μας ήταν πάντα ρεαλιστικές. Πάντα γίνονταν μετά από πολύ σκέψη, σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Σήμερα ακούσαμε με χαρά ότι μπορούμε να λειτουργήσουμε τα καταστήματά μας από τη Δευτέρα 18-01-2021 με πολύ συγκεκριμένους όρους και κανόνες.

Αυτό το νέο ξεκίνημα έχει μια διαφορετική απαίτηση από όλους μας. Απαιτεί μεγάλη πειθαρχία. Απαιτεί να δείξουμε τη μέγιστη υπευθυνότητα και να τηρήσουμε όλα τα μέτρα για την δημόσια υγεία και ασφάλεια και να δώσουμε αυτό το μήνυμα σε όλους τους φίλους πελάτες μας.

Από την Δευτέρα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί για να αποδείξουμε για άλλη μία φορά ότι αξίζουμε την καλύτερη αντιμετώπιση από την πολιτεία. Ευχόμαστε καλές δουλειές και με πίστη, ελπίδα και αισιοδοξία ξαναπιάνουμε δουλειά’.

 

Ο Εμπορικός σύλλογος Πτολεμαΐδας  

Δυστυχώς τα νέα ακόμη μία φορά είναι πολύ άσχημα για την περιοχή μας .

Η κυβέρνηση δεν αφουγκράστηκε την αγωνία μας,

την κινητοποίηση που έγινε από όλους μας.

Έκλεισε τα αυτιά της ανακοινώνοντας το τελικό χτύπημα σε μια περίοδο που αρχίζουν οι εκπτώσεις και θα μπορούσαν τα εμπορικά καταστήματα να δουλεύουν .

Ο ‘’Θάνατος του Εμποράκου’’ ένα συνεχιζόμενο έργο στην περιοχή μας που βάλλεται με την απολιγνιτοποίηση.

Ο θάνατος αυτών που στηρίζουν παραδοσιακά την ελληνική οικονομία μας – αυτών που μάτωναν καθημερινά στα δέκα χρόνια της οικονομικής κρίσης που βίωσε η χώρα μας ώστε να κρατηθούν ζωντανοί για να μη καταρρεύσει η οικονομία μας.

Κρατήσαμε τις επιχειρήσεις μας κλειστές, είμαστε στο ‘’κόκκινο’’ από τις 15 Οκτωβρίου σεβόμενοι την απόφαση της κυβέρνησης.

Όμως; Ήρθε η σημερινή ανακοίνωση που μας έδωσε το τελειωτικό χτύπημα.

Αποφάσισε για εμάς… χωρίς ΕΜΑΣ!

 • Με τις σημερινές αποφάσεις της κυβέρνησης δημιουργούνται πρακτικά σημαντικά προβλήματα αθέμιτου ανταγωνισμού ανάμεσα στους Δήμους Πτολεμαΐδας –Κοζάνης και γενικά στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
 • Αποδεικνύεται δε ότι το παρατεταμένο lockdown δεν έχει αποδώσει εδώ και 3 μήνες. Ακόμα και σήμερα δεν δικαιολογείται η αύξηση των κρουσμάτων .

Κλείνοντας δεν θα παραβλέψουμε να πούμε το ‘’Ευχαριστώ’’ για την τρίμηνη προσφορά και στήριξη στον αγώνα μας τους βουλευτές του Νομού Κοζάνης , το ΕΒΕ Κοζάνης και την Περιφέρεια .

Ο Εμπορικός Σύλλογος παρακαλεί το καταναλωτικό κοινό να στηρίξει την τοπική κοινωνία από την

Δευτέρα 18-01-2021 με το click away και ώρες 7:00 έως 5:30 ώστε ο τόπος μας να μείνει ζωντανός όπως του αξίζει.

 

Θανάσης Τέγος

 

 

 

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για την προμήθεια ενός (1) λεωφορείου για τις ανάγκες του σωματείου «Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Κοζάνης», μετά την υπογραφή της απόφασης ένταξης της σχετικής πράξης από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη.

Συγκεκριμένα το όχημα χωρητικότητας δεκαέξι (16) θέσεων, θα είναι κατάλληλα διαμορφωμένο για την μεταφορά ΑΜΕΑ, ώστε να δέχεται δύο (2) αναπηρικά αμαξίδια. Το αυτοκίνητο θα είναι καινούριο με υδραυλικό σύστημα ανύψωσης αμαξιδίου και  με όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις και εγκρίσεις, έτοιμο προς χρήση.

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική που έχει υιοθετήσει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να καταστεί η πιο φιλική, ευέλικτη και προσβάσιμη Περιφέρεια για τα Άτομα με Αναπηρία στην Ελλάδα.

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

 

Όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, το απόγευμα της Παρασκευής, τα αυστηρά μέτρα στους Δήμους Κοζάνης (πλην Κρόκου),  Δήμου Βοΐου (πλην Σιάτιστας), αίρονται.  Παρατείνονται μέχρι τις 25 Ιανουαρίου, τα αυστηρά μέτρα στον Δήμο Εορδαίας, λόγω ενεργών κρουσμάτων.

Επιτέλους έφτασε και για τις γυναίκες του Εθνικού η πολυπόθητη στιγμή της επιστροφής στα γήπεδα!Μετά τις φιλότιμες προσπάθειες της διοίκησης εξασφαλίστηκαν τα τεστ και οι αθλήτριες επιστρέφουν στο γήπεδο σήμερα το βράδυ για προπόνηση!
 
Σύντομα ελπίζουμε να λυθεί και το ζήτημα της μετακίνησης για τις αθλήτριες που έρχονται από τους άλλους νομούς!!! 
 
Καλή αρχή κορίτσια, καλή δύναμη!!!!
 
Σελίδα 1 από 837
Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ