Αντίθετος ο Δήμαρχος Βοΐου στην κατασκευή διοδίων

Η κυβερνητική απόφαση εγκατάστασης νέων σταθμών διοδίων της κατασκευής διοδίων της Εγνατίας Οδού στο ύψος της Σιάτιστας και δύο πλευρικών σε Ανατ. Σιάτιστα και Καλαμιά Κοζάνης, βρίσκει κάθετα αντίθετο το Δήμο Βοίου διότι η λειτουργία τους θα έχει δυσμενέστατες επιπτώσεις για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους, αλλά και τους επισκέπτες στην περιοχή. Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Βοίου Δημήτριος Λαμπρόπουλος εκφράζει την κάθετη αντίδραση του με την απόφαση της εγκατάστασης διοδίων γιατί είναι εις βάρος των πολιτών της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας. «Πλήττεται σοβαρά η τοπική οικονομία, η ζωή των πολιτών μας, ο τουρισμός και η επιχειρηματική δραστηριότητα του Δήμου μας.

Ο Δήμος μας περικυκλώνεται από σταθμούς διοδίων και καταδικάζεται στην απομόνωση», επισημαίνει ο κ. Λαμπρόπουλος στη δήλωση του που ακολουθεί:.

«Οι σύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι οι οποίοι παραδίδονται για χρήση ο ένας μετά τον άλλον, είναι ένα γεγονός που χαιρετίζουμε όλοι ανεξαιρέτως. Είναι οι δίαυλοι που οδηγούν στην ανάπτυξη και την ευημερία ενός τόπου.Η

Εγνατία Οδός αποτελεί ένα σημαντικό έργο υποδομής που συμβάλει στην άρση της απομόνωσης των περιοχών από τις οποίες διέρχεται με σημαντικά οφέλη τόσο για την εθνική οικονομία, όσο και για τις τοπικές κοινωνίες, βοηθώντας στην οικονομική ανάπτυξή τους.

Η απόφαση εγκατάστασης νέων σταθμών διοδίων μας βρίσκει όμως κάθετα αντίθετους διότι η λειτουργία τους θα έχει δυσμενέστατες επιπτώσεις για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους, αλλά και τους επισκέπτες και ασφαλώς θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στην επισκεψιμότητα της περιοχής.

Ένα χρόνο μετά την δημοσιοποίηση του νέου ΦΕΚ, που αφορά την Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 6686/2014 απόφασης των Υπουργών Οικονομικών – Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων περί χωροθέτησης σταθμών διοδίων και καθορισμού τελών διοδίων στην Εγνατία Οδό και στους καθέτους άξονες αυτής, εμμένουμε ως Δήμος στην αρχική μας στάση και εξακολουθούμε να δηλώνουμεκατηγορηματικά την αντίθεσή μας στην κατασκευή νέων σταθμών διοδίων στην περιοχή της Σιάτιστας.

Η απόφαση αυτή είναι εις βάρος των πολιτών της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας. Πλήττεται σοβαρά η τοπική οικονομία, η ζωή των πολιτών μας, ο τουρισμός και η επιχειρηματική δραστηριότητα του Δήμου μας. Ο Δήμος μας περικυκλώνεται από σταθμούς διοδίων και καταδικάζεται στην απομόνωση. Οι πολίτες μας που ήδη μετακινούνται σε γειτονικές περιοχές για εργασία, λόγω της ανεργίας που μαστίζει την περιοχή μας αλλά και όσοι κάτοικοι μετακινούνται για να εξυπηρετηθούν σε δημόσιες υπηρεσίες οι οποίες συγκεντρώθηκαν στις μεγάλες πόλεις, θα επιβαρυνθούν με επιπλέον κόστος. 

Ο Δήμος μας δεν αντέχει άλλο χτύπημα. Έχουμε ανάγκη τη στήριξη της Πολιτείας μέσα από ενέργειες που θα φέρουν ανάπτυξη στην περιοχή, θα μειώσουν τον αριθμό των ανέργων και θα δώσουν επιχειρηματικά κίνητρα και όχι υποβιβασμό και οικονομικό μαρασμό.
Καλούμε όλους τους Πολιτικούς παράγοντες της περιοχής μας να πάρουν θέση και να στηρίξουν των αγώνα μας. Η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας βομβαρδίζεται από σταθμούς διοδίων και πρέπει όλοι μας να αντιδράσουμε. Το οφείλουμε στους δημότες μας και στα παιδιά μας».

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ